تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 7 اردیبهشت 1404    احادیث و روایات:  Ù¾ÛŒØ§Ù…بر اکرم (ص):مهدى طاووس بهشتيان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

نوین پرداخت

سایبان ماشین

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه ایرانیان

مهاجرت به آلمان

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

دوره باریستا فنی حرفه ای

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

خرید یوسی

ایونا

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

گوشی موبایل اقساطی

قیمت ساندویچ پانل

پنجره دوجداره

ناب مووی

خرید عطر

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

مهد کودک

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

ضد لک اکسیس وای

طراحی سایت در مشهد

کنسرت حامیم کیش

بخور سرد و گرم

مانتو اداری

تالار ختم

کامیون

تور تایلند

سوالات مصاحبه دکترا

مبلمان کلاسیک

ظروف الومینیومی یکبار مصرف

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1874863260




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حفظ ارتباط ایستگاه زمینی با ماهواره «مهدا» و گام ایران به سمت مدار ۳۶ هزار کیلومتری


رئیس پژوهشکده سامانه‌های ماهواره‌ای در پژوهشگاه فضایی ایران، دربارهٔ سری ماهواره‌های ناهید که برای توسعهٔ محموله‌های مخابراتی در مدار GEO (مدار همگام زمینی) طراحی شده‌اند، صحبت کرده است. او تأکید دارد که با طراحی معماری مخابراتی در ماهواره "ناهید ۲"، این امکان فراهم شده که افراد و شرکت‌ها در داخل کشور، در صورتی که ماهواره در دید قرار داشته باشد، بتوانند اطلاعات و داده‌ها را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

به گزارش ایسنا، دکتر نصیری در جمع خبرنگاران دربارهٔ کاربردها و ماموریت‌های ماهواره "ناهید ۲" صحبت کرده است. او اظهار داشته که در فضای بالای زمین، سه نوع مدار اصلی وجود دارد: مدارهای LEO که در فاصله کمتر از ۲۰۰۰ کیلومتر از سطح زمین قرار دارند، مدارهای MEO که در فاصله بین ۲۰۰۰ تا کمتر از ۳۶۰۰۰ کیلومتر از سطح زمین هستند، و مدارهای GEO که در فاصله ۳۶۰۰۰ کیلومتری از سطح زمین واقع شده‌اند.

نصیری توضیح داد که برای رسیدن به مدار GEO و استقرار ماهواره‌های عملیاتی در آن، باید تجربه و دانش فنی مختلفی را کسب کنیم. به عبارت دیگر، برای انجام این کار نیازمند آزمون و تست فناوری‌ها و زیرسیستم‌ها با استفاده از ماهواره‌های کوچکتر و در مدارهای پایین‌تر هستیم. در این راستا، ماهواره مخابراتی "ناهید ۲" با وزن تقریبی ۱۲۰ کیلوگرم، به عنوان یکی از گام‌های برنامه استراتژیک برای رسیدن به ماهواره مخابراتی در مدار GEO، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین، او از جمله کاربردها و ماموریت‌های سری ماهواره‌های ناهید، تست محموله‌های باند KU و گامی برای توسعه محموله‌های مخابراتی در مدار GEO را ذکر کرد.

رئیس پژوهشکده سامانه‌های ماهواره‌ای در پژوهشگاه فضایی، گفت: «ناهید ۲» یک ماهواره مهم است و وظایف متعددی دارد. به طور دقیق‌تر، ماموریت‌های این ماهواره شامل توسعه و آزمون فناوری‌های اساسی مورد نیاز، آزمون انتقال مداری، تعیین موقعیت بدون نیاز به GPS، اندازه‌گیری پرتوهای فضایی، آزمون زیرسیستم‌های مختلف در فضا و ایجاد ارتباط بین دو نقطه در دید ماهواره است.

در پاسخ به سوالی که از وی پرسیده شد درباره اینکه چگونه ارتباط بین دو نقطه برای "ناهید ۲" برنامه‌ریزی شده است، او توضیح داد: با استفاده از طراحی معماری مخابراتی که در این ماهواره استفاده شده، این امکان وجود دارد که افراد در داخل کشور با استفاده از تجهیزات قابل حمل مخصوص و در صورتی که ماهواره در دید قرار داشته باشد، به تبادل داده با یکدیگر بپردازند.

رئیس پژوهشکده سامانه‌های فضایی پژوهشگاه فضایی ایران در مورد وضعیت فعلی ماهواره "مهدا" نیز اظهاراتی داشت. وی گفت: "مهدا" یک ماهواره تحقیقاتی در کلاس میکرو با وزن کمتر از ۴۰ کیلوگرم است. این ماهواره برای ارزیابی عملکرد ماهواره‌بر و آزمون قطعات و زیرسیستم‌های آن به منظور بهبود عملکرد در فضا طراحی شده است و به فضا فرستاده شده است.

نصیری اظهار کرد: در حال حاضر، ارتباط با این ماهواره از طریق ایستگاه زمینی در باند S برقرار شده است.

وی تأکید کرد: اطلاعات دریافتی نشان می‌دهد که پرتابگر به خوبی کار کرده است و ماهواره نیز در حال انجام وظایف مربوط به خودش است.

نصیری درباره تفاوت‌های ماهواره "مهدا" و "ثریا" توضیح داد. او گفت: این دو ماهواره از نظر وزن، اندازه و باند مخابراتی با هم متفاوتند. اما هر دو به عنوان گام‌های اولیه برای رسیدن به مدار GEO شناخته می‌شوند.

در مورد اطلاعاتی که از سیگنال‌های دریافت شده از این ماهواره‌ها به دست می‌آید، او گفت: این اطلاعات شامل وضعیت عملیاتی و سلامت زیرسیستم‌های ماهواره مانند دما، میزان مصرف توان توسط هر بخش، وضعیت باتری‌ها، پایداری ارتباط مخابراتی، نرخ چرخش ماهواره و موقعیت مداری ماهواره می‌باشد.

وی افزود: از زمان تزریق، ارتباط با ماهواره "مهدا" برقرار شده و ارتباط دوطرفه با ماهواره به صورت مداوم در زمان‌های مشخص از روی ایران انجام می‌شود.

به گفته نصیری، بر اساس اطلاعات دریافتی، وضعیت ماهواره و زیرسیستم‌های آن ارزیابی شده است.

وی اظهار کرد: این ارتباط مخابراتی برای اولین بار توسط ماهواره "مهدا" از باند S انجام شده است، که محصول پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

واضح آرشیو وب فارسی::




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: ]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


علم و فناوری
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن