تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بهترین چیزی را که دوست دارید درباره شما بگویند ، درباره مردم بگویید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854772867




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خانه ام ابري است


واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
خانه ام ابري است
خانه ام ابري است     راهنماي سفر يک روزه به روستاي يوش، زادگاه نيما يوشيج، پدر شعر نو  

شايد اگر کوه هاي بلند، دره هاي عميق بارودهاي پر آب، جنگل هاي سبز و روستاي مه آلود يوش با تمام زيبايي هاي اطرافش نبود، علي اسفندياري زاده اين روستا، روزگاري نيما يوشيج شعر فارسي نمي شد نيما در 12سالگي روستاي پدرش را ترک کرد، اما خاطره طبيعتي که در آن رشد کرده بود و اين روستاي بکر تا هميشه در اشعارش جاودان شد. او در نامه اي که به يکي از دوستانش نوشته بود، به اين موضوع اين طور اشاره مي کند:«من يک بچه کوهي بوده ام . جنگل ها و تماشاي قله هاي کوه ها و مناظر گوناگون قشنگ صحراها و امواج دريا، زندگي در روش ساده و دهقاني، مرا اين طوري تربيت کرده است.»21آبان زاد روز تولد نيماست. و اين بهترين بهانه براي رفتن به يوش در اين ماه سال است. شايد اگر فصل گرم را براي تماشاي يوش انتخاب کنيد، طبيعت سبزتر و آب و هوا بيشتر با شما يار باشد، اما ديدن يوش در يک صبح نمناک و مه آلوده پاييزي و در حال و هوايي که نيما در آن متولد شده، تجربه اي است فراموش ناشدني. راهنماي سفر   چطور برسيم؟ تو را من چشم در راهم مي توانيد از دو جاده هراز يا چالوس يکي را انتخاب کنيد . هر کدام از اين جاده ها حدود يک ساعت و نيم تا دو ساعت با يوش فاصله دارد که از تهران تا يوش نزديک به سه تا چهار ساعت را در راه خواهيد بود. اگر دوست داريد زودتر به مقصد برسيد، از جاده هراز بايد برويد. خودروي شخصي:اگر قصد داريد با خودروي شخصي به يوش برسيد، سه انتخاب داريد: مسيراول: از جاده چالوس مي گذرد. اگر اين مسير را براي رفتن به يوش انتخاب کرديد، بعد از تونل کندوان و سياه بيشه، آبادي کوچکي به نام پل زنگوله قرار دارد که از فرعي اين آبادي بايد به سمت شرق بپيچيد. از اينجا بعد از پشت سرگذاشتن گردنه لاوشم و روستاهاي نسن، پيل، نيکنام و سه راهي اوز و تقريبا63کيلومتر رانندگي به يوش مي رسيد. مسيردوم: جاده هراز و خروج به سمت جاده يوش - بلده است. حدود 45کيلومتر بعد از آمل تابلوي پل هر درود را خواهيد ديد. از جاده هراز يعني خروجي پل هر درود تا بلده تقريبا50کيلومتر و از بلده تا يوش حدود هشت کيلومتر راه پيش رو داريد. مسير سوم: اگر از شمال ايران و از حاشيه خزر و از نور قصد رسيدن داريد، مي توانيد از جاده نور، رويان به يوش برويد. بايد از نور به رويان و از آنجا بعد از آبشار آب پري و طي تقريبا84کيلومتر به يوش برسيد. اتوبوس: اگر وسيله شخصي نداريد، ي توانيد با اتوبوس به يوش برويد. پنج شنبه ها و روزهاي تعطيل ساعت پنج صبح در چهار راه سرچشمه تهران، روبه روي پمپ بنزين اتوبوس هايي به سمت يوش حرکت مي کند که بعد از تقريبا چهار ساعت شما را به روستا مي رساند. اگر در شرق تهران زندگي مي کنيد انتخاب ديگري هم داريد. مي توانيد ساعت شش صبح در فلکه دوم تهرانپارس سوار اتوبوس هاي بلده شويد . اين اتوبوس ها هر روز به سمت بلده حرکت مي کنند. البته در بلده هم با سواري يا ميني بوس و بعد از چند دقيقه به يوش مي رسيد.

