واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: وداع حيدري با دنياي قهرماني
مسابقات بينالمللي جام جهان پهلوان تختي در كرمانشاه، فارغ از كميت و كيفيت آن و استقبال نكردن كشورهاي خارجي، بر نام سه كشتيگير براي حضور در بازيهاي المپيك 2008 پكن مهر تاييد زد.
مسابقات بينالمللي جام جهان پهلوان تختي در كرمانشاه، فارغ از كميت و كيفيت آن و استقبال نكردن كشورهاي خارجي، بر نام سه كشتيگير براي حضور در بازيهاي المپيك 2008 پكن مهر تاييد زد.
اين سه كشتيگير نيز مراد محمدي در 60، رضا يزداني در 84 و فردين معصومي در 120 كيلوگرم هستند كه در مقابله با حريفان داخلي و خارجي (كشتيگيران ترك و كانادا) برتريهاي فني خود را به رخ كشيده و نشان دادند كه تعلل در خصوص انتخاب آنان، جز اتلاف وقت چيز ديگري در بر ندارد.
هر چند كه محمدرضا يزدانيخرم، رئيس فدراسيون كشتي نيز به صراحت از انتخاب اين سه كشتيگير براي حضور در المپيك خبر داده است، اما محمدعلي صنعتكاران، نايب رئيس فدراسيون در تضاد با اظهار نظر رئيس كشتي ميگويد: «هنوز هيچ كشتيگيري انتخاب شده نيست و اگر مسوولي در اين باره صحبتي كرده، صرفا نظر شخصياش را گفته و كميته فني در اين زمينه تصميمگيرنده نهايي خواهد بود.»
با اين وجود صرف نظر از فاصله فاحش ميان نظر رئيس و نايبرئيس فدراسيون، محمدي، يزداني و معصومي بر شايستگيهاي خود براي حضور در المپيك با كسب قهرماني در جام تختي مهر تاييد زدند.
جدا از اين سه كشتيگير و تا حدود زيادي مهدي تقوي در وزن سوم، در بقيه اوزان نهتنها معادلهاي براي مردان تصميمگير كشتي حل نشد، بلكه بر معادلات و پيچيدگيهاي قبلي نيز بسي افزوده شد، بويژه در وزن 96 كيلوگرم كه با خداحافظي غيرمنتظره عليرضا حيدري، بر دامنه اين پيچيدگيها افزوده شده است.
وداع در اوج
حيدري در شرايطي با دنياي قهرماني وداع گفت كه پيش از اين با انگيزهاي بالا و خريدن سختيها آمده بود تا در اين روزها و ماههاي واپسين عمر قهرماني، براي تيم ملي كشتي آزاد وزنهاي قابل اتكا باشد. در حقيقت تيم ملي كشتي آزاد در راه حضور در المپيك نياز به يك سردار سرد و گرم چشيده بر روي تشك داشت كه ديگر اعضاي تيم به وي اتكا كنند و با بهرهمندي از تجارب بالاي او به صف مدعيان مدال المپيك بپيوندند.
حيدري در شرايطي به ميدان قهرماني بازگشت كه بارها تاكيد كرد بدون مسابقه انتخابي و رويارويي با مدعيان وزن ششم حاضر نيست به عضويت تيم ملي درآيد؛ بيترديد او ميخواست همچون ديگر مدعيان بخت خود را براي حضور در المپيك بيازمايد.
حيدري گرچه به واسطه آسيبديدگي از ناحيه كتف، شرايط را براي خود سخت ميديد، اما او كه نميخواست امتيازي را متوجه خود ببيند، در بازگشت از جام علياف نيز تمريناتش را پي گرفت تا در فاصله دو هفته به جام تختي، خود را به مسابقات برساند.
با تمام اين حرفها معلوم نشد كه صبح پنجشنبه و در فاصله باخت سعيد ابراهيمي (نايب قهرمان جهان و حريف مستقيم او) تا كشتي حيدري با جعفر دليري چه اتفاقي افتاد كه مرد 6 مداله كشتي را به اين نتيجه رساند كه در پايان تايم اول مبارزه با حريف و بهرغم برتري 4 بر صفر، چهارگوشه تشك را به رسم پهلوانان و عياران بوسيده و با چشماني اشكبار با دنياي قهرماني وداع كند.
