تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):پرهيزكارى منافق جز در زبانش ظاهر نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827899090




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تئاتر ما تماشاگر ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: تئاتر ما تماشاگر ندارد


تئاتر- محمود عزيزي*:
آمار 120 هزار نفر تماشاگر از 70 نمايش در طول سال گذشته در تهران آن هم با احتساب سالن‌هاي خصوصي و دولتي آماري بسيار نازل است.

شهر تهران با حدود 12 ميليون نفر جمعيت با تعداد تماشاگري كه براي ديدن تئاتر به سالن‌ها مي آيند رقم وحشتناك و تكان دهنده اي است. با اين حساب اساساً تئاترهاي ما تماشاگر ندارد و اگر ما مخاطب عام را براي ديدن تئاتر هاي شهرمان جذب نكنيم،

يك مشكل بزرگ براي مان محسوب مي شود زيرا دولت از سرمايه عمومي كشور براي تئاتر هزينه مي كند تا مردم جذب شوند واگر نتيجه توليد و اجراي آن براي مردم نباشد و نتواند مردم را جذب كند پس اين پول عمومي براي چه مصرف مي شود؟ اگر قرار باشد قشر خاص و محدودي از مردم از اين امكانات و هزينه دولت استفاده كنند كار درستي نيست.

علت چيست؛ آيا مردم تئاتر را دوست ندارند؟ اساساً اينگونه نيست؛ مردم به تئاتر علاقه مند هستند. سالن هاي ما بد است؟ شايد! تعداد سالن هاي ما كم است؟ احتمال دارد، اطلاع رساني غلط باشد؟! ممكن است اينگونه باشد! آموزش درستي به مخاطب داده نشده؟ امكان دارد! و در نهايت آيا در سبد اوقات فراغت عموم مردم هزينه وبرنامه ريزي براي ديدن تئاتر گذاشته شده است؟ اينها و هزاران مورد سؤالات ديگر را بايد جواب داد كه در عدم استقبال مردم ا ز تئاتر نقش دارد.

تماشاگري كه امروز به تئاتر مي آيد از قشر خاص و با توان ويژه است كه مي‌تواند 10 هزار تومان براي ديدن تئاتر هزينه كند. تئاتر نوعي سرمايه گذاري ملي است با قصد افزايش گستره دانايي. اگر در اين ميان بتوان كسب در آمدي هم كرد، خوب است اما اگر در آمدي هم نداشت، مهم نيست بلكه بازديد تماشاگر از آن اهميت دارد.از اين حيث، تئاتر با سينما كه صنعت و هنر است تفاوت عمده اي دارد.

اين اصولي است كه در چارچوب كلان مديريت فرهنگي هر كشور تعريف مي شود. مهم اينجاست كه آيا ما اين اصول را براي خودمان تعريف كرده ايم و اين كه آيا در سياست هاي كلان فرهنگي كشورمان اين بخش ديده شده؟ اگر به آن توجه داشته ايم، پس چرا ارزيابي درستي نسبت به آن نداريم وشكوائيه اي نمي دهيم كه ما پول ملت را خرج مي كنيم ولي خروجي ندارد.

يا اين كه هزينه ملت را مصرف مي كنيم ولي خروجي آن به نسبت آن هزينه قابل توجهي نيست. اين‌ها مسائلي است كه بايد اصحاب رسانه و جريان سازان جامعه آن را به‌عنوان سؤال مطرح كنند.از اين طريق جامعه متوجه خواهد شد كه در حوزه فرهنگي تئاتر چه اتفاقي در حال وقوع است و اينكه اشكالات كار كجاست.

از اين طريق تئاتر و اهالي تئاتر ما هم متوجه اشكالات كار خود مي شوند. البته نمي توان تمام مسئوليت را به دوش دولت انداخت؛ شايد بخشي از مشكلات به خود جامعه تئاتري ما باز مي گردد. تئاتري‌ها مي گويند اگر سالن تئاتر و بودجه كافي داده شود، تلاش خواهيم كرد تا در يك زمان قابل تعريف، به‌جايي برسيم كه بتوانيم با مخاطبان گسترده اي ارتباط بر قرار كنيم اما اگر فرهنگ سازي درستي براي مخاطب ايجاد نشده باشد و امكانات مالي كافي براي استفاده از اوقات فراغتش نداشته باشد، چه كسي را بايد به‌عنوان مقصر شناسايي كرد؟

اين چرخه پيچيده اي است كه به سياست عمومي و كلان فرهنگ ما باز مي گردد. اين مشكل بايد تعريف شود و اشكالات آن بررسي شود تا به مرحله كارشناسي برسد. ما فعلا ًقرار نيست مشكل را كارشناسي كنيم. فعلاً به غلط مي كوشيم تا نيازمان را توسط آدم‌هايي خاص در مقطعي برطرف كنيم و اسم آن را هم جشنواره مي گذاريم.

*كارگردان و بازيگر

تاريخ درج: 25 ارديبهشت 1387 ساعت 20:55 تاريخ تاييد: 26 ارديبهشت 1387 ساعت 01:02 تاريخ به روز رساني: 26 ارديبهشت 1387 ساعت 01:00
 پنجشنبه 26 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن