واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
ایران در تحولات منطقه؛
روزنامه آمریکایی: کابوسی که به واقعیت نزدیک میشود
آیا یک رئیس جمهور آمریکا واقعاً می تواند معتقد باشد خشنودساختن ایران از نظر منطقه ای، اقتصادی، نظامی و اعطای مشروعیت هسته ای باعث متعادل شدن رفتار و ایدؤولوژی آن می شود؟
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، پایگاه روزنامه آمریکایی "ریویو ژورنال" (ReviewJournal) بر این اعتقاد است که «ایران به کمک آمریکا در حال اوج گرفتن است.»
این پایگاه با اشاره به اظهارات باراک اوباما در دسامبر سال گذشته مبنی بر این که امیدوار است ایران در نهایت به "قدرت منطقه ای بسیار موفقی" تبدیل شود، نوشت: «این آرزوی اوباما کابوسی است برای کشورهای عرب غربگرا که در حال تبدیل شدن به واقعیت است.»
ریویو ژورنال با ادعای اینکه "ایران در خلیج عدن، ناوگان دریایی و کشتی های حامل سلاح را به آب های یمن سرازیر می کند" می نویسد: «ایران دست به حمایت از حوثی ها می زند، اما در مقابل، دولت آمریکا ناوگان دریایی خود را برای جلوگیری از نقض فاحش قطعنامه سازمان ملل مبنی بر ممنوعیت ارسال سلاح به یمن می فرستد، اما اعلام می کند هیچ قصدی در این رابطه ندارد و همزمان بر عربستان سعودی نیز فشار می آورد تا حمله هوایی به یمن را متوقف کند و برای رسیدن به راه حل سیاسی شامل نقش آفرینی ایران با مذاکره موافقت کند.» این پایگاه می افزاید: «از سوی دیگر، روسیه پس از تعلیق 5 ساله، از فروش موشک های زمین به هوای اس-300 به ایران خبر می دهد که تأسیسات هسته ای ایران را تقریباً از حملات ایمن می کند.» این روزنامه با انتقاد از واکنش اوباما به این موضوع می نویسد: «واکنش اوباما [چه بود]؟ انتقاد، تهدید، تحریم؟ نه، [بلکه] خسته نباشید به ولادیمیر پوتین. [اوباما گفت:] "تعجب من از این است که چرا این موضوع اینقدر طول کشید".»
از نگاه این روزنامه آمریکایی، اوباما در مورد ایران از موضع خود عقب نشینی کرده است. این پایگاه می نویسد: «هفته پیش اوباما از شرط طولانی مدت عدم تسکین فوری تحریم ها دست کشید و به طور حاشیه ای با اعلام این که "مسئله واقعاً مهم، بازگشت تحریم ها در صورت تقلب ایران است" از این خط قرمز خود عقب نشست و حتی به این هم بسنده نکرد و بنا به گزارش "وال استریت ژورنال" (WSJ)، مبلغ 30 تا 50 میلیارد دلار از ذخایر درآمدهای مسدود ایران را که در حدود 10 درصد تولید ناخالص ملی این کشور است در ازای امضای توافق به ایران جایزه داد.» ریویو ژورنال می افزاید: «از سویی، در حالی که سال ها آمریکا بر کناره گیری بشار اسد رئیس جمهور سوریه اصرار داشت، اینک در این زمینه نیز دست های خود را به نشانه تسلیم بالا برده است. از طرف دیگر در عراق، فرمانده سپاه قدس ایران سردار قاسم سلیمانی با آزادی عمل در سرتاسر عراق، تسلط ایران بر اوضاع منطقه را به رخ دیگران می کشد.» این پایگاه آمریکایی مدعی شده است: «نیروهای تحت رهبری سپاه قدس که در طول حمله به عراق باعث کشته شدن صدها آمریکایی شدند اما در نهایت با تهاجم سال 2007 و 2008 آمریکا شکست خوردند، هم اینک در حال هدایت جنگ علیه داعش و این بار با کمک پشتیبانی هوایی آمریکا هستند.» ریویوژورنال عنوان می کند که "این خاورمیانه جدید است" و اضافه می کند: «یک واقعیت راهبردی اکنون در این منطقه برای همه روشن است: ایران در حال اوج گرفتن است و شگفت انگیز اینکه این اوج گیری به کمک آمریکا در حال شکل گرفتن است.»
این روزنامه با اعلام "عقب نشینی" به عنوان "سیاست ابتدایی اوباما برای تبدیل شدن به صلح جوترین رئیس جمهور تاریخ"، می نویسد: «این سیاست موجب بروز خلأ در منطقه شد که متأسفانه و طبق پیش بینی ها با ورود دشمنان ما پر شد. در واقع، ایده جدید اوباما این بود که نه تنها عقب نشینی کن، بلکه زمام امور را نیز به ایران واگذار کن.» این نشریه می افزاید: «آیا یک رئیس جمهور آمریکا واقعاً می تواند معتقد باشد خشنودساختن ایران از نظر منطقه ای، اقتصادی، نظامی و اعطای مشروعیت هسته ای به او باعث متعادل شدن رفتار و ایدؤولوژی این کشور می شود؟ اعتقادی که نتیجه پایبندی به آن، اکنون حتی خواب موفقیت را نیز از سر بیرون کرده است؟» این نشریه مدعی می شود که "ایران در حالی وارد مذاکرات هسته ای شد که به سبب تحریم، در حال انزوا بود" و اضافه می کند: «این وضعیت ایران حتی مربوط به پیش از سقوط قیمت های نفت بود. پس از 17 ماه عقب نشینی های سریالی آمریکا، اقتصاد ایران در حال رشد دوباره است، نیروهایش در حال رژه رفتن در منطقه خاورمیانه عربی است و همچنین در شرف دریافت پاداش و مشروعیت به خاطر مقاومت هسته ای خود است. از سوی دیگر، سعودی ها به سختی در حال مقاومت در برابر خردشدن از سلطه ایران هستند. آن ها جنگ خود در یمن را از سر گرفته اند و در مقابل فشارها برای پیوستن به مذاکرات با ایران در قبال موضوع یمن از خود مقاومت نشان می دهند. ایرانی که سفیر عربستان آن را "بخشی از مشکل و نه بخشی از راه حل" می خواند.» این روزنامه در پایان می افزاید: «ظاهراً اوباما هنوز دلسرد نشده است. او مصمم است سیاست تطبیقی خود با نیکسون در زمان جنگ ویتنام را به واقعیت مبدل کند. دوستان ما در منطقه ای که ده ها سال برای مراقبت از خود در مقابل ایران به ما وابسته بوده اند، همچنان با چهره های شگفت زده به ما می نگرند.»
505
۰۷/۰۲/۱۳۹۴ - ۲۲:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]