واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: واگذاری دو رقم بذر هیبرید ذرت به بخش خصوصی تهران - ایرنا - طی مراسمی قرارداد واگذاری تولید و تکثیر بذر رقم هیبرید ذرت دهقان (کرج 400) و فجر (کرج 260) بین موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و بخش خصوصی به امضا رسید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، گودرز نجفیان رییس موسسه تحقیقات، در مراسم امضای قرارداد واگذاری بذر ذرت هیبرید به بخش خصوصی با توجه به اصلاح و تهیه نهال و بذر به چابک سازی فعالیت های دولت براساس اصل 44 قانون اساسی، افزود: واگذاری دانش فنی این دو رقم بذر به بخش خصوصی در راستای کوچک سازی فعالیت های دولت است و در همین راستا طی سال گذشته 13 نوع بذر جدید توسط این موسسه به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر نیاز کشور به ذرت دانه ای دو میلیون تن برآورد شده که با توجه به مصرف و تولید شیر و گوشت تنها یک سوم آن در داخل تولید می شود.
وی تصریح کرد: با توجه به بهره وری مصرف آب توسعه سطح زیرکشت ارقام ذرتی که مصرف آب کمتری داشته باشند، مورد توجه قرار دارد لذا برای ایجاد امکان افزایش تولید این نوع بذرها به تقویت بخش خصوصی نیازمندیم.
مدیرکل دفتر تجاری سازی تحقیقات و انتقال فناوری وزارت جهادکشاورزی نیز افزود: از ابتدای سال 92 ، 35 عنوان فناوری توسط سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، عقد قرارداد شده که از این تعداد 13 مورد به زیربخش های نهال و بذر، 6 مورد خاک، آب و تغذیه غذایی، سه مورد شیلات، پنج مورد علوم دامی و دامپزشکی، چهار مورد فنی مهندسی صنایع غذایی، دو مورد گل و گیاه و دو مورد بیوتکنولوژی مربوط می شود.
به گفته مجید ولدان، از سال 88، 97 عنوان فناوری و دانش فنی بین بخش دولتی و خصوصی قرارداد منعقد شده که این نشانگر توجه وزارت جهاد کشاورزی به تولید و تکثیر بذور بخش کشاورزی و تقویت بخش خصوصی است.
خاکسار مدیرکل دفتر معاونت زراعت در وزارت جهاد کشاورزی، بذر را مهمترین نهاده در تولید محصولات کشاورزی به ویژه بخش زراعی دانست و گفت: با توجه به بحران آب در استان های مختلف توجه به تولید بذور ذرت بسیار ضروری است و با تغییر رویکرد در زمینه تغییر ارقام متوسط رس و زودرس می توانیم در مصرف آب بخش کشاورزی صرفه جویی داشته باشیم.
وی ادامه داد: با بهره گیری از این بذور می توان در شرایط کم آبی با کوتاه کردن دوره رشد، نیاز کشور را به ذرت دانه ای و سیلویی برطرف کرد.
وی اضافه کرد: واگذاری دانش فنی بذور هیبرید ذرت به بخش خصوصی از سوی دیگر برای اجرای اصل 44 قانون اساسی و دستیابی به اهداف طرح های اقتصاد مقاومتی است.
عبدالرضا باقری قائم مقام رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز در پایان این مراسم گفت: توانمندسازی موسسات تحقیقاتی و تقویت بخش خصوصی برای تولید بذور بخش کشاورزی از مهمترین برنامه های این سازمان است.
وی اضافه کرد: در بخش تحقیقات برای دستیابی به دانش فنی هر بذر جدید بین 10 تا 12 سال زمان نیاز است تا محققان به فناوری آن دست پیدا کنند بنابر این افزایش تولید و صادرات بذور جدید باید مورد تاکید قرار گیرد.
به گفته وی در حال حاضر بذر چغندرقند کشورهای اطراف از محل صادرات بذرو ایرانی تامین می شود لذا باید تلاش داشته باشیم با افزایش تولید شرایط را برای صادرات بذور ذرت جدید به کشورهای همسایه فراهم کنیم.
رقم هیبرید ذرت متوسط زودرس دهقان (ذرت دانه سینگل)، (کراس کرج 400) با میانگین عملکرد دانه حدود 10 تن در هکتار در شرایط آزمایشگاهی ایستگاهی با طول دوره رسیدگی فیزیولوژی حدود 115-120 روز است.
استان های مناسب کشت این هیبرید شامل مناطق بسیار سرد کشور در کشت اول و همچنین کشت دوم پس از برداشت گندم و کلزا و کشت های تاخیری در مناطق معتدل و معتدل سرد کشور همچون استان های فارس، اصفهان، خراسان، کرمانشاه و مناطق مشابه آن است.
مهمترین ویژگی این هیبرید زودرسی آن نسبت به ارقام هیبرید رایج در کشور برداشت با رطوب مناسب، جلوگیری از تاخیر در کشت های پاییزه، عملکرد مناسب و صرفه جویی در مصرف آب است.
همچنین رقم هیبرید ذرت فجر (ذرت دانه ای سینگل کراس کرج 260) از گروه رسیدگی 200 فائو با میانگین عملکرد دانه حدود هشت تا ده تن در هکتار با طول دوره رسیدگی فیزیولوژی بین 105 تا 110 روز به عنوان کشت دوم در استان های فارس، اصفهان، خراسان و کرمانشاه و استان های مشابه قابل کشت است.
زودرس بودن آن نسبت به ارقام رایج در کشور، برداشت با رطوبت مناسب، جلوگیری از تاخیر در کشت های مناسب، صرفه جویی در مصرف آب از ویژگی های بذر ذرت هیبرید (کرج 260) است.
اقتصام(3)م.ب/9186**1558
05/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]