تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر بنده «خدا» مى‏دانست كه در ماه رمضان چيست [چه بركتى وجود دارد] دوست مى‏داشت كه تم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815670646




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سريال‌هاي ايراني و مخاطبان ‌جهاني


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: سريال‌هاي ايراني و مخاطبان ‌جهاني



چند سال پيش از تلويزيون ما سريالي پخش مي‌شد به‌نام «قصه‌هاي جزيره»، سريالي كانادايي كه بين مردم ايران طرفداران زيادي پيدا كرد؛ قصه‌هاي جزيره بخشي از تاريخ معاصر كانادا (1903 تا 1912) را روايت مي‌كرد.

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1389/03/05/100876163829.jpg


تاريخي كه تقريبا هيچ شباهتي با دوره‌اي كه اكنون ما و كانادايي‌ها آن را سپري مي‌كنيم، ندارد. در زمان پخش سريال قصه‌هاي جزيره كارشناسان و منتقدان ايراني درباره اين استقبال گفتند كه داستان‌پردازي خوب و بازي‌هاي باورپذير دو دليلي است كه مردم به ديدن سريال قصه‌هاي جزيره مي‌نشينند اما جالب اينجا بود كه داستان‌هايي كه در سريال قصه‌هاي جزيره بازگو مي‌شد چندان ربطي هم به فرهنگ زندگي ما ايرانيان نداشت كه بتوانيم با همذات‌پنداري كردن با آن رويدادها به تماشاي اين سريال ترغيب شويم. اما آنچه باعث مي‌شد قصه‌هاي جزيره ديدني شوند حس زندگي بود كه در اين سريال در جريان بود.در واقع آنچه را كه ما در اطرافمان كمتر مي‌ديديم در اين سريال بخوبي آنها را پيدا مي‌كرديم. روابط بين قوم و خويش‌ها، بلند پروازي شخصيت‌ها، حل راحت مشكلات و... همه عواملي بود كه قصه‌هاي جزيره را دوست داشتني مي‌كرد. در واقع جزيره محلي رويايي بود كه خيلي‌ها دوست دارند ساكن آنجا باشند. همين رويايي باعث شد تا خيلي از مردم دنيا بعد از ديدن قصه‌هاي جزيره با خود بگويند اي‌كاش ساكن اين جزيره باشند تا هم از طبيعت آن استفاده كنند و هم بتوانند مانند ساكنان اين جزيره كمي شادي و تفاهم را تجربه كنند.

اين اتفاق درباره سريال «آن شرلي» هم رخ داد. اين سريال درباره دختري پر انرژي بود كه براي كار به يك خانه در روستايي بسيار زيبا وارد مي‌شد. رفتار و اخلاق آن شرلي باعث شد تا او كم‌كم در دل ساكنين خانه و روستا جا باز كند و بين همه محبوب شود. بازهم روستايي رويايي كه مردمانش با مهرباني كنار هم زندگي مي‌كردند و بيننده بازهم دوست داشت يكي از ساكنين اين روستا باشد و حتي بتواند مانند آن شرلي براي كار به يكي از اين خانه‌ها وارد شود و بعد طعم خوشبختي را براي هميشه بچشد. داستان آن شرلي هم در اوايل قرن نوزدهم اتفاق مي‌افتاد.


http://www.bartarkala.com/Pic/img5_633812990926.jpg


سريال كرانفورد هم كه در حال پخش از شبكه يك سيماست تقريبا همين حال و هوا را دارد. سريالي كه داستان آن قصه آدم‌هايي را روايت مي‌كند كه در روستايي از قرن نوزدهم زندگي مي‌كنند. كرانفورد هم توانسته مخاطبان خود را بين ايرانيان پيدا كند. آدم‌هاي كرانفورد با تمام وجود به استقبال شادي‌ها مي‌روند، همان‌گونه كه به غم‌ها و زشتي‌هاي زندگي هم پشت نمي‌كنند و به جاي مبارزه با آنها، مشكلات را حل مي‌كنند، يا تك نفره و يا جمعي. در كرانفورد هم زندگي جريان دارد؛ آن چيزي كه توانسته سريال‌هاي خارجي متعلق به قرن‌هاي گذشته را در اين آثار ديدني كند و باعث شود تا مردم ايران هم مانند مردمان ديگر كشورهاي جهان با آنها همذات پنداري كنند. هر چند كه مخاطبان ايراني هيچ خاطره ذهني و تاريخي از آن دوران ندارند.

تلويزيون كشور ما هم ساخت سريال‌هاي تاريخي، اجتماعي را چندين سال است كه در دستور كار خود قرار داده است. سريال‌هايي مانند كيف انگليسي و خانه‌اي در تاريكي را مي‌توان متعلق به همين‌گونه از سريال‌ها دانست. كيف انگليسي ساخته سيد ضياءالدين دري مقطعي از تاريخ معاصر ايران را بازگو مي‌كرد اما داستان و شخصيت‌هاي اين سريال متاثر از فضاي سياسي آن دوران بودند. خانه‌اي در تاريكي هم تاريخي بود اما تاريخي كه فقط مردم ايران و كساني كه با تاريخ قاجار آشنا بودند از آن سر در مي‌آورند. شايد همين مقطعي نگاه كردن و سياسي كردن سريال‌هاي اجتماعي ايراني است كه باعث مي‌شود ديگر كشورهاي جهان تمايل چنداني براي ديدن اين آثار نداشته باشند. واقعيت اين است كه مردم ديگر كشورها در اين سريال‌ها چيزي پيدا نمي‌كنند كه بتوانند با آن همذات پنداري كنند. به اصطلاح اين‌گونه آثار زيادي شخصي شده‌اند. سريال‌هاي تلويزيوني هر كشور نشان‌دهنده فرهنگ و قوميت آن كشور است اما وقتي صحبت از انسان‌ها و روابط بين آنها مي‌شود مليت، قوميت و فرهنگ كمي تا قسمتي رنگ مي‌بازد و مي‌توان بين آدم‌ها و روابط آنها مشتركات انساني زيادي پيدا كرد.

اگر سريال‌هايي مانند قصه‌هاي جزيره، آن شرلي و... بين مردم دنيا مخاطبان زيادي پيدا مي‌كنند به اين دليل است كه آنها به روابط بين انسان‌ها توجه بيشتري نشان مي‌دهند و در كنار غم‌ها و نابساماني‌ها شادي‌ها و موفقيت‌ها را نيز به نمايش مي‌گذارند.

سريالي مانند «پس از باران» ساخته سعيد سلطاني بين مردم طرفداران زيادي داشت. سريالي درام كه مقطعي از زندگي مردم يك روستا در ايران را به نمايش مي‌گذاشت. اين سريال را مي‌توان شبيه سريال‌هايي مانند قصه‌هاي جزيره دانست. سريالي كه به روابط بين آدم‌ها مي‌پرداخت، اما چرا پس از باران نتوانست مثل قصه‌هاي جزيره از تلويزيون ديگر كشورهاي دنيا به نمايش درآيد. شايد يك دليلش عدم‌عرضه مناسب در بازارهاي فيلم باشد و دليل ديگرش شايد هم تلخي زيادي بود كه در اين سريال موج مي‌زد. خيانت‌ها آدم‌ها به يكديگر كه تمامي نداشت و نامهرباني‌هايي كه رنگ مهرباني نمي‌گرفت.

با همه اينها زماني كه سريال خارجي از بيشتر شبكه‌هاي تلويزيون ما به نمايش درمي‌آيند و مخاطبان زيادي هم دارند، مي‌توان براي ساخت سريال‌هاي اجتماعي ايراني هم بيشتر سرمايه‌گذاري كرد و آنها را چنان ساخت كه در بازارهاي جهاني هم صاحب جايگاهي شوند و همچنان‌كه مخاطبان ايراني از طريق سريال‌هاي خارجي با دنياي رويايي اين كشورها آشنا مي‌شوند، مردم دنيا هم با جامعه ايراني و روابط بين ايرانيان بيشتر آشنا شوند.

این کجا و آن کجا






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن