واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قندی ؛ روزنامه نگاری که علم و اخلاق را با هم داشت تهران - ایرنا - مرحوم حسین قندی روزنامه نگار را باید مبتکر نوعی تیتر زنی در رسانه های کشور دانست که بعدها باعث تحول در روزنامه نگاری ایران شد.
به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا ، افرادی که با رسانه ها و مطبوعات سروکار دارند بخوبی می دانند که تیتر در خبر و گزارش چه تاثیراتی در جذب مخاطب دارد و از این رو قندی با درک این موضوع وسواس زیادی در تیتر زنی مطالب داشت.
تیتر هدایتگر خواننده به سوی خبر است و می تواند خواننده را به خواندن خبر ترغیب کند. تیتر به خبر هویت می دهد و یا مخاطب از روی تیتر مطالب خود را انتخاب می کند نشان دهنده اهمیت تیتر در خبر است.
بسیاری ویژه ترین مهارت مرحوم قندی را در انتخاب تیترهای مناسب برای مطالب مطبوعاتی می دانند. دهه 70 تا 90 اوج فعالیت قندی در مطبوعات بود. هر چند بسیاری از روزنامه نگاران او را با تیترهای جذابش می شناسند اما قندی علاوه بر روزنامه نگاری، تدریس هم می کرد.
کلاس های او یکی از پربارترین درس های دانشجویان بود. او علم روزنامه نگاری را در کنار تجربه به دانشجویان می آموخت از این رو دانشجو خود را کاملا در فضای مطبوعاتی مشاهده می کرد.
نسلی که از کلاس های درس قندی پای به عرصه مطبوعات کشور گذاشت از بهترین فعالان رسانه ای محسوب می شوند. مرحوم قندی در کلاس های آموزشی علم و تجربه را در هم آمیخت و مدلی از روزنامه نگاری به جامعه ارائه داد که هنوز هم در فضای رسانه ای کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
مرحوم قندی بازمانده نسلی از روزنامه نگاران کشور است که بسیار بر اخلاق روزنامه نگاری تاکید می کرد.
یک روزنامه نگار باید در فعالیت های رسانه ای خویش، مقیّد و پایبند به اخلاق و گزاره های اخلاقی باشد. طبیعی است یک روزنامه نگار از بداخلاقی مطبوعاتی اجتناب کند.
حسین قندی معتقد است هرخبرنگار به هر خبر با زاویه دید خاص خود نگاه می کند و می تواند خبر را با رعایت صحت آن به صورت توصیفی بنویسد که خبرگزاری ها با استفاده از این روش خبرنویسی می توانند مخاطب و مشترک بیشتری جذب کرده و علاوه بر کسب درآمد، بیشتر رقبا را از صحنه خارج کنند.
قندی بر این باور بود که هر حوزه خبری، زبان و ادبیات خاصی دارد و خبر باید توسط رسانه ها و خبرگزاری ها با انعطاف و جذابیت، نگارش شود تا احساسات خواننده را تحریک کنند. قندی خبر را به دو مقوله سخت خبر و نرم خبر تقسیم کرد و معتقد است سخت خبر، عناصر اصلی خبر را بیان می کند و نرم خبر با استفاده از قوه تخیل به تشریح حوادث حاشیه ای خبر اصلی می پردازد.
قندی در سمینارهای بررسی مسائل مطبوعات ایران که طی سه دوره در سال های 69، 77 و 83 برگزار شد، مقاله هایی در زمینه تحولات حرفه روزنامه نگاری ارائه کرد و همیشه حضور فعال در این سمینارها داشت.
روزنامه نگاری نوین، مقاله نویسی در مطبوعات، روزنامه نگاری تخصصی از جمله تالیفات او هستند. اولین مطلب وی، سرمقاله یی بود درباره روابط ایران و هند که برای کیهان هوایی نوشت.
کتاب روزنامه نگاری نوین، مقاله نویسی در مطبوعات می توان اشاره کرد، کتاب روزنامه نگاری تخصصی هم حاصل چندین سال تدریس و تجربه حرفه یی او است که گام موثری در درک پایه ای و مقدماتی از مطبوعات تخصصی، نحوه انتشار و فعالیت ثمربخش برای دانش پژوهان ارتباطات و به ویژه روزنامه نگاران است.
این کتاب دربرگیرنده تاریخچه یی از مطبوعات تخصصی در جهان و ایران، گستره معنایی این گونه مطبوعات، شکل، قالب ها و محتوای موجود در زمینه روزنامه نگاری و انتشار نشریه است. قندی به دنبال برآورده شدن دو هدف این کتاب را تالیف کرد، نخست ارتقای دانش تخصصی روزنامه نگاران و دوم توجه بیش از پیش به مقوله اقتصاد نشریات به عنوان یکی از عوامل ماندگاری مطبوعات. اما «تخیل در روزنامه نگاری: شش گزارش و یک سفرنامه» هم حاصل تجربیات حسین قندی است که درباره نقش تخیل، ذهنیت داستان پردازانه و خلاقیت ذهنی در روزنامه نگاری سخن گفته و بر آن است تا فنون پرورش خلاقیت ذهنی و تخیل را آموزش دهد.
حسین قندی متولد اسفند 1330 در سبزوار و بزرگ شده تهران بود، که پنج شنبه سوم اردیبهشت جاری بر اثر بیماری درگذشت.
فراهنگ ** 1569**1601**
05/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]