تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 9 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خوشى و آسايش، در رضايت و يقين است و غم و اندوه در شكّ و نارضايتى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1824973710




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- از سنه دژ تا فولکس قدیمی، آثار استاد نامجو بیانگر روحی لطیف


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: از سنه دژ تا فولکس قدیمی، آثار استاد نامجو بیانگر روحی لطیف سنندج - ایرنا- شاگردانش که به دست بوسش رفتند اشک در چشمانش حلقه زده بود به هیجان آمد و خود را مرده ای می دانست که اکنون با یادآوری خاطراتش زنده شده است، دفتر خاطراتش را که ورق می زد از هر دری سخنی می گفت و سنندج قدیم را آنچنان زیبا توصیف می کرد که جلو چشمان همه مجسم می شد.


به گزارش خبرنگار ایرنا مردی در 92 سالگی با آرامش و متانتش همه را مجذوب خود کرده بود، ظاهری آراسته و باطنی پر از عشق، صفا و صمیمیت در کلامش موج می زد، پدر اخلاق و معلمی وارسته، تمام فضایل و خصایص انسانی در او نهفته بود و این را شاگردانش از همان ابتدا اذعان می کردند.
12 اردیبهشت روز معلم بهانه ای بود برای دیدار با معلمی که عشق را در قالب هنر به فرزندان این دیار آموخت، "یدالله نامجو" معلم و هنرمند سنندجی شامگاه چهارشنبه میزبان جمعی از شاگردان و دوستداران علم، هنر و اخلاق بود.
حوزه هنری استان کردستان در ادامه برنامه فرهنگی تجلیل از مفاخر استان این بار کاروان خود را روانه منزل استاد نامجو در سنندج کرد، کاروانی متشکل از پیشکسوتان عرصه هنر و فرهنگ و ادب و اخلاق، که در میان آن شاگردان استاد نامجو نیز حضور داشتند.
نزدیک به 30 نفر از هنرمندان برجسته استان کردستان چند ساعتی را مهمان خانواده استاد نامجو بودند، کاروان تجلیل از مفاخر را به گرمی مورد استقبال قرار دادند و فرهنگ و اصالت خود را در مهمان نوازی به منصه ظهور رسانیدند.
استاد یدالله نامجو سال 1303در سنندج به دنیا آمد و به گفته فرزندانش تا 17 سالگی را در تبعید در استان کرمانشاه به سر برده است. او از 16 سالگی وارد عرصه هنر می شود و خوشنویسی و نقاشی را می آموزد و در بزرگسالی معلم مدارس شهر سنندج می شود.
فولکس قدیمی معلم هنرمند شهر سنندج را همه به یاد دارند و در حضور شاگردانش در آیین تجلیل از او می گوید که همان فولکس را دارد و نگه داشته است.
استاد نامجو خود می گوید خوشنویسی، نقاشی، بنایی، معماری، مکانیکی و خیلی از هنرها و صنعت های دیگر را می داند و بسیاری از امورات منزل خود را در گذشته انجام داده است.
شاگردان استاد نامجو امروز اساتید بزرگی در عرصه هنر در سطح ملی و منطقه ای هستند، مهدی حجت السادات، صابر صابر، فاتح عزت پور، عزیز حوریزاد، ناصر نجفی و بسیاری از اساتید برجسته فرهنگ و هنر شهر سنندج از شاگردان استاد نامجو هستند.
یدالله نامجو در آیین تجلیلش می گوید من مرده بودم و با دیدن این جمع زنده شدم، او اقدام حوزه هنری را در دیدار با هنرمندان ارج می نهد و معتقد است این دیدارها هیچگاه از اذهان هنرمندان و خانواده های آنان پاک نمی شود.
استاد نامجو دفترچه کوچکی را بر می دارد و شروع به خواندن شعر و روایت می کند، او اشعاری از شاعران پارسی گوی را برای جمع می خواند و بعد وقایع ده های 30 و 40 کردستان را که به رشته تحریر درآورده با آن کلام پر از آرامشش برای علاقمندانش به زبان جاری می کند.
این معلم اخلاق و هنرمند عاشق سنندجی می گوید وقایع و روایاتش از کردستان را در قالب کتابی گردآوری کرده و ولی تاکنون نتوانسته ام آن را چاپ کنم که در این هنگام امین مرادی رییس حوزه هنری کردستان آمادگی حوزه را برای چاپ این کتاب اعلام کرد و خواستار فراهم کردن مقدمات این کار شد.
از استاد نامجو آثار بسیاری در حوزه خط و نقاشی وجود دارد، فرزندانش می گویند چند انبار پر از آثار استاد است و شاگردانش پیشنهاد برگزاری نمایشگاه می دهند که این بار نیز حوزه هنری اعلام آمادگی می کند که گالری سوره پردیس سینمایی بهمن را برای عرضه آثار استاد نامجو در اختیارش قرار دهد.
شاگردان و دوستان قدیمی استاد نامجو از گذشته سخن می گویند، صابر صابر هنرمند برجسته سنندجی می گوید سال های 35 و 36 در مقطع ابتدایی شاگرد استاد نامجو بوده و اکنون مرهون و مدیون خدمات این اسوه اخلاق هستم چرا که با عشق به ما درس اخلاق، هنر و ادب و عاشقی آموخت.
مهدی حجت الساداتی هنرمند عرصه موسیقی نیز می گوید چهار سال شاگرد استاد نامجو بوده و اگر حرفی در هنر دارم مدیون خدمات ارزنده استادم هستم.
عزیز حوریزاد پیشکسوت عرصه نقاشی نیز که از شاگردان استاد است او را نمونه ادب و اخلاق معرفی می کند و می گوید: با شاگردانش بسیار صمیمی بود و با عشق به آنان درس می آموخت.
از جمع کاروان تجلیل از مفاخر هرکسی نکته ای گفت و از استاد نامجو سخنی به میان می آورد و تاکید می کردند او را بیشتر به نسل جدید معرفی کنند.
نوبت به امین مرادی رییس جوان و پر تلاش حوزه هنری کردستان رسید تا در باب این کاروان بگوید اینکه از هفت سال گذشته به همت پیشکسوتان و هنرمندان استان، کاروان تجلیل از مفاخر استان تشکیل شده و بعد از گذشت این مدت به دیدار بیش از 20 هنرمند پیشکسوت عرصه های مختلف رفته اند.
مرادی می گوید: دیدار از شهرستان ها را نیز با حضور در شهر کامیاران در سال گذشته آغاز کرده ایم و از امسال به مابقی شهرستان ها نیز سر خواهیم زد.
او می گوید هر فصل با هنرمندی پیشکسوت و برجسته دیدار می کنیم و از او تجلیل خواهیم کرد.
رییس حوزه هنری کردستان می گوید دیدار با هنرمندان پیشکسوت وظیفه همه مردم است و حوزه هنری بنابر رسالت کاری خود در این راستا پیش قدم شده است.
او با گرامیداشت روز معلم و یاد و خاطره شهید استاد مرتضی مطهری معلم اخلاق می گوید همه ما مدیون ایثار معلمانی بودیم که با هنر خود ادب، اخلاق و عشق را به ما آموختند.
لوح یادبودی نیز از طرف حوزه هنری کردستان به رسم ارج نهادن به سال ها هنر ورزی و اخلاق مداری به استاد یدالله نامجو تقدیم شد.
اعضای کمیته تجلیل از مفاخر کردستان شبی به یادماندنی را در منزل استاد یدالله نامجو به سر بردند و بعد از پذیرایی و گرفتن عکس های یادگاری با استاد نامجو تا دیدار دیگر که برگزاری نمایشگاه و چاپ کتابش است خداحافظی کردند.ک/4
1904/3033






10/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن