واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چگونه میزان سرقت از کودکان را کاهش دهیم؟ تهران - ایرنا - یکی از نگرانی های والدین، احتمال سرقت از کودکانشان است، در حالیکه رعایت نکات پیشگیرانه در این زمینه و ارایه آموزش به آنها در موارد متعددی از این گونه سرقت ها جلوگیری می کند.
کودکان همواره مورد طمع و نظر سارقان بوده اند و دزدان چه بصورت انفرادی یا تیمی برای دستیابی به نیت شوم خود در این مورد از ترفندها وشگردهای متفاوت استفاده می کند.
به عنوان مثال در یک شگرد، فردی تبهکار هنگام اقامه نماز جماعت وارد سرویس بهداشتی مساجد می شد و کودکانی که آنجا بودند را تحت نظر قرار داده و در یک فرصت مناسب که کودکان از مادرانشان جدا می شدند با فریب آنها، اقدام به سرقت طلاهایشان می کرد.
پروانه قاسمی یکی از شهروندان تهرانی درباره سرقت از کودکان می گوید: سال گذشته یکی از دانش آموزان مدرسه ای دخترانه ربوده و بعد از گذشت 48 ساعت توسط پلیس پیدا شد در حالیکه طلاهای این دختربچه به سرقت رفته بود.
وی اضافه می کند: دزد هم دزدان قدیم، در دوران کودکی مورد سرقت قرار گرفتم، زمانی که هفت ساله بودم، پسرجوانی به بهانه خریدن بستی مرا به مغازه ای برد، گوشواره ام را دزدید و آدرس خانه مان را پرسید و من را سر کوچه مان رها کرد، اما دزدهای امروز رحم و مروت ندارند، علاوه براینکه اشیای قیمتی کودکان را می زدند، آنها را در مکان های دور رها می کنند.
زهرا کنتوری یکی دیگر شهروندان می گوید: به نظر می رسد سرقت از کودکان بیشتر از دختربچه ها انجام می شود آن هم به این دلیل که عموما دختربچه ها از طلا استفاده می کنند که آگاهی والدین و مراقبت های ویژه در این زمینه می تواند از سرقت های احتمالی جلوگیری کند.
سرقت از کودکان در شرایطی صورت می گیرد که والدین نسبت به رفت و آمد کودکان بی دقت بوده و آنها به تنهایی در معابر حضور دارند.
از سوی دیگر آویختن طلا و جواهرات به کودکان در کوچه و خیابان، دادن اسباب بازی های گران قیمت یا موبایل به کودکان، عدم آگاهی کودکان درباره مراقبت از خود و دوری کردن از افراد ناشناس از جمله مواردی است که احتمال سرقت از کودکان را افزایش می دهد.
پلیس آگاهی نیروی انتظامی همواره به رعایت نکاتی در این زمینه تاکید و تصریح دارد که کودکان را با آویختن زیورالات با ارزش به خطر نیاندازیم، اسباب بازی های گرانقیمت کودکان را فقط در جاهای مطمئن به آنها بدهیم و از دادن موبایل به کودکان در مواقع غیر ضروری پرهیز کنیم.
همچنین توصیه می شود که به فرزندان خود بیاموزیم به غریبه ها حتی کودکان اعتماد نکرده و همچنین از فرستادن کودکان کم سن برای خرید اجتناب شود و آدرس دقیق منزل را نوشته و همواره در جیب کودکان قرار دهیم.
برخی والدین زمانی که فرزندشان مورد سرقت قرار گرفته، مضطرب شده و نمی دانند باید چه اقداماتی انجام دهند، بر اساس توصیه پلیس، در این شرایط افراد باید آرامش و خونسردی خود را حفظ کرده و در گام نخست با پلیس ١١٠ تماس گرفته و به جای رفتن به کلانتری در محل سرقت، منتظر پلیس ١١٠ بمانند.
به توصیه پلیس، همچنین باید هرگونه اطلاعات درباره سرقت بطور کامل در اختیار ماموران قرار داده شود، حتی اگر اموال سرقتی ارزش چندانی نداشته باشد.
بدون شک رعایت و عمل به توصیه های پلیس و آموزش صحیح کودکان، کام سارقان را که مترصد فرصتی برای دست درازی به دارایی مردم هستند، تلخ خواهد کرد.
از: معصومه نیکنام
اجتمام(5) ** 9105 ** 1071
05/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]