واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تبليغ سزارين براي چند ساعت خواب بيشتر!
اين بار وزير بهداشت است كه از يكي ديگر از ريشههاي افزايش سزارين در كشور پرده بر ميدارد. به گفته سيدحسن قاضيزادههاشمي، برخي از متخصصان زنان و حتي ماماها كه دوست ندارند شبها سر كار بيايند، براي سزارين تبليغ ميكنند.
نویسنده : زهرا چیذری
اين بار وزير بهداشت است كه از يكي ديگر از ريشههاي افزايش سزارين در كشور پرده بر ميدارد. به گفته سيدحسن قاضيزادههاشمي، برخي از متخصصان زنان و حتي ماماها كه دوست ندارند شبها سر كار بيايند، براي سزارين تبليغ ميكنند.
در حالي كه وزارت بهداشت با رايگان كردن زايمان طبيعي در طرح تحول سلامت تلاش دارد ركوردداري كشورمان را در ميزان سزارين در دنيا تعديل كند، بيمههاي درماني همچنان از پوشش خدمات مامايي سر باز ميزنند. از ويزيت ماما گرفته تا نسخهاي كه ميپيچد و خدماتي نظير آزمايش يا سونوگرافي كه براي تشخيص يا مداخلههاي درماني و بهداشتي تجويز ميكند، هيچ يك تحت پوشش بيمه نيست چراكه بيمهها مهر ماما را در پاي اين نسخهها معتبر نميدانند. اين در حالي است كه هم اكنون دو سه سالي ميشود در آستانه نيمه ارديبهشت ماه و روز ماما ماجراي بيمه شدن خدمات مامايي بر سر زبانها ميافتد و با سپري شدن چنين روزي چالشهاي بيمه نبودن خدمات مامايي براي مردم و افزايش مراجعه بيماران به متخصصان زنان و زايمان و به تبع اينها رشد بيشتر آمار سزارين به فراموشي سپرده ميشود اما آمار بالاي سزارين در كشورمان پشت پردههاي ديگري نيز دارد.
تبليغ سزارين در مراكز درماني
وزير بهداشت در همايش روز جهاني ماما با اشاره به اينكه در اغلب بيمارستانهاي تهران ديگر فضايي به نام اتاق زايمان و زايمان بيدرد وجود ندارد، افزود: معاونت درمان بايد بخشنامه كند كه هيچ بيمارستاني بدون در نظر گرفتن امكانات لازم براي زايمان طبيعي، مجوز دريافت نخواهد كرد. بنا به تأكيد سيدحسن قاضي زادههاشمي اكثر متخصصان زنان، خانمها هستند و به خاطر مسائل زندگي نميتوانند شب كار كنند، بنابراين بيمارستانها اتاقهاي زايمان را به اتاق عمل سزارين تبديل ميكنند، بنابراين بايد اين دستورالعمل وجود داشته باشد كه هر بيمارستاني ميخواهد بخش زايمان داشته باشد، بايد فضايي را براي زايمان بيدرد، آبدرماني و غيره اختصاص دهد.
وزير بهداشت تصريح كرد: در آموزش مشكلاتي داريم، خيلي بد است كه مامايي تربيت شود، اما زايماني طبيعي انجام نداده يا پنج نوزاد نگرفته باشد. اين مشكلات را در مورد متخصصان زنان هم داريم. به گفته وي تعرفههاي مامايي نيز در كتاب ارزش نسبي خدمات لحاظ شده و اكنون بايد كاري كرد تا بيمهها براي خدمات مامايي قرارداد ببندند.
بي اعتباري مهر ماما نزد بيمهها
وزير بهداشت اضافه كرد: در طول اجراي طرح تحول نظام سلامت، 400هزار مورد زايمان طبيعي انجام شد و براي نخستين بار در كشور سزارين 10 درصد كاهش و به دنبال آن مرگ و مير نوزادان و مادران نيز كاهش يافته است اما در تهران هنوز نسبت به اين مسئله، مقاومت وجود دارد. با وجود تمام اين اقدامات اما همچنان وقتي يك خانم باردار براي انجام سونوگرافي تجويز شده از سوي يك ماما به مركزي مراجعه ميكند بايد پول انجام سونوگرافي آزاد را بدهد در حالي كه حتي اگر مهر يك پزشك عمومي پاي نسخه باشد بيمهها آن را ميپذيرند و به همين خاطر بيماران به جاي تجربه يك دور باطل و پرداخت چند ويزيت براي دريافت خدمات بيمهاي، يكسره به سراغ متخصص زنان و زايمان ميروند؛ متخصصاني كه كمتر پيش ميآيد به مادران باردار اطمينان دهند ميتوانند به صورت طبيعي هم زايمان خوبي داشته باشند. محمد آقاجاني، معاون درمان وزير بهداشت نيز با تأكيد بر پيگيري عقد قرارداد بيمهها با ماماها از سوي وزارت بهداشت، افزود: اجراي عقد قرارداد بيمهها با ماماها در اختيار وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي است. به گفته وي سال گذشته يكي از مديران سازمانهاي بيمهاي در روز ماما به ماماها قول داد كه اين موضوع را پيگيري كند حالا با گذشت يك سال بايد از مسئولان بيمهها پرسيد چرا اين موضوع محقق نشده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]