واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
به گفته دکتر حسین طباطبایی؛
بهترین راهکار برای کاهش بوی بد عرق
بدن انسان به روشهای مختلفی مواد زائد را دفع میکند که یکی از راههای آن تعریق است.
پيامبر صلى الله عليه و آله : دو چيز را خداوند در اين جهان كيفر مى دهد تعدى و ناسپاسى پدر و مادر. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، «دوش روزانه» بهترین راهکار برای کاهش بوی بد ناشی از تعریق بدن است.
دکتر حسین طباطبایی، درباره دلایل افزایش تعریق بدن در فصل گرما گفت: بدن انسان به روشهای مختلفی مواد زائد را دفع میکند که یکی از راههای آن تعریق است. وی ادامه داد: تعریق علاوه بر اینکه مقداری مواد زائد و سموم بدن را دفع میکند درجه حرارت بدن را نیز تنظیم میکند. زیرا افزایش حرارت بدن از مقدار مشخصی به ارگانها آسیب میرساند. این متخصص با بیان اینکه افزایش دمای هوا، از دلایل بالارفتن تعریق بدن است و از این طریق، دمای بدن تنظیم میشود، گفت: به علاوه در مواقعی که ورزش میکنیم و فعالیتهای جسمی انجام میدهیم یا غذاهای عرقزایی مثل فلفل مصرف میکنیم، غدد تعریق فعال میشود. همچنین آش داغ، سوپ داغ و چای داغ، باعث تعریق میشوند. وی درباره دلایل ایجاد بوی بد بدن به هنگام تعریق، توضیح داد: عرق کردن شرایط را برای فعالیت میکروبها، باکتریها و قارچها فراهم میکند زیرا این موجودات در شرایط مرطوب بهتر رشد میکنند. وی با اشاره به اینکه نواحی چیندار بدن مثل زیربغل، گردن و کشاله ران شرایط مناسبی برای میکروبها ایجاد میکند، توضیح داد: سوراخی که عرق از آن خارج میشود با محل خروج چربی یکسان است در نتیجه با افزایش تعریق، چربی هم زیاد میشود و این محیط چرب و مرطوب، فضای مناسبی برای رشد قارچ ها فراهم میکند. طباطبایی همچنین با بیان اینکه شایعترین قارچ پوستی «تینه آ ورسی کالر» است، گفت: این قارچ باعث میشود روی بدن لکههای تیره و روشن در نواحی روی سینه، پشت، زیر بدن و به خصوص جاهایی که لباس روی آن قرار میگیرد ایجاد شود. وی افزود: در اثر تعریق، قارچهای دیگری هم مانند قارچ کچلی در بدن ایجاد میشود باکتریهای دیگری هم هستند که با تعریق، فعال میشوند و باعث التهاب و عفونت پوستی میشوند.
با آب سرد دوش بگیرید طباطبایی هم چنین بر لزوم دوش گرفتن با «آب ولرم مایل به خنک» تاکید کرد و گفت: دوش روزانه نباید با آب داغ باشد زیرا خود باعث افزایش تعریق میشود. دئودرانتها ضد تعریق نیستند وی همچنین درباره دئودرانتها و موارد استفاده از آنها تاکید کرد: دئودرانتها، ضد تعریق نیستند بلکه تنها خوشبو کنندهاند. برای کاهش میزان عرق کردن، باید از ضدتعریقهایی استفاده کرد که معمولا بوی خوش ندارند اما تعریق را کاهش میدهند. ضد عرقهای معمولی را میتوان بدون نسخه از داروخانهها تهیه کرد اما اگر اثر نکرد ضد تعریقهای قویتری توسط پزشک تجویز میشود. ساعت 24 /2021
۰۶/۰۲/۱۳۹۴ - ۰۷:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]