واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معلم هایی که درس شهادت را مشق کردند پایگاه خبری تحلیلی عصر هامون به مناسبت روز معلم مطلبی با عنوان "معلم هایی که درس شهادت را مشق کردند" منتشر کرده است.
در این مطلب آمده است: سیستان و بلوچستان پر است از معلم هایی که آخرین درس خود را روی تخته سرخ روشنگری وحدت و مقاومت برای دانش آموزان و مردم مشق کردند و خود رویا شدند و به خاطرات ماندگار مردم پیوستند و یادشان تا ابد افتخار جایگاه پیامبریشان شد.
همواره آماج حملات گروهک های تروریستی بوده است و سالمندان، جوانان، زنان و کودکان بسیاری در این حملات به شهادت رسیده اند اما در این بین معلمان زیادی خالصانه و عاشقانه با تدریس وحدت و همدلی و مقاومت در راه خدا جهاد کردند و عند ربهم یرزقون شدند.
معلم شهیده سکینه سندگل
اینکه می گویند همه زمین ها کربلاست و همه ی روزها عاشورا واقعیتی بزرگ است چرا که یاران جبهه حق و سربازان همیشه تاریخ حضور دارند و رویارویی این دو همیشه تاریخ در نهایت به نفع جبهه حق خاتمه یافته است.
اگر آن روز در کربلا کودک شش ماهه امام حسین (ع) مظلومانه به شهادت رسید و نام علی اصغر گره گشای خیلی از مشکلات مردم، 24 آذر ماه 89 شاهد کربلایی دیگر در چابهار بودیم که در آن مادر و نوزادی دو ماهه به دست سربازان شیطان به شهادت رسید.
شهیده سکینه سندگل متولد 1358 و فرزند سوم خانواده ای سیستانی در روستای حیدرآباد شهرستان زابل بود که دوران کودکی و نوجوانی را در دامان پر مهر خانواده ای مومن رشد کرد. او مدرک تحصیلی لیسانس خود را در دانشگاه پیام نور زابل می گیرد و به شغل شریف معلمی روی می آورد. او آنقدر تشنه علم بود که خداوند سرنوشتش را با معلمی رقم زد تا دانش آموزانی را تعلیم و تربیت کند که برای جامعه اسلامی مفید باشند.
بعد از اینکه شغل شریف معلمی را انتخاب میکند به چابهار می رود و بعد از چند صباحی ازدواج میکند و همانجا به زندگی خود ادامه میدهد تا آنکه در روز تاسوعای چابهار توسط تروریست های کوردل به شهادت می رسد.
معلم شهیده سیمین ترسایی
شهیده سیمین ترسایی فرزند محمد حسین متولد 1363 در خانوادهای مذهبی و کارگری متولد شد و دارای یک برادر و 3 خواهر که وی فرزند اول خانواده بوده است. دوران ابتدایی را در مدرسه بنت الهدی صدر و مقطع راهنمایی را در توحید و دبیرستان را در مدرسه علی ابن ابی طالب(ع) زابل سپری کرد.
پس از آن که مدرک دیپلم را دریافت نمود به شغل شریف آموزگاری در نهضت به مدت 6 سال در منطقه محروم چابهار مشغول به خدمت شدند که ضمن خدمت تحصیلات عالیه را در مقطع کارشناسی دانشجوی دانشگاه آزاد چابهار مشغول بوده و با توجه به اعتقادات دینی و مذهبی که داشتند هنگامی که در دستههای عزاداری در منطقه چابهار به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی به فرایض دینی مشغول بود بر اثر انفجار عوامل مزدور تروریستی در مورخه 24 آذر ماه 89 دعوت حق را لبیک گفته و به سوی معبودش پر کشید و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
معلم شهید جواد نوروزی
شهید جواد نوروزی در سی و یکمین روز از شهریور ماه 1367 در شهرستان ایرانشهر و در یک خانواده مذهبی دیده به جهان گشود. وی با مدرک فوق دیپلم ادبیات و علوم انسانی در سال 89 پس از استخدام در آموزش و پرورش، به روستای «حیط» از توابع شهرستان راسک در جنوب سیستان و بلوچستان منتقل گردید و تقریبا 4 سال در مدرسه این بخش آموزگار بود.
وی 26 فروردین ماه 93 هنگام رفتن به محل کار به ضرب 5 گلوله توسط راکبان موتورِ مسلح به سلاح گرم کشته شد.
معلم شهید رضا سرگزی
شهید رضا سرگزی یکم مردادماه 1365 در خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشود، وی ششمین فرزند خانواده و دارای سه خواهر و سه برادر بود، وی دوران تحصیلات ابتدایی را در دبستان امام جعفر صادق(ع) زابل، راهنمایی را در راهنمایی شهید مطهری و دبیرستان را در مدرسه شهید حسینی زابل به پایان رساند و به دلیل علاقه شدیدی که به شغل معلمی داشت در رشته آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی زابل ادامه تحصیل داد ،از آنجایی که علاقه زیادی به شغل معلمی داشت در مهر سال 1389 به استخدام آموزش و پرورش در آمد و برای ادای زکات علمش به بلوچستان اعزام می شود و خدمت به فرزندان آن مرز و بوم را با شور و اشتیاق به جان خرید، وی در یکی از روستاهای قصرقند مشغول خدمت شد، اما عشق و علاقه به فراگیری علم و دانش شهید سرگزی را وا داشت تا همزمان تحصیلات خود را نیز ادامه دهد و در مهرماه 1390در مقطع کارشناسی ناپیوسته ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زابل ثبت نام نمود و در حالی که فقط 4واحد درسی را به دلیل بعد مسافت در نیمسال تابستان نتوانسته بود در جلسه امتحان حضور یابد قصد داشت به صورت معرفی به استاد در اواخر مهرماه امسال آن واحدهای باقیمانده را پاس کند تا فارغ التحصیل شود. اما وی در ظهر روز 29 مهر ماه 93 درحالی که از بعد از تعطیلی از مدرسه به سمت منزل در حرکت بود مورد هدف افراد مسلح قرار گرفت و به شهادت رسید.
معلم شهید عیسی شهرکی زاد
شهید عیسی شهرکی زاد معلم بومی (اصالتاً سیستانی) ساکن روستای نصیرآباد شهرستان سرباز بود که 11 دی ماه درحالی که در صف نانوایی منتظر خرید نان بود توسط دو نفر مسلح ناشناس سوار بر یک دستگاه موتورسیکلت با سلاح گرم مورد سوءقصد قرار گرفت و به شهادت میرسد.
78 شهید فرهنگی در استان داریم
عباس پالاش مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون، با بیان اینکه ترویج فرهنگ شهادت یک کار جهادی است، اظهار داشت: تعداد 310 دانش آموز و معلم شهید در استان داریم، 310 شهیدی که دوران جوانی و نوجوانی خود را به جای نشستن پشت میز مدرسه، در سنگرهای جهاد دانشگاهی بزرگ سر کردند و در نهایت نمره قبولی گرفته و با کارنامه ای درخشان برای هم کلاسی های خود در آن دوران و تمام اعصار، الگویی بی بدیل از رشادت و ایثار و جانفشانی، ترسیم کردند.
وی ادامه داد: تقدیم 232 دانش آموز و 78 فرهنگی یکی از افتخارات استان سیستان و بلوچستان است.
پالاش تصریح کرد: تقدیم 30 دانشجو شهید، از دیگر افتخارات این استان پهناور است که با وجود اندک بودن تعداد دانشگاه و دانشجو در استان با این وجود در دوران دفاع مقدس چه روحیه ای بر دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی این دیار حکم فرما بوده است.
حرف آخر
میان تمام افرادی که در زندگی با آنها برخورد داشته ایم همیشه بهترین ها ماندگارترین هستند و البته در تلاطم زندگی معلمان به گونه ای متفاوت تر در خاطره ها و یادها می مانند.
آری بهترین معلم ها آنان اند که با قلبشان آموزش می دهند نه با کتاب ... اما چگونه ؟؟ !! در حالیکه هر سطر کتاب نمایی از علم استاد است و کلامش ستودنی اولین کسی که علم را به ما می آموزد تا در راه برومندی و تلاش از آن بهره مند شویم.
به راستی علم معلم می تواند به مانند نگاشتن بر سنگ ماندنی باشد البته به شرطی که کامل باشد نه ناقص و برهنه ...
صورت مهربانی ها و فداکاری های معلمان در همهمه ی همیشه ی تاریخ زیبا بودند چنانکه بارها بیداری مردمان را به دنبال داشته است ...
معلمان پیامبر گونه و مطهری های زمان ما هستند، از شعرو استعاره و تشبیه فراتر ...
به راستی که شاعرانه ترین و زیباترین سطرهای تاریخ برای معلمان و یا توسط آنها نگاشته شده است چونانکه طنین صدای عشق و کلام نافذشان انسان ساز است.
آیا کسی هست که روح لطیف معلم را نشناخته و بار سنگینی از غصه و ملامت را برای همیشه ی دوران بر دوش خاطرات خود قرار دهد؟ گمان نمی کنم ...
8006/6081
13/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]