تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى مردى به همسر خود نگاه كند و همسرش به او نگاه كند خداوند بديده رحمت به آنان نگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813216344




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چالش قهر و مهر در قرآن و روان‌شناسي بررسي شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چالش قهر و مهر در قرآن و روان‌شناسي بررسي شد
گروه انديشه: مقاله «چالش قهر و مهر در قرآن و روان‌شناسي» به قلم «محمد كاوياني و سيده زهره موسوي» در فصل‌نامه روان‌شناسي در تعامل با دين منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، نگارندگان در مقاله «چالش قهر و مهر در قرآن و روان‌شناسي» درصدد ايضاح دو مفهوم از روان‌شناسي اجتماعي: 1) رفتار حمايتي و 2) رفتار پرخاشگري و سپس ارزش‌يابي آن‌ها از ديدگاه قرآن هستند.

نتايج اين پژوهش عبارت است از: الف) اصل اوليه بر رفتار حمايتي است و پرخاشگري به هنگام ضرورت، انجام مي‌شود. ب) رفتار حمايتي به سه شكل مالي، عاطفي و رفتاري صورت مي‌گيرد؛ ج) تنها هنگامي از رفتار حمايتي نهي مي‌شود كه اولا: سبب تقويت دشمنان و دشمني آن‌ها با اسلام بشود؛ و ثانيا، به تقويت صفات منفي مانند تنبلي و احساس ذلت بيانجامد؛ د) پرخاشگري، نه قابل نفي مطلق و نه قابل دفاع مطلق است؛ ه) همواره در طول زندگي بشر، پرخاشگري وجود داشته است. و) هدف از پرخاشگري، بايد معقول و در جهت اصلاح فرد و جامعه باشد؛ ز) نوع پرخاشگري بايد با هدف مورد نظر سازگاري داشته باشد؛ ح) قرآن، به شيوه‌هاي گوناگون پرخاشگري (عملي و كلامي) پرداخته است.

نويسندگان اين مقاله مراحل بروز رفتار حمايتي را در مراتب ذيل خلاصه كردند: 1) توجه به موقعيت اضطراري؛ 2) اطمينان به اضطراري بودن موفقيت؛ 3) احساس مسئوليت در مورد امدادگري؛ 4) داشتن مراحل و توانايي كافي در انجام دادن امداد؛ 5) تصميم‌گيري نهايي براي امداد.

نگارندگان معتقدند كه مطابق آموزه‌هاي اسلام، رفتارهاي حمايتي از هيچ‌كس دريغ نمي‌شود، مگر در جايي كه باعث تقويت دشمنان دين و دشمني آنان با دين شود يا پي‌آمد منفي مانند تحقير فرد يا تنبلي او را در پي‌داشته باشد، در اين صورت رفتار حمايتي ممنوع است.
 يکشنبه 19 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 626]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن