واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سلسه تیراندازی های مرگبار ؛ کابوس جدید شهروندان آمریکایی تهران – بر اساس متمم دوم قانون اساسی آمریکا حمل سلاح گرم جزو حقوق شهروندی محسوب می شود و مردم این کشور مجازند انواع سلاح های گرم اعم از سلاح های خودکار و نیمه خودکار داشته باشند.
تصویب این قانون زمانی صورت گرفت که آمریکا از استبداد 80 ساله انگلیسی ها رهایی یافته و مردم ایالت های مختلف به بهانه دفاع از حریم شخصی و تمامیت ارضی کشورتازه استقلال یافته حمل سلاح برای آنان مجاز شده بود.
هر چند در ادوار گذشته همواره اخبار ناگواری از تلفات شهروندان این کشور به دلیل استفاده از سلاح علیه یکدیگر منتشر شده، اما سلسله تیراندازی های مرگبار در چند سال گذشته در مدارس، دانشگاه ها و اماکن عمومی که منجر به مرگ دسته جمعی شهروندان شده، موجب نگرانی عمیق و ایجاد وحشت در نقاط مختلف آمریکا شده است.
در سال 2012 فردی مسلح به یک مدرسه ابتدایی در سندی هوک حمله و 30 دانش آموز و معلم را قتل عام کرد، این حادثه آمریکا را تکان داد و اوباما با چشمانی گریان در حضور رسانه ها خواستار اصلاح قانون حمل اسلحه شد.
تیراندازی های مرگبار در نقاط مختلف از جمله دانشگاه ها، پارک ها، امکان عمومی و همچنین در نقاط حساس آمریکا از جمله در اطراف کاخ سفید و آژانس امنیت ملی این کشور هم قربانی گرفت و باعث ایجاد رعب و وحشت در میان اقشار مختلف جامعه شد به گونه ای که مردم درهیچ مکانی حتی در داخل وسایل نقلیه عمومی به ویژه قطارها هم احساس ناامنی می کردند.
اوباما طرحی را برای ارایه به کنگره این کشور آماده کرد که بر اساس آن فروش اسلحه گرم به ویژه سلاح های خودکار با محدودیت های جدی مواجه شود، نمایندگان کنگره طرح اوباما را مغایر با قانون اساسی دانستند و با تصویب آن مخالفت کردند.
بسیاری از کارشناسان در آمریکا ضمن رد ادله کنگره، بر این باورند که نمایندگان کنگره تحت فشار شدید شرکت های بزرگ اسلحه سازی با طرح محدود کردن فروش سلاح های گرم موافقت نکردند.
رییس جمهور آمریکا، نمایندگان کنگره را به کارشکنی در خصوص اصلاح قانون حمل سلاح محکوم و از مردم این کشور خواست از نمایندگان خود بخواهند که چرا در برابر اصلاح قانون حمل سلاح که بحران آفرین شده است، مقاومت می کنند.
نمایندگان کنگره هم اوباما را به فرافکنی محکوم و تاکید کردند که حمل اسلحه توسط شهروندان بر اساس قانون اساسی آمریکا است و ممنوعیت آن مغایر با روح قانون اساسی است.
در پی جو رعب و وحشتی که سرتاسر آمریکا را فرا گرفت و مردم در همه نقاط به ویژه در اماکن عمومی احساس ناامنی می کردند، مدارس، دانشگاهها و سایر نقاط به دوربین مجهز شدند و در مدارس بعد از شروع کلاس ها بسته می شد و حتی اولیا دانش آموزان با ارایه کارت شناسایی وارد مدرسه می شوند.
مردم در اعتراض به مخالفت کنگره دست به تجمعات گسترده ای زدند و یک گروه 200 نفر با تجمع در مقابل کنگره از نمایندگان خواستند دست از مخالفت بردارند.
هر چند که سناتورهای دمکرات برای تصویب طرح اوباما نهایت تلاش خود را به کار گرفتند اما 54 مخالف سناتورها در مقابل 46 رای موافق مانع از آن شد، قانون حمل سلاح گرم در آمریکا با محدودیت های سختگیرانه روبرو شود.
اوباما ظرف چند روز بارها به این اقدام مجلس سنا واکنش نشان داد و این کار سناتورهای مخالف را شرم آور خواند و گفت : میزان خشونت مسلحانه ما از حساب و کتاب خارج شده است.
رییس جمهور آمریکا اظهار داشت بزرگترین ناراحتی من این است که این جامعه هنوز هیچ کار اساسی برای گرفتن اسلحه از دست افرادی که می توانند خطرناک باشند، انجام نداده است.
انجمن ملی اسلحه داران آمریکا (ان. آر. ای) به عنوان بزرگترین لابی مدافع ترویج سلاح در این کشور در واکنش به سخنرانی تند اوباما علیه کنگره، با برگزاری تجمعاتی در چندین ایالت، این اقدام اوباما را ریاکارانه توصیف کردند.
صاحبان این انجمن پیشنهاد کردند به جای اعمال محدودیت برای شهروندانی که دارای مجوز حمل سلاح هستند، برای مقابله با خشونت های مسلحانه و تامین امنیت دانش آموزان٬ باید نگهبانان مدارس مسلح شوند.
برخی از حقوقدانان آمریکایی بر این باورند در صورتی که حتی طرح اوباما هم به تایید کنگره می رسید، بازهم نمی توان جلوی تکرار چنین حوادثی را گرفت زیرا اکثر تیراندازی های صورت گرفته به وسیله افرادی انجام شده که دارای مجوز حمل سلاح بودند.
بر اساس اعلام رسانه های آمریکا در سال 2012 حدود 270 میلیون اسلحه شخصی در اختیار شهروندان این کشور قرار دارد و بر اساس قوانین ایالتی بسیاری از ایالت ها به مردم اجازه داده می شود که در امکان عمومی با خود سلاح حمل کنند.
هر ساله 30 هزار شهروند آمریکا در اثر خشونت های مسلحانه کشته و حدود 70 هزار تن زخمی می شوند.
کارشناسان مسایل اجتماعی و حقوقی بر این باورند که ادامه فضای رعب و وحشت ناشی از تیراندازیهای مرگبار که امکان وقوع آن در هر مکان و زمانی وجود دارد، باعث گسترده تر شدن چتر ناامنی و بی اعتمادی مردم خواهد شد و افراد سالخورده و نوجوانان بیشتر از دیگران از چنین وضعیت بغرنجی ، عذاب خواهند دید.
این کارشناسان می گویند که اختلافات میان کاخ سفید و کنگره بر اثر ایجاد محدودیت بر سر راه قانون حمل سلاح در این کشور و نفوذ شرکت های بزرگ اسلحه سازی، مانع ازآن می شود که خواسته شهروندان این کشور که بر اساس نظرسنجی های صورت گرفته 90 درصد ازآنان موافق ایجاد محدودیت بر سر راه این قانون هستند، محقق شود.
اروپام 1908
08/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]