تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عقل راهنمايى مى  كند و نجات مى  دهد و نادانى گمراه مى  كند و نابود مى  گرداند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802899936




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در جلسه «دين و دنياي مجازي» در موسسه گفت‌وگوي اديان عنوان شد: بايد از دنياي مجازي براي فراگير كردن دين كمك گرفت


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در جلسه «دين و دنياي مجازي» در موسسه گفت‌وگوي اديان عنوان شد: بايد از دنياي مجازي براي فراگير كردن دين كمك گرفت
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اديان

در سي و هشتمين جلسه از سري سخنراني‌هاي علمي ماهانه موسسه گفت‌وگوي اديان با عنوان «دين و دنياي مجازي»، بر لزوم بهره‌گيري از فضاي مجازي براي فراگير كردن دين تاكيد شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر سعيدرضا عاملي، رييس دانشكده مطالعات جهان و عضو هيات علمي گروه ارتباطات دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران گفت: جهان مجازي يك عرصه جهاني است.

وي روز سه‌شنبه در اين نشست كه با حضور سيد محمدعلي ابطحي، رييس موسسه گفت‌وگوي اديان و جمعي از علاقه‌مندان برگزار شد، افزود: دين، خصوصاً دين اسلام هم براي گسترش و قوي‌تر شدن نيازمند عرصه‌اي جهاني است، بنابراين زماني كه اين خواست و ظرفيت با هم انطباق پيدا كند، امكان ارايه فراگيرتر و قوي‌تر دين در اين جهان پيدا مي‌شود.

عاملي، هم‌چنين با اشاره به اين كه «ظرفيت‌هاي جهان مجازي به گونه‌اي است كه مي‌شود يك كيفيت بالا را يكبار توليد كرد و همه جهان از آن بهره‌مند شوند»، اظهار كرد: وقتي جهان مجازي چنين ظرفيتي دارد، عرضه و بازنمايي امر ديني مي‌تواند با يك كيفيت بسيار عميق‌تر و دقيق‌تري بازتوليد شود.

او از «جهاني بودن»، «همه جا حاضر بودن»، «دسترسي فراگير» و «نظام‌مند بودن» به عنوان وجوه تشابه دنياي مجازي و دين نام برد.

رييس دانشكده مطالعات جهاني دانشگاه تهران گفت: بنيادي‌ترين عنصر ديني، باور به متافيزيك است و جهان مجازي هم متافيزيك مخلوق به حساب مي‌آيد؛ مجاز ارتباط با عالم غيرفيزيكي است و دين هم گذري از جهان عيني فيزيكي به جهان متافيزيك به شمار مي آيد.

وي افزود: از ديگر خصيصه‌هاي دين، همه جا حاضر بودن و دسترسي فراگير آن است كه در دنياي مجاز هم اين امكان براي همگان وجود دارد.

عاملي با اشاره به گفته پتريك كسول كه معتقد است «دين در ذات خود يك مقوله مجازي است» افزود: بنابراين دين نوعي انس گرفتن به درك «امر آن جهاني» و انتقال به جهان ديگر است.

عاملي گفت: شايد در گذشته فقط كسي كه در مجلس روضه امام حسين (ع) حاضر مي شد، آن احساس خاص را داشت اما امروزه با پيدايش امكان حضور در حرم ائمه از طريق دنياي مجازي و گوش دادن به روضه‌هاي ضبط شده، مي‌توان همان احساس را تجريه كرد.

وي افزود: در عين حال، دنياي مجازي از ظرفيت فراگيرتري برخوردار است و ديجيتالي شدن امر ديني به معناي بي‌نهايت تنوع، تركيب و دسترسي به شمار مي آيد.

رييس دانشكده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: جهاني‌ترين وجه كشورها، دنياي مجازي آن‌هاست و اين درحالي است كه اين وجه در كشور ما غيرجدي‌ترين بخش شده و هيچگاه سعي نشده از اين ظرفيت به درستي استفاده شود.

عاملي با اشاره به اين كه فلسفه دين خير رساندن به خود و ديگري و پرهيز از آزار خود و ديگران است، اظهار كرد: در فضاي مجازي امكان انتخاب بر اساس علاقه‌مندي‌هاي انسان وجود ندارد و دستگاه بر اساس كد و شماره عمل مي‌كند و بنابراين بهره‌گيري از امكانات دنياي مجازي در دنياي حقيقي امكان هر گونه انتخاب انساني را از بين مي‌برد.

وي گفت: در اين صورت مطلقاً امكان ندارد كه بر اساس خوش آمدن از كسي كار او را زودتر انجام داد و بنابراين عميق ترين لايه عدالت در جهان مجازي قابل پياده‌سازي است.

عاملي، باز توليد فضاي دين در فضاي مجازي را ممكن توصيف و اظهار كرد: اما در هر حال دين در فضاي مجازي يك انتخاب دوم است.

سيد محمد علي ابطحي، رييس موسسه گفت‌وگوي اديان هم در بخش پاياني اين نشست، گفت: براي دين هم مثل هر حوزه ديگري فرصت استفاده از فضاي مجازي مهيا شده است و بنابراين هر چه ما اين فضا را بيش‌تر به خود اختصاص دهيم، بيش‌تر سود مي‌كنيم.

به گزارش موسسه گفت و گوي اديان، در پايان اين نشست در جلسه پرسش و پاسخي، به سوالات علاقه‌مندان حاضر پاسخ داده شد.

انتهاي پيام
 چهارشنبه 29 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن