واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: اگر دندان مصنوعی دارید ...
فکر می کنید اگر دندان مصنوعی زبان داشت، به کسانی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند، چه می گفت؟ این را از دكتر شیرین معماران، متخصص پروتزهای دندانی و ایمپلنت و عضو هیات علمی دانشگاه شاهد، پرسیدهایم و ایشان در پاسخ به این پرسش، توصیههایی مطرح کردهاند كه با رعایت آنها می توان راحت تر با این دندان های جدید كنار آمد.24 ساعت اول بعد از گذاشتن دندان مصنوعی، برای خیلی ها یك شوك بزرگ است. چرا؟چون به آن عادت ندارند. ولی از همان روزی كه دست دندان مصنوعی را از دندانپزشك تحویل می گیرید تا روز بعد باید آن را در دهان تان نگه داشته و خارج نكنید. شما در این 24 ساعت نخست، فقط پس از غذا خوردن و برای تمیز كردن آن، مجاز به خارج كردن دندان از دهان تان هستید. این كار نه تنها باعث می شود زودتر به آن عادت كنید، بلکه خطاها و اشكالات احتمالی آن را نیز برای شما مشخص می كند تا در اولین ملاقات با دندانپزشك تان، او را در جریان بگذارید و او بتواند نقاطی را كه باعث آزردگی لثه و مخاط شما شده است، برای تان اصلاح كند. پس چرا بعضی ها احساس گُرگرفتن می كنند؟اگر در ساعات طولانی پس از تحویل گرفتن دندان مصنوعی، تاب و تحمل نگهداری آن را در تمام طول شبانه روز ندارید و احساس تب و گر گرفتن دارید، باید به خودتان فرصت دهید تا كمكم به آن عادت كنید. دندان جدیدتان را چند ساعت در داخل دهان و چند ساعت در خارج دهان و داخل آب نگه دارید. سپس سعی كنید به تدریج ساعات نگه داشتن دندان مصنوعی را در دهان تان افزایش دهید.آیا لازم است دست دندان را شبها از دهان خارج کنیم؟
در طول 24 ساعت شبانه روز، باید 8 ساعت دندان تان را از دهان خارج كنید. بهترین حالت این است كه شب هنگام، وقتی می خوابید، به دندان تان استراحت دهید. اگر شما تمام ساعات شبانه روز از دندان استفاده كنید، مخاط دهان در زیر آن، تحت فشار خواهد بود و به مرور مخاط و لثه های شما متورم شده و در درازمدت به تحلیل استخوان فك های شما می انجامد. به علاوه در طول شب، میكروب ها در فاصله بین لثه ها و دندان رشد كرده و دهان تان پر از قارچ خواهد شد. خارج كردن دندان مصنوعی در طول شب، به زبان و عضلات شما این اجازه را خواهد داد كه با جریان بزاق، لثه ها را ماساژ داده و به جریان خون در لثه های شما كمك كند. شب هنگام كه دندان تان را از دهان خارج می كنید، با یك مسواك نرم به آرامی لثههای تان را ماساژ دهید. این كار نه تنها باعث ماساژ دادن لثه ها می شود بلکه به جریان خون در لثه كمك می كند و بقایای میكروب ها را از روی لثه ها و مخاط دهان شما پاك می كند. حتی می توانید با یك پارچه یا حوله نرم و ظریف، لثه های تان را ماساژ دهید. دندان مصنوعی باید در چه نوع ظرفی نگهداری شود؟برای این كه دندان شما در محیطی پاكیزه و بهداشتی نگهداری شود و از آلودگی های محیط محفوظ بماند، باید یك ظرف دردار مخصوص، برای نگهداری آن در طول شب در نظر بگیرید. ظرف دردار باعث می شود دندان تان از دید اطرافیان دور بماند. به علاوه فراموش نكنید حتما دندان تان را داخل آب نگه دارید تا خشك نشود و تغییر حجم ندهد.دندان مصنوعی را هم باید مسواك زد؟
بله، شما باید بعد از خوردن هر وعده غذایی، دندان تان را بشویید. فراموش نكنید برای شستن دندان از آب سرد یا ولرم استفاده كنید. آب گرم باعث تغییرات حجمی در دندان های مصنوعی خواهد شد.برای شستشوی دندان می توانید از آب و صابون و مسواك نرم یا مسواك مخصوص استفاده كنید. اگر دوست دارید حتی می توانید با خمیر دندان آن را مسواك بزنید، ولی حتما از خمیردندان هایی كه درصد مواد ساینده آن كم است، استفاده كنید تا دندان تان خراش برندارد. بهتر است هنگام تمیز كردن آن یك ظرف پر از آب در زیر دست تان قرار دهید تا اگر به صورت اتفاقی از دست تان رها شد به لبه روشویی یا كاشی و سرامیك كف، برخورد نكند و دچار شكستگی و صدمه نشود.وایتكس چه طور؟ دست دندان را سفید نمی كند؟اگر در دندان شما، فلز استفاده نشده است، هفته ای یك بار یك قاشق چای خوری وایتكس را در یك لیوان آب حل كنید و 6 تا 8 ساعت دندان تان را درون آن قرار دهید. وایتكس به تمیز شدن دندان شما از بقایای غلیظ و میكروب ها كمك شایانی خواهد کرد. ولی دقت كنید چون وایتكس باعث خوردگی فلز دندان های تكه ای خواهد شد، این نوع دندانها را نباید در وایتكس گذاشت. پس از شستشوی دندان آن را در زیر جریان آب سرد بگیرید تا بقایای این مواد شوینده از روی دندان تان پاک شود.تهیه مصاحبه : دکتر شکوفه شجاعی*مطالب مرتبط:برای بی دندان ها: آنچه باید از دندان مصنوعی بدانید 8 نكته مهم درباره روكش دندان روکش کردن دندان با طلا! ایمپلنت دندانیاز دست دادن دندان هادرمان دندان های فاصله دارآشنایی با انواع دندان هاپوشاندن شیار دندان هاروش استفاده از نخ دندان(با تصاویر)ضرورت نگهداری از دندان ها شناخت علل پوسیدگی دندانبخش تغذیه و سلامت تبیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 349]