تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هر که رکوع نمازش را کامل انجام دهد هیچ ترس و وحشتی در قبر با سراغش نمی آید. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815657088




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عالم مظهر اسماء خداوند است


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: عالم مظهر اسماء خداوند است


دين- مسعود خوشنودزاده:
الهي قد جُرتُ علي نَفسي في النـَظـَرلـَها فلها الوَيل اِن لم تـَغفِرله الهي لم يـَزَل بــِرُك علي اَيامَ حياتي.

خدايا من در توجهم به نفس خويش بر خويش ظلم كردم پس واي بر نفس من اگر او را نيامرزي، خدايا همواره خير گسترده‌ات در ايام حياتم بر من گسترده است... .

در اين فقره از دعا به نكته‌اي بسيار مهم و اساسي در سلوك الي‌الله پرداخته شده است و آن بحث خودفريبي و تسويف است كه ريشه در طول امل دارد و طول امل نيز خود ميوه درخت حب دنياست كه به آن« ام الرذايل» نيز مي‌گويند.

پس توجه غلط به نفس و مستقل دانستن آن، از بزرگ‌ترين مهلكات است و عبد را متوغل در دنيا مي‌كند.بسياري از اهل معرفت، مجاهدت براي از بين بردن حب دنيا را اصل اساسي در سلوك مي‌دانند و معتقدند در همان قدم اول كه يقظه صحيح حاصل مي‌شود قيام براي توبه از اين رذيله نيز در حد همان مرتبه آغاز مي‌شود.بايد دانست كه دنيا در ذات خويش داراي حقيقتي است و نسبت به انسان نيز حقيقتي دارد. حقيقت في‌نفسه دنيا همان اشيا و زمين و آسمان‌ها و آنچه در آنهاست ( مظاهر و تجليات اسماء الهي) هستند. اگر سالك با چشم جمال بين به تجليات اسمايي بنگرد عالم مظهري از مظاهر جمال و جلال حق است و اين نوع نگاه باعث مي‌شود سالك به دنيا با نگاه حق‌بين بنگرد.

هر دو عالم يك فروغ روي اوست / گفتمـت پيدا و پنهان نـيز هـم
داستان در پـرده مي‌گويم ولي / گفته خواهد شد به دستان نيز هم
در نظر اهل معرفت دنياي مذموم كه اين اندازه بردوري از حب آن تأكيد شده است چيزي نيست جز حب به چيزهايي كه باب فراموشي حق است و سرچشمه عصيان و معاصي را جوشان مي‌كند و به ايستادگي بنده مقابل مولي مي‌انجامد. به عبارت ديگر دنياي مذموم موجودات عالم نيست بلكه نوع رابطه انسان با موجودات عالم و خوش بودن و التذاذ به آن و هواي نفس است كه به فراموشي حق مي‌انجامد.

چيست دنيا از خدا غافل شدن / ني قماش و نقره و ميزان و زن
يعني دنياي مذموم همان رابطه غلط و وابستگي نفس به عالم ماده و نظر استقلالي به آن است كه به نوعي شرك به حساب مي‌آيد؛ اَرَاَيتَ مَن ِاتـَخَذ اِلههُ هواهُ اَفـَاَ نتَ تـَكون عليهِ وَكيلا (سوره مباركه فرقان /43) اي پيامبر آيا مي‌بيني آن كس كه هواي خود را معبود خويش گرفت؟ آيا تو مي‌خواهي وكيل او بوده و نجاتش دهي؟ حب دنيا وحدت دل با اغيار است و در آيه شريفه نيز به هواي نفس اشاره مي‌كند كه معبود و مقصود غافلين است و باعث ريشه دواندن علاقه به مظاهر آن مي‌شود و ريشه انسان را در عالم ناسوت محكم مي‌كند و وساوس شيطان هم تسويف و امروز و فردا را جهت توبه مطرح مي‌كند.

نكته ديگر اين است كه حب دنيا مشاعر حقيقي انسان را از كار مي‌اندازد و چنان‌كه اميرالمومنين عليه‌السلام در نهج‌البلاغه فرموده است: فارفض الدنيا فان حب الدنيا يعمي ويعصم ويبكم ويذل والرقاب فتدارك ما بقي من عمرك ولا تقل غدا او بعد... دنيا را ترك كن كه حب دنيا انسان را كور و كر و لال مي‌كند و گردن‌ها را به ذلت مي‌كشاند پس بقيه عمرت را بياب و به‌جبران بپرداز و فردا و پس‌فردا مكن.پس بايد توجه كرد كه سالك در همان ابتدا بايد به توبه از اين رذيله مشغول شود زيرا اين رذيله هم مشاعر انسان را از كار مي‌اندازد و شناخت حقايق را غيرممكن مي‌كند و هم او را به تسويف مي‌اندازد و توبه را تا زمان مرگ به‌تاخير مي‌اندازد و عبد به لقاء حق با اسماء جلال همچون شديد العقاب و قهار و منتقم روبه‌رو مي‌شود.پ

نكته دقيقي نيز وجود دارد و آن اين است كه سالك كوي دوست كه به عالم به‌عنوان مظاهر اسماء مي‌نگرد هرگز اهل رخوت نيست و به بهانه ترك حب دنيا ترك دنيا نمي‌كند و از مسئوليت‌هاي فردي و اجتماعي شانه خالي نمي‌كند و اين مسئوليت‌ها را وسيله ارتقاي روح و اتصال آن به عوالم بالا مي‌انگارد.

تاريخ درج: 21 مرداد 1387 ساعت 10:50 تاريخ تاييد: 21 مرداد 1387 ساعت 11:25 تاريخ به روز رساني: 21 مرداد 1387 ساعت 11:22
 دوشنبه 21 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 449]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن