تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834963539




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- کارنامه شورا ها،مثبت یا منفی؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارنامه شورا ها،مثبت یا منفی؟ پایگاه خبری رامسر نیوز به مناسبت گرامیداشت تشکیل شوراهای اسلامی در ستون یادداشت خود مطلب "کارنامه شورا ها،مثبت یا منفی؟ را به قلم مهدی آیتی انتشار داد.


مهدی آیتی در این مطلب نوشت : ازافتخارات دولت اصلاحات اجرای قانون شوراهای اسلامی شهر و روستاست که حدود 20 سال بایگانی شده بود.
دولت اصلاحات که منادی گفت وگوی تمدن ها و توسعه سیاسی بود همواره اعلام می داشت که برای تحقق آزادی و دموکراسی باید کار مردم به دست مردم سپرده شود.
از این نگاه بود که دولت اصلاحات همواره کوشش می کرد تا نهادهای مدنی و غیردولتی در جامعه تکثیر و گسترش یابند.
درحال حاضر در قانون شوراها نواقصی وجود دارد که می طلبد به کمک دولت و مجلس، طرح ها و پیشنهادات اصلاحی تهیه و تصویب شود. یکی از مواردی که در قانون شوراها دارای ابهام است همین ارزیابی عملکرد آنهاست.
به نظر می رسد شوراهای اسلامی که درحال حاضر وارد چهارمین دوره خود شده اند به لحاظ عملکردی و کارآمدی هنوز مورد ارزیابی کارشناسی قرار نگرفته و به همین جهت در یک نگاه اجمالی می توان گفت که اگرچه با تاسیس شوراهای اسلامی کار مردم به دست مردم سپرده شده اما برخی عملکردهای این شوراها گاه نارضایتی هایی به بار آورده است. به راستی چه کسی و چه مرجعی باید کارنامه سه دوره گذشته شوراهای اسلامی را مورد بررسی کارشناسی قرار دهد و نقاط ضعف و قدرت آن را تبیین کرده و به کارنامه 15 ساله شوراها نمره قبولی یا مردودی بدهد؟
سوال دیگر این است که در چرخه دستگاه های نظارتی نظام همانطور که مجلس ناظر بر دولت و شورای نگهبان ناظر بر مجلس است چه دستگاهی بر عملکرد شوراها نظارت می کند؟
امروز پس از گذشت سه دوره از شوراهای اسلامی شاید کمی هم دیر شده تا معلوم شود که دقیقا وظایف شوراهای اسلامی چه بوده و چند درصد از این وظایف به منصه ظهور رسیده است؟
شوراهای اسلامی شهر و روستا همانند پارلمان های محلی و مانند یک مجلس کوچک هستند که اگر خوب عمل کنند نتیجه کار آنها موجب رضایتمندی عمومی شده و اگر بد عمل کنند علاوه بر به وجود آوردن نارضایتی عمومی می توانند هزینه های نظام را هم بالا ببرند و خدای ناکرده موجب ظهور و بروز مفاسد اقتصادی و اجتماعی بشوند.
در شوراهای اسلامی شهر و روستا همانطور که می توانیم شاهد رشد و تعالی انسان ها در محیط شهرها و روستاها باشیم می توانیم شاهد رانت خواری، دسته بندی سیاسی و مفاسد اقتصادی هم باشیم.
حالاچه مرجعی و چه کسی باید به شکایات مردم در مقابل عملکرد شوراها پاسخگو باشد و به شکایت شهروندان رسیدگی کند بنابراین به طور خلاصه عرضه می دارد که شوراهای اسلامی در قبال شهروندان چندین وظیفه کلیدی دارند که اگر به آنها عمل نکنند به طور حتم نمره قبولی نداشته و باید در محکمه ای قابل پیگرد باشد.
شوراهای اسلامی شهر و روستا موظفند که: 1- با مردم ارتباط مستقیم، آسان و روان داشته باشند زیرا به اعتبار رای همین مردم بر کرسی شورا نشسته اند. 2-حقوق شهروندی را به خوبی طرح و تدوین کنند و از طریق رسانه های عمومی به اطلاع مردم برسانند. 3- در شهرها و روستاها مسائل همه جانبه از قبیل رفاه، آسایش، مسکن، بهداشت محیط، محیط زیست، امنیت، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، ترافیک و صدها موضوع دیگر را مدنظر قرار دهند و در مورد تحقق آنها به طور جدی اقدام کنند. 4- نسبت به شکایات مردم دستگاه سالم و کارشناسی برای رسیدگی ایجاد کنند تا خدای نکرده حقی از مردم در حقوق شهری ضایع نشود. 5- مهم ترین وظیفه شوراها نظارت بر عملکرد شخص شهردار می باشد که متاسفانه درحال حاضر این نظارت بسیار ضعیف و کمرنگ است. ک/1
6026/6097



10/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن