واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پیوندی مطرح کرد
هندیها به دنبال گاز ارزان هستند/ آئیننامه نرخ خوراک در مهلت قانونی و در روزهای آینده نهایی میشود
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید براینکه هندیها مدتهاست که برای سرمایهگذاری در دریای عمان مذاکره میکنند گفت: آنها به دنبال گاز ارزان قیمت هستند و خوراک گاز دو سنتی آنها را وسوسه کرده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، محمدحسن پیوندی معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران که در نشست خبری پیش از ظهر امروز برگزار شد در ارزیابی وضع واحدهای تولیدی گفت: این واحدها حدود ١٧ تا ١٨ میلیون تن زیر ظرفیت کار می کنند که به دلیل کمبود خوراک و نبود هماهنگی میان واحدهای تولیدی، اما ما در عمل ٥٧ میلیون تن ظرفیت تولید ایجاد کرده ایم.
پیوندی ادامه داد: پارسال نسبت به سال ٩٢ چهار میلیون تن افزایش تولید داشتیم که پیش بینی می شود امسال کل فروش محصولات پتروشیمی به حدود ٣٢ میلیون تن به ارزش ٢٢ میلیارد دلار و صادرات به ١٦ میلیون تن به ارزش ١٠ میلیارد دلار برسد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد: چهار مجتمع پتروشیمی واقع در فاز ٢ پارس جنوبی که وابسته به فاینانس چین هستند پروژه های اعتبار اسنادی آنها باز شده است و کارهای اجرایی در سایت توسعه می یابد.
پیوندی با اشاره به ظرفیت تولید ٦٠ میلیون تنی کشور، گفت: هم اکنون ٤٤ میلیون تن محصولات پتروشیمی در کشور تولید می شود.
وی تصریح کرد: پیش بینی می شود با راه اندازی طرحهای در دست اجرا ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در ایران به سالانه ١٢٠ میلیون تن برسد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: همچنین بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته در نقشه راه صنعت پتروشیمی با توجه به وجود خوراک همچون چهار میلیون تن اتان، سه میلیون تن گاز مایع و ١٠٠ میلیون مترمکعب متان تا پایان برنامه ٢٠ ساله، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به ١٨٠ میلیون تن می رسد.
وی افزود: با تکمیل خط لوله اتیلن غرب، یک میلیون و ٢٠٠ تن به ظرفیت تولید پلی اتیلن سبک و سنگین اضافه می شود.
پیوندی اظهار داشت: در سال جاری پیشبینی میشود که فروش کل به 32 میلیون تن در صادرات به 16 میلیون تن برسد.
پیوندی با اشاره به این اینکه وزارت نفت از شرکت ملی پتروشیمی برای تعیین آئیننامه نرخ خوراک پتروشیمیها استعلام کرده است، گفت: قانون، وزارت نفت، وزارت صنعت و وزارت اقتصاد را برای نوشتن آئین نامه مربوط به تعیین قیمت گاز پتروشیمیها مسئول دانسته است و شرکت ملی پتروشیمی از طریق وزارت نفت نظرات خود را در این مورد ارائه خواهد کرد.
وی ادامه داد: آئیننامه نرخ خوراک در مهلت قانونی و در روزهای آینده نهایی و ارائه خواهد شد.
وی در پاسخ به پرسشی در زمینه مذاکره با هندیها درباره سرمایهگذاری و احداث واحدهای پتروشیمی گفت: هندیها مدتهاست که با ما مذاکره میکنند و برای آنها صرف میکند که در سواحل عمان سرمایهگذاری کنند.
وی تصریح کرد: آنها به دنبال گاز ارزان قیمت هستند و خوراک گاز دو سنتی آنها را وسوسه کرده است.
پیوندی ادامه داد: ما به آنها گفتهایم که در مورد گرفتن تخفیف در قیمت خوراک باید با نهادهای عالیه نظام وارد مذاکره شوند اما در عین حال ایرانشهر را برای سرمایهگذاری به آنها معرفی کردهایم و با توجه به اینکه آنها به سرمایه گذاری در ایجاد اسکله و امثال آن هم علاقه مند هستند، به احتمال زیاد تمایل دارند برای تولید بین 8 تا 10 میلیون تن اوره در ایران سرمایهگذاری کنند.
پیوندی با اشاره به برخی مشکلات نبود رگولاتوری در صنعت پتروشیمی اظهار داشت: پتروشیمی امیرکبیر در ٦ ماه گذشته مدیرعامل نداشته است و با سرپرست اداره می شود و این موضوع سبب شده است که این مجتمع در این مدت ٢ بار به تعمیرات اساسی برود.
وی با اشاره به این که در صنعت نفت تنوع فرآیند وجود ندارد، اما در صنعت پتروشیمی تنوع فرآیند بسیار است گفت: قدرت اعمال حاکمیت برای رگولاتوری وزارت نفت است، اما با توجه به تاثیرگذاری بالای صنعت پتروشیمی روی دیگر صنایع ما خواستار اختیارهای قانونمند در پتروشیمی هستیم.
انتهای پیام/
۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]