گويا حيدري هيچكس را نيز از اين تصميم خود آگاه نكرده بود تا امروز و با وجود قهرماني سعيد اميري جوان در وزن 96 كيلو، كميته فني و در راس آن محمود معزيپور و محمدعلي صنعتكاران در شگفت باشند كه چرا حيدري بايد به يكباره تغيير موضع داده و پايش را از ماجرا بيرون بكشد.
نايب رئيس فدراسيون كشتي در اين زمينه ميگويد: «بارها به اعضاي كادر فني متذكر شده بودم كه مراقب شرايط حساس حيدري باشند و كاري نكنند كه قهرمان دلآزرده شده و از بازگشتش پشيمان شود.»
با اين حال، آنچه اتفاق افتاد خارج از كادر فني قابل بررسي است و اين احتمال قويتر مينمايد كه حيدري با توجه به اين فرضيه كه سعيد ابراهيمي به جهت رويارو نشدن با او تن به شكست مصلحتي در مقابل جعفر دليري داده است، به اين نتيجه رسيده كه به رسم فتوت و جوانمردي، در اوج آمادگي و فراهم بودن شرايط قهرمانياش، از دنياي قهرماني وداع كند و ميدان را براي جوانترها باز نمايد. به هر حال و از آنجا كه كميته فني در وزن ششم احساس كمبود و ضعف ميكند، اين احتمال وجود دارد كه از حيدري خواسته شود در تصميم خود تجديد نظر كند.
شكست بذري و جوكار
جدا از 6 مدال طلايي كه در جام تختي به ايرانيها رسيد، احمد گولهان ترك، تنها مهمان طلايي و خارجي جام بود كه در حضور علياصغر بذري و ميثم مصطفي جوكار (دو تن از مدعيان داخلي حضور در المپيك) به مدال طلا رسيد تا افت و خيزهاي كشتي آزاد ما در وزن 74 كيلو بيشتر به چشم آيد. جالب آن كه هم بذري و هم جوكار به كشتيگير كانادايي باختند تا فعلا كميته فني با دلخوري از نتايج اين دو كشتيگير، تصميمگيري را به آينده موكول كند.
از 55 كيلو گرچه تقي داداشي باز هم به لطف تجربه برتر و ارفاق وزن، مدعيان داخلي جوانتر و بويژه عباس دباغي را مغلوب كرد، اما به طور حتم كميته فني نبايد اين نكته را از ياد ببرد كه داداشي 55 كيلويي و تحليل رفته، با داداشي 57 كيلويي اصلا قابل مقايسه نيست و چه بسا اگر اين كشتيگير مازني با همين دو كيلو ارفاق وزن در المپيك كشتي بگيرد، بتواند صاحب مدال شود! به هر حال كميته فني بايد تمام جوانب امر را بسنجد تا با يك تصميم منطقي و به دور از احساس، شايستهترينها را به عضويت تيم ملي درآورد.
از ياد نبريم برخي مواقع ريسك كردن در كشتي نيز جواب لازم را ميدهد و مانند مهدي تقوي جوان كه با صعود به وزن 66 كيلو هم صاحب سهميه المپيك شد و هم با قهرماني در جام تختي پاسخ اعتماد كادر فني را نسبت به خود داد تا با حضور اين كشتيگير جوان و باانگيزه و جسور كه در مسير پيشرفت حركت ميكند، چندان از بابت وزن سوم دلنگران نباشيم.
نفرات برتر جام تختي:
55 كيلو: 1- تقي داداشي 2- حسن رحيمي 3- عباس دباغي و ياسر خالپور
60 كيلو: 1- مراد محمدي 2- آرسين چتين (تركيه) 3- عباس بيگلربيگي و محسن آقاجاني
66 كيلو: 1- مهدي تقوي 2- سعيد داداشپور 3- عباس رنجبر و حميد محمدنژاد
74 كيلو: 1- احمد گولهان (تركيه) 2- مت گنتوي (كانادا) 3- ميثم مصطفي جوكار و مجيد محمدي
84 كيلو: 1- رضا يزداني 2- حامد تاتاري 3- احسان لشگري و مهدي حاجيزاده
96 كيلو: 1- سعيد اميري 2- عليرضا رباط مرادي 3- اباذر اسلامي و جعفر دليري
120 كيلو: 1- فردين معصومي 2- اشكان ازليفر 3- امير قاسمي و محسن رضايي
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]