واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری لرستان: اشتغالزایی و سواد آموزی باید از اولویت اصلی دهیاران باشد خرم آباد- ایرنا- مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری لرستان گفت:دهیاران و شوراهای اسلامی باید تلاش خود را در جهت اشتغالزایی و سواد آموزی به کارگیرند و سوق دادن آنها به این سمت از اولویت های امور روستایی و شوراهای استانداری است .
غلامرضا عبدالهی روز دوشنبه در جمع دهیاران بخش مرکزی و معمولان پلدختر افزود: حس مسوولیت پذیری نخستین حرکتی است که در دهیاران باید انجام شود و آنان برای جذب اسهیلات اشتغالزایی ویژه روستاها فعال شوند.
وی آموزش دهیاران را برای توسعه بهتر روستا مورد تاکید قرار داد و گفت: دهیاری ها برای توسعه زیر ساخت ها و فراهم کردن امکانات لازم همکاری بیتری با مسوولان داشته باشند .
وی با بیان این که دهیاران زمینه اشتغالزایی روستاییان را فراهم کنند گفت: دهیاران و شوراها به عنوان بخشداران باید با تعامل و همکاری همه جانبه و رصد خواسته ها و نیازهای واقعی مردم ،مسایل و مشکلات مردم را شناسایی و اولویت بندی کنند و متناسب با توان و امکانات موجود در روستاها در جهت رفع آنها اقدام کنند.
مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری لرستان گفت: روستا به عنوان واحدی کوچک تمام فعالیت های حوزه شهری را دارد با این تفاوت که هر کدام از این وظایف در شهر متولی خاص خود را دارد اما در روستا این وظایف به عهده دهیارمی باشد که وظیفه سنگینی است .
عبدالهی با بیان این که سال گذشته چهار دوره کلاس های آموزشی جهت آگاه کردن دهیار با اختارات خود در روستا تشکیل شد افزود: این کلاس های آموزشی هر ساله در روستاها تشکیل می شود که دهیاران باید در این کلاس ها شرکت و حضور فعال داشته باشند .
وی به بحث بهداشت و جمع آوری پسماندها در روستا اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد: بتوان آنها را ساماندهی کرد و وظیفه دهیاران جمع آوری پسماندها و دفن صحیح آنها است .
وی از دهیاران خواست اعتبارات در اختیار را در سر فصل های خاص خود هزینه کنند و در بیت المال زیاد روی و اسراف نکنند .
وی خطاب به دهیاران گفت: پروژه های اجرایی روستاها را بر اساس نیاز سطح روستا وبا اولویت و مد نظر قرار دادن معابر عمومی ، مساجد و مدرسه انجام دهید .
عبدالهی سوق دادن دهیاران به سمت اشتغالزایی و سواد آموزی را دو اولویت اصلی دانست و افزود: با توجه به شعار سال در توسعه روستاها تلاش شود زیرا آمار نشان می دهد که بیش از 70 درصد جامعه ایرانی در گذشته روستایی بوده که امروز این رقم به کمتر از 30 درصد رسیده است.
مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری لرستان گفت:روستایی نیروی مولد هستند که در صورت مهاجرت به شهر به مصرف کننده تبدیل می شوند که باید از مهاجرت بی رویه آنها به شهر جلوگیری کرد.
وی افزود: تا زمانی که روستاها آباد نباشند و مهاجرت ها باشد باعث ایجاد مشاغل کاذب و حاشیه نشینی در شهرها می شود .
وی تصریح کرد: در سطح بسیاری از روستاها زیر ساخت ها مناسب و مشکلات مانند آب ، برق ، تلفن و راه آنها حل شده است ولی تنها دلیلی که به سمت شهر مهاجرت می کنند این است که شغل ثابتی ندارند .
وی گفت: اجرای طرح های مشارکتی و غیر مشارکتی در روستاها موجب مهاجرت معکوس آنها از شهر به روستا می شود .
وی افزود: طرح مشارکتی باید در روستای 200 خانوار یا بیشترکه هر خانوار حدال سه یا چهار خانوار باشد به ویژه در دهستان ها قابل اجرا است که تسهیلات بسیار خوبی با کمتر از سه درصد کارمزد پرداخت می شود که بانک برای ضمانت نامه این تسهیلات یک سوم یارانه آنان را بابت قسط وام برداشت می کند.
وی تصریح کرد:افراد واجد شرایط طرح باید توسط دهیاران شناسایی و در شورای برنامه ریزی شهرستان مورد تایید قرار گیرند.
وی به طرح غیر مشارکتی اشاره کرد و گفت: در روستاهایی که کمتر از 200 خانوار هستند قابلیت اجرایی دارد که با کمتر از 10 درصد کارمزد بانکی و 25 درصد آورده و برآورد هزینه طرح نباید از 200 میلیون تومان کمتر باشد و از سوی اداره کار موافقت اصولی هر دو طرح را در قالب شرکت تعاونی دریافت کنند .
عبدالهی دوره تنفس تسهیلات بانکی به روستاییان را دو سال اعلام کرد و افزود:دوران باز پرداخت وام بانکی پنج سال است و هر طرحی قابل اجرا است و باید تنها در حوزه روستایی باشد.
وی از فرماندار پلدختر خواست که از ادارات مرتبط بخواهد در بحث تسهیلات و روان سازی سیر پرونده ها رسیدگی کنند .
وی به بحث بی سوادی در روستا اشاره کرد و گفت: دهیاران وظیفه دارند افراد بی سواد در رده سنی 10 تا 49 سال را شناسایی و آنها را به اداره آموزش و پرورش معرفی کنند در صورتی که نام آنها در سامانه این اداره به ثبت نرسیده باشد بی سواد محسوب می شود.
وی افزود:خاطر نشان کرد: با سواد کردن این افراد وظیفه دهیاران است که در قبال گذراندن 400 ساعت آموزش ، 720 هزار تومان از سوی آموزش و پرورش به دهیاران پرداخت می شود و به ازای هر دهیار امور روستایی و شوراهای استانداری لرستان نیز 50 هزار تومان پرداخت می کند .
مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری لرستان بر لزوم همکاری دهیاران در جذب افراد بی سواد با آموزش و پرورش تاکید کرد و گفت: با توجه به حمایت های دولت و تلاش های مسوولان و همکاری دهیاران در این زمینه در آینده نزدیک شاهد ریشه کنی بی سوادی در شهرستان پلدختر در رده سنی 10 تا 49 سال باشیم .
7272/6001
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]