واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیرعلوم: اتاق های بازرگانی، اقتصاد دانش بنیان را عملیاتی کنند انزلی - ایرنا - معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در دنیای کنونی، اقتصاد سنتی پاسخگو نیست و اتاق های بازرگانی باید به اقتصاد دانش بنیان توجه کرده و آن را عملیاتی کنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، وحید احمدی روز چهارشنبه در پانزدهمین اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای حاشیه خزر که به میزبانی منطقه آزاد انزلی در زیباکنار گیلان در حال برگزاری است، اقتصاد دانش محور را یک ضرورت دانست و ادامه داد: موتور محرکه ای که امروز در کشورهای توسعه یافته شاهد آن هستیم، اقتصاد دانش بنیان است.
وی افزود: تحولی که کشورهای توسعه یافته را به عنوان قدرت مطرح کرده، همین محور قرار دادن اقتصاد دانش بنیان است.
معاون وزیر علوم تصریح کرد: اکنون در دنیا، اقتصاد بر مبنای خلاقیت و فناوری حرف اول را می زند و در ایران نیز مبتنی بر این رویکرد، قانون شرکت های دانش بنیان تصویب و در حال اجراست.
وی اضافه کرد: در ایران 34 پارک فناوری و 154 مرکز رشد و حدود پنج هزار شرکت فناور در حال فعالیت وجود دارد.
احمدی با بیان اینکه برای بهره گیری از فناوری در اقتصاد، نقش اصلی را سرمایه گذاران و تجار بر عهده دارند، گفت: گیلان ظرفیت های بالایی دارد و 140 هزار دانشجو در این استان در حال تحصیل هستند ضمن اینکه مراکز رشد فناوری نیز در گیلان فعال است.
وی بیان داشت: همچنین دبیرخانه شبکه پارک های علوم و فناوری کشورهای اسلامی در گیلان قرار دارد و باید از این ظرفیت ها در راستای اقتصاد دانش بنیان، نهایت استفاده را ببریم.
معاون وزیر علوم امضای تفاهمنامه همکاری تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی بین اتاق بازرگانی ایران و وزارت علوم را امری مثبت و در جهت توجه به اقتصاد دانش بنیان ذکر کرد.
* استاندار گیلان: ضرورت همگرایی های چندجانبه برای توسعه اقتصادی
استاندار گیلان نیز در این اجلاس گفت: یکی از راهبردهای توسعه و پیشرفت کشورهای همجوار، استفاده از فرصت ها و همگرایی های دو جانبه و چند جانبه است.
محمدعلی نجفی افزود: پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، فرصت های اقتصادی مناسبی برای کشورهای حوزه قفقاز و حاشیه دریای خزر بوجود آمده که هنوز از همه ظرفیت های آن استفاده نشده و با برنامه ریزی مناسب می تواند به فعل تبدیل شود.
وی ادامه داد: در کشورهای حاشیه دریای خزر، مولفه های همکاری اقتصادی فراوانی از جمله در زمینه نفت و گاز وجود دارد که گسترش این همکاری ها به نفع همه کشورهای حاشیه این دریاست .
نجفی اضافه کرد: اگرچه ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت و گاز در جهان است ، اما یکی از بزرگترین مصرف کنندگان این سوخت فسیلی نیز محسوب می شود.
استاندار گیلان خاطرنشان ساخت: ایران به لحاظ زیرساختی آمادگی دارد نفت و گاز کشورهای حاشیه دریای خزر را در شمال تحویل گرفته و در خلیج فارس تحویل دهد.
پانزدهمین اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای حاشیه خزر، نهم و دهم اردیبهشت ماه جاری به میزبانی منطقه آزاد انزلی در زیباکنار گیلان در حال برگزاری است.
در این اجلاس روسای اتاق های بازرگانی و جمعی از مسوولان و فعالان اقتصادی کشورهای روسیه ، قزاقستان، ترکمنستان، آذربایجان ، ایران و تاجیکستان به عنوان ناظر مدعو حضور دارند.
منطقه آزاد انزلی تنها منطقه آزاد ایران در حاشیه دریای خزر است؛ کشورهای حاشیه دریای خزر ، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای جنوب شرقی عمده بازارهای صادرات و واردات محصولات از طریق منطقه آزاد انزلی هستند.ک/2
6030/6029/2007
09/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]