تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):خوش اخلاقى عبادت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805503506




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اولین عكاس ایرانی


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: ناصر الدین شاه و عکاسی

اولین عكاس ایرانی ناصر الدین شاه بود از یادداشهای ناصر الدین شاه چنین بر می‌آید كه وی علاوه بر آنكه عكاسی می‌كرد با روشهای علمی و فنی عكاسی نیز آشنا بود طرز كار دوربین‌های مخلتف را به خوبی می‌دانست و معمولا از دوربین‌های سه پایه بزرگ برای عكاسی استفاده می‌كرد. قدیمی‌ترین عكس‌های ناصر‌الدین شاه مربوط به پرتره ای از خودش و مادرش است.اسناد تاریخی نشان می‌دهند كه شاه علاوه بر آنكه خود عكاسی می‌كرد،‌علاقه وافری به ترویج عكاسی داشت عكس‌های موجود در آلبوم شاه نشان می‌دهد كه درباریان آن زمان خود عكاسان چیره دستی بوده‌اند؛ آقا رضا از پیشخدمتان مخصوص شاه كه عكاسی را در دار‌الفنون فرا گرفته بود، به مقام نخستین عكاس باشی منصوب شده بود.

ازعكاسان دربار به جز آقا رضا می‌توان از عبد‌الله میرزا قاجار نام برد وی از دانش آموختگان دار‌الفنون بود و عكاسی را در فرانسه فرا گرفت.عبدالله میرزا در آموزش عكاسی حرفه‌ای در ایران نقش موثری بر عهده داشت. همزمان با سلطنت مظفر الدین شاه عبدالله میرزا با دایر نمودن عكاسخانه فن عكاسی را متداول كرد.عكس‌هایی كه تا قبل از انقلاب مشروطه بر جای مانده را شاگردان او به یادگار گذاشته‌اند. عکاسخانه عبدالله میرزا تا اوایل مشروطه بر پا بود.در همین دوران میرزا ابراهیم خان عكاس‌باشی كه از خدمت‌گذاران درباره مظفر‌الدین شاه بود عكاسی دربار را انجام می‌داد.تاریخ گذاران همچنین از علاقه وافر مظفر‌الدین شاه به عكاسی خبر داده‌اند.

برجسته‌ترین و پركارترین عكاس حرفه‌ای ایران در پایان قرن نوزدهم "انتوان سوربوگین بود" كه علاوه بر آنكه عكاس بود یك سیاح بود و به همین دلیل تمام ایران را زیر پا گذاشت و از مناظر، معماری و اشیاء پیرامون خود عكس‌های زیادی گرفت.عكس‌هایی كه همین الان در سفرنامه‌‌ها می‌بینید بیشتر حاصل زحمات این عكاس است.ویژگی‌ عكاس سوربوگین نگاه همه جانبه و دقت نظر او پیرامون اطرافش بود و به همین دلیل عكس‌هایش در سال 1897 مقام اول نمایشگاه بروكسل را كسب كرد و یك مدال طلا برای او به ارمغان آورد.عكس‌های سوربوگین نشان می‌دهد كه وی علاقه‌ وافری به نور پردازی و نشان دان مقیاس‌ها و نمایش وجوه تاریخی در عكس‌هایش داشت.عكس‌هایش را در روز می‌گرفت و مناظر طبیعی و تاریخی را به نسبت مقیاس آنها به تصویر می‌كشید.بعدها یكی از شاگردان عكاس‌خانه‌ عبدالله میرزا كه لقب روسی‌خان را برای خود انتخاب كرده بود در خیابان علا‌‌اله الدوله عكاس‌خانه‌ای دایر نمود عكس‌های او كه همه مارك روسی‌خان داشتند بیشتر درباره انقلاب مشروطه و آزادیخواهان آن زمان و به خصوص سران انقلاب مشروطه است.عكاسخانه روسی خان تا سال 1299 هجری شمسی دایر بود و پس از مسافرت روسی خان با محمد علی شاه به اروپا تعطیل شد.با آغاز انقلاب مشروطه عكس از انحصار دربار خارج شد و مسائل اجتماعی و سیاسی موضوع عكاسی ایران گردید . در همین زمان و با پیدایش روزنامه‌هایی مانند سور اسرافیل و ... عكس‌های مطبوعاتی رواج پیدا كرد تحولات سیاسی آن زمان رشد هنر عكاسی در ایران را سریعتر كرد. با وقوع كودتای 28 مرداد دوباره هنر عكاسی افول پیدا كرد و فضای خفقان آن زمان كه جامعه را دچار ركود و رخوت كرده بود بر هنر عكاسی نیز تاثیر گذاشت عكاسی این زمان (دهه‌های 20 و 30) بیشتر جنبه تبلیغاتی داشتند.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن