واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فیلمی با رنگ و بوی بجران اقتصادی یونان تهران - ایرنا - بازیگر یونانی فیلم سینمایی تاابد شرکت کننده در سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر گفت: مردم شهر آتن پس از بحران اقتصادی دچار یاس و ناامیدی شده اند و تلاش کردیم این موضوع در فیلم به تصویر کشیده شود.
به گزارش روز شنبه خبرنگار سینمایی ایرنا، نشست رسانه ای و نقد و بررسی فیلم سینمایی تاابد که در بخش رقابتی جشنواره بین المللی فیلم فجر به نمایش در آمده بود، با حضور کاستا فیلیپ اوقلو بازیگر اصلی و در غیاب مارگارتا کاگردان این فیلم برگزار شد.
بازیگر فیلم تاابد در این نشست با اشاره به علاقه فراوان خود به سینمای ایران گفت: حضور در قلب سینمای ایران برایم مایه مباهات است؛ کارگردان فیلم نیز بسیار دوست داشت در این جشنواره حضور داشته باشد اما در لندن در حال ساخت فیلم جدید خود بود و قرار شد من به نمایندگی از او راهی ایران شوم.
وی با اشاره به شرایط دشوار حاکم بر ساخت فیلم تاابد اظهار کرد: به خواست کارگردان باید فیلم در روزهای ابری فیلمبرداری می شد اما داشتن چنین هوایی در شهر آتن مشکل بود، چرا که به ندرت باران می بارید و به همین دلیل ساخت این فیلم به جای یک ماه سه ماه طول کشید.
فیلیپ اوقلو درباره داستان فیلم تاابد نیز گفت: این فیلم داستان یک راننده لوکوموتیو مترو است که عاشق یکی از مسافران شده اما نمی تواند عشق خود را بیان کند اما در یک لحظه که متوجه خبرهای بدی درباره خودش می شود تصمیم می گیرد این راز را بگوید چراکه ممکن است در آینده دیگر این فرصت را نداشته باشد.
وی افزود: با توجه به سر و صدای زیاد، ترافیک و شلوغی که از مشترکات آتن و تهران است کار برای ساخت این فیلم بسیار سخت می شد و مجبور بودیم صبح های زود یا روزهای تعطیل فیلمبراری کنیم؛ اما اکنون وقتی مردم یونان این فیلم را می بینند باور نمی کنند در آتن فیلمبراری شده باشد.
فیلیپ اوقلو با اشاره به تغییرات شهر آتن طی سال های گذشته باتوجه به بحران اقتصادی، اضافه کرد: در این شهر دیگر شاهد امیدواری گذشته نیستیم و مردم به نوعی دچار یاس و ناامیدی شده اند که تلاش کردیم این موضوع را نیز در فیلم به تصویر بکشیم.
بازیگر فیلم تاابد با بیان اینکه مارگارتا کارگردان این فیلم 10 سال دستیار آنجلو پولوس کارگردان مشهور سینمای یونان بود، اظهار کرد: هر چند مرگ پولوس همه را متاثر کرد اما بر روی مارگارتا تاثیر بیشتری داشت.
** کیارستمی استاد ما است
بازیگر سینمای یونان در پاسخ به این پرسش که با مرگ پولوس چه اتفاقی در سینمای این کشور رخ خواهد داد، گفت: در سینمای بزرگ و فوق العاده ایران نیز ممکن است کسی نتواند جایگزین بزرگان از دست رفته باشد. ایران بزرگانی از جمله کیارستمی دارد اما به هر حال کارگردان های جدید هم در سراسر دنیا وارد عرصه سینما می شوند و آنها هم نقش خاص خود را دارند.
فیلیپ اوقلو درباره بازیگری در سینما گفت: بازیگر در تئاتر اهمیت فراوانی دارد اما در سینما اصل کارگردان است و در کنار آن تدوینگر هم نقش مهمی دارد.
این بازیگر با بیان اینکه در یونان دو نوع فیلم شامل فیلم های تجاری و هنری راهی جشنواره ها می شود، اظهار کرد: طی این سال ها به دلیل بحرانهای مالی در یونان به اندازه گذشته فیلم ساخته نمی شود اما ما تلاش خود را نسبت به گذشته بیشتر کرده ایم.
وی ادامه داد: در گذشته و زمانی که دولت اعلام کرد قصد حمایت از سینما را دارد برخی سرمایه گذاران خصوصی هم به حمایت از فیلمسازان پرداختند اما هنگام ساخت فیلم تاابد، دولت با تعطیلی یکی از شبکه های تلویزیونی، شبکه جدیدی راه اندازی کرد که حق نمایش فیلم ها را هم می خرید و حق داشت با پرداخت بخشی از هزینه ساخت فیلم ها، آنها را پیش از اکران پخش کند؛ این موضوع سبب بروز مشکلات مالی برای ساخت فیلم تاابد شد.
بازیگر سینمای یونان گفت: به دلیل بحران های مالی در این کشور، فیلم های تجاری مخاطب چندانی ندارد اما فیلم های هنری دارای مخاطبان بیشتری هستند و عاشقان سینما به هر طریقی این فیلم ها را مشاهده می کنند.
فیلم 87 دقیقه ای تاابد جدیدترین ساخته مارگارتا ماندا کارگردان یونانی است.
این فیلم روایت زندگی زن و مردی است که از تنهایی رنج می برند و در شهر آتن جایی که از بی عشقی رو به زوال می رود، زندگی می کنند. آنها در صبح یک روز دل انگیز و روشن با یکدیگر آشنا و در روزگار بی عشقی، عاشق می شوند.
مارگارتا که تاکنون تجربه همکاری با بسیاری از کارگردانان مطرح یونان را در کوله بار حرفه ای اش داشته، فیلم های مستند بلند و کوتاه و چندین فیلم داستانی بلند ویدیویی ساخته است. او تجربه نویسندگی را نیز پشت سر گذاشته و کتابش به نام خاطره غیرمسکون در اکتبر سال 2002 منتشر شده است.
مارگارتا با ساخت فیلم بلند داستانی "غبار طلا" موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم از نگاه مخاطبان در جشنواره پانورامای سینمای اروپا در سال 2009 و جایزه بهترین فیلم بلند داستانی از جشنواره بین المللی پاتراس در سال 2010 شد.
بخش بین الملل سی و سومین جشنواره فیلم فجر از 5 اردیبهشت برای نخستین بار به صورت مستقل از بخش ملی (که بهمن ماه سال گذشته برگزار شد) در پردیس سینمایی ملت تهران آغاز شده است، عصر امروز (شنبه) با برگزاری آیین اختتامیه و معرفی برترین ها در تالار وحدت به پایان می رسد.
در این جشنواره 42 فیلم در سه بخش سینمای سعادت (فیلم های سینمایی جهان)، جلوه گاه شرق (فیلم های کشورهای اسلامی و منطقه) و هنر و تجربه رقابت کردند.
فراهنگ**7537**1601**
12/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]