واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
جای خوشحالی نیست، اما ناچاریم «پول الكترونیك» را در صدر پروژه.های نافرجام عرصه فناوری اطلاعات كشورمان بنشانیم.
پول الكترونیك از دو منظر، گسترش بنیادین و ماندگار در عرصه فناوری اطلاعات یك كشور را موجب می.شود:
۱. با پیدایش پول الكترونیك، و به دنبال آن رواج دادوستد برخط، كاربران خواهند توانست ساده.ترین و در عین حال جدی.ترین شكل استفاده از شبكه را تجربه كنند، یعنی خرید و تهیه ملزومات ساده و اساسی زندگی روزمره، و رتق و فتق مسائل و امور فردی و جمعی از طریق اینترنت؛ و این نكته یعنی این كه شبكه به مرور تبدیل به بخشی اساسی و گریزناپذیر از زندگی عامه خواهد شد. اساسا اگر بناست كه برای فناوری اطلاعات و ارتباطات، نقشی تسهیل كننده با هدف آسایش و رفاه شهروندان قائل باشیم، آیا مصداق روشن.تر و واضح.تری در این زمینه خواهیم یافت؟ با این دیدگاه، می.توان مدعی شد هیچ پدیده دیگری تا این حد توان رسوخ تكنولوژی اطلاعات در زندگی تك تك شهروندان را ندارد، چرا كه استفاده از آن را به ابزاری حیاتی نموده است.
۲. پیش.نیازها و پیامدهایی كه در مقیاس یك كشور بر راه.اندازی پول الكترونیك مترتب است، جنبه دیگری از نقش كارساز این پروژه را در اندازه.های ملی عیان می.كنند.
بكارگیری حقیقی پول الكترونیك در كشور، مستلزم تغییر شكل اساسی در نظام متعارف مالی-اقتصادی كشور و بسترسازی مناسب برای آن است تا بتوان این پدیده تازه را در جای.جای مجموعه عظیم گردش مالی به جریان انداخت. طبیعی است كه نمی.توان انتظار تحول ساختاری در این نظام سنتی و دیرپا برای پذیرفتن این پدیده تازه را توقعی ساده و سبك شمرد، و مقاومت.های انسانی، ساختاری و سیستمی، و مالی را نادیده گرفت، یعنی همان عوامل منفی كه عمدتا تلاش.ها برای جایگزینی این فناوری را خنثی می.كند، اما نهایتا توفیق این پروژه را قطعا می.توان نقطه عطف مهمی در عملیاتی كردن این فناوری، و سوق دادن آن به سوی كاربردهای عمومی دانست. با این دیدگاه نیز می.توان پذیرفت كه این فناوری از آزمونی مهم، سربلند خارج شده، و توانایی این فناوری در تغییر شكل دادن به یك نظام بزرگ و كهن مالی-پولی، لاجرم به معنای قوت و ستبری این فناوری در كشور است. بدین ترتیب دیگر نباید آن را یك فناوری حاشیه.ای و بی.خاصیت یا تجملی یا... خواند، بواقع در چنین شرایطی، این فناوری به بلوغ خود رسیده و می.توان جامعه را به معنای دقیق بهره.مند از این فناوری، و مدیریت جامعه را به صورت حقیقی، آگاه به توانایی.های آن دانست.
با این مقدمات، نباید «پول الكترونیك» را تنها یك جزء ساده از مجموعه فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست، زیرا چنین دیدگاهی لاجرم در گسترش اصولی، عمیق، و حقیقی فناوری در جهت پیشرفت جامعه، ناتوان خواهد بود، یا دست كم به توسعه نامتوازن و ناقص آن منجر خواهد گردید.
دیدگاهی در مسیر «فناوری اطلاعات و ارتباطات برای توسعه» شاهد پیروزی را خواهد دید كه «پول الكترونیك» را بسان حلقه.ای اساسی در سیر گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات، و بلكه در مقام شاه كلید توسعه آن بداند.
اخبار فناوری اطلاعات ایتنا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]