واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: هفتمین اجلاس کمیته فقهی سازمان بورس ایران باحضور ۱۲ کشور
آشنایی سرمایه گذاران و متخصصان صنعت بازار سرمایه از کشورهای اسلامی و دیگر کشورها با ابزارهای نوین مالی از جمله ابزارهای اسلامی واهداف این همایش است. هفتمین همایش بین المللی بازار سرمایه اسلامی با حضور نمایندگانی از 12 کشور جهان امروز در تهران آغاز بکار کرد. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم افتتاحیه این همایش گفت: تبادل نظر و به اشتراک گذاشتن تجارب شرکت کنندگان در امور مالی اسلامی و بررسی روند انتقال از بازار سرمایه سنتی به بازار سرمایه گذاری نوین اسلامی از اهداف این همایش است. محمد فطانت ، آشنایی سرمایه گذاران و متخصصان این صنعت از کشورهای اسلامی و دیگر کشورها با ابزارهای نوین مالی از جمله ابزارهای اسلامی را از اهداف این همایش برشمرد. در خصوص این همایش و وضعیت بازار سرمایه اسلامی در ایران گفتگو می کنم با حجت الاسلام سیدعباس موسویان دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار.
1- لطفا ابتدا در خصوص مفهوم بازار سرمایه اسلامی برای بینندگان توضیح فرمایید.
بازار سرمایه محل تبادل مالی است با توجه به اینکه در حوزه معاملات اسلام احکام خاص وجود دارد ، از حدود 50 سال پیش متفکران تصمیم گرفتند بازارهای مالی را متناسب با اهداف خود ساماندهی مجدد کنند تا احکام شریعت در آن رعایت شود.بنابراین بازار سرمایه بازاری است که اوراق مالی بر پایه اهداف اسلامی مورد تبادل قرار می گیرد. طی 10 سال گذشته بازار سرمایه پیشرفت خوبی داشته است .
تاقبل ازآن تنها اوراق سهام استفاده می شد ولی بعد ها اوراق مشارکت شرکتها و اوراق اجاره و مبارحه و اخیرا در آستانه قرار دادهای فیوچروآبشن وارد بازار شد و گواهیهای مسکن و ابزار های متنوعی وارد بازار بورس و فرا بورس شدند که انتظارمی رود یک بازار جامع مالی داشته باشیم.
2- وضعیت بازار سرمایه اسلامی در کشور ما در مقایسه با دیگر کشورهای اسلامی به چه صورت است ؟
هر سال مشارکت بانک توسعه اسلامی با بازار بورس و اوراق بهادار انجام می شد و آخرین یافته های علمی بویژه آنها که در کمیته فقهی عرضه شده اند،بررسی می شود .انشاالله وارد بازار خودمان و دیگر کشورهای اسلامی بشود.
انتظار می رود از تجربیات دیگر کشورهای اسلامی هم استفاده شود.
3- همایش بازارهای سرمایه اسلامی که امروز در تهران آغاز به کار کرد با چه اهدافی برگزار شده است؟
از12 کشور برای شرکت در این بازار تشریف می اورند.
4- راهکارهایی که ایران می تواند در جهت تقویت بازار سرمایه اسلامی به دیگر کشورهای اسلامی پیشنهاد کند چیست ؟
مجموعا تقریبا کمیته فقهی سازمان بورس ایران جزء پیشتازترین کمیته هاست . شاید بیش از 30 بازار را بررسی کرده و در اختیار کشورهای اسلامی قرار داده است .
ما در بخش اوراق تامین مالی بیش از 12 نوع اوراق طراحی کرده ایم . البته ازاین اوراق 4 نوع عملیاتی شده و انتظار می رود بیشتر شود.
صندوقهای سرمایه گذاری هم که می تواند در شرایط رکودی کارساز باشد، طراحی شده است .
5- به نظر شما برای تقویت بازار سرمایه اسلامی در ایران چه اقدامات اصلاحی باید در کشور مد نظر مسئولان قرار گیرد؟
توجه ویژه از طرف نهاد مجلس و سیاستمداران پولی - مالی کشور لازم است تا روی رشد بازار سرمایه عنایت داشته باشند .
همه انتظار دارند سرمایه از بانک تامین شود، اگر از سرمایه حمایت شود و بنگاههای متوسط و بزرگ بتوانند از طریق بازار سرمایه مناسبترین مکان را پیدا کنند ، می توانند به اقتصاد کشور کمک کنند.
هفتمین اجلاس کمیته فقهی سازمان بورس ایران باحضور 12 کشور آغاز بکار کرده است .
دوشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]