کجا بگرديم؟   در پيش کومه ام   در اين فصل تنها علتي که شما را به يوش مي کشاند، بازديد از خانه نيماست که از سال قبل تبديل به موزه شد. البته 20سال بعد از آنکه «شراگين»فرزند نيما آن را به ميراث فرهنگي سپرد





با اينکه در تمام روستا تابلوهايي براي راهنمايي مسافران وجود دارد، اما اگر براي پيدا کردن موزه دچار مشکل شديد، به سمت شمال روستا حرکت کنيد. حتي مي توانيد از قبل با موزه نيما تماس بگيريد و اطلاعات مورد نياز را از آقاي جمشيدي ، مسئول موزه، دريافت کنيد:(0122-433233)موزه نيما سه ورودي دارد، اما امروز فقط ورودي اصلي در خيابان سيروس طاهباز براي مسافران باز است. موزه نيما تعطيلي ندارد و هر روز از ساعت هشت صبح باز است. قيمت بليت ورود براي هر نفر 400تومان است. شلوغ ترين زمان موزه تابستان هاست که تنها روزهاي جمعه تا يک هزار و 300نفر بازديده کننده دارد. در اين فصل و احتمالا در زاد روز نيما موزه پذيراي 200تا300مهمان خواهد بود. موزه دو طبقه است و 24اتاق دور تا دور حياط دارد و سنگ قبر سفيد نيما هم وسط حياط است. موزه دو بخش اصلي دارد؛ شاه نشين بزرگ و شاه نشين کوچک: اگر دوست داريد دست نوشته ها، اسنادي مثل قباله ازدواج و تفنگ ها را ببينيد بايد به شاه نشين بزرگ برويد. شاه نشين کوچک، فعلا چيزي براي بازديد ندارد. اما در اتاق هاي سه دري و پنج دري و شش دري که در مجموع 15اتاق هستند، بخشي از ابزار زندگي نيما مثل: کتري، جوله (شيردان)،نفتدان و وسايل آشپزخانه به نمايش در آمده اند. البته اگر هواباراني نباشد، برخي از وسايل و حتي کپي اسنادي از زندگي نيما دور تا دور حياط براي نمايش چيده مي شود.



کجا بمانيم؟   در شب زمستاني   بهترين گزينه براي گذراندن يک شب در يوش خانه هاي قديمي روستاييان است با اينکه مي توانيد يوش را يک روزه ببينيد، اما اگر مي خواهيد شب را در يوش بگذرانيد، تنها محل اقامت، خانه هاي روستاييان است که به مسافران اجاره مي دهند. قيمت يک شب اقامت در اين خانه ها در هر فصل متفاوت است. اگر تابستان که گردشگران بيشتري به يوش مي روند بخواهيد يک سرويس کامل براي خود اجاره کنيد، بايد براي هر شب بين 25تا30هزار تومان هزينه کنيد، اما با خنک تر شدن هوا قيمت اتاق ها هم پايين تر مي آيد. در همين فصل مي توانيد با پرداخت حدود 10تا15هزار تومان يک اتاق کرايه کنيد. آقاي جمشيدي، آقاي حق بيان و همين طور خانم حق بيان هميشه اتاق هايي براي اجاره در روستا دارند. البته اگر دماي هوا اجازه بدهد، مي توانيد شب را در يک چادر ضد آب در خود روستا بگذرانيد.

چه بخوريم؟   به ياد وطنم   در يوش مي توانيد به آشپزهاي خانگي سفارش غذا بدهيد براي سفر به يوش حتما يادتان باشد با خودتان غذا به همراه داشته باشيد، چون رستوران يا قهوه خانه اي در يو ش نيست. البته مي توانيد براي خوردن غذا به رستوران يا غذاخوري هاي بلده برويد. هر چند پيشنهاد ما اين است اگر مي خواهيد طعم غذاهاي محلي را بچشيد، سراغ آشپزهاي يوش برويد. چند آشپز بومي وجود دارند که غذاي محلي مي پزند که خانم حق بيان از معروف ترين هاست، اما بايد از قبل و از طريق مدير موزه با او هماهنگ کنيد و سفارش بدهيد. خورش آلو، آش ترش با سبزي و دوغ محلي از غذاهاي محلي روستاي يوش است که بيشتر قديمي هاي روستا اين غذاها را خوب مي پزند. البته مي توانيد سفارش غذاهاي امروزي را هم بدهيد. قيمت يک پرس خورش آلوي محلي با مخلفات کامل که در ظروف قديمي هم پخته شده باشد، حدود 3هزار تومان براي شما تمام مي شود.

از دست ندهيد ديدني هاي ديگر يوش   در يوش غير از خانه نيما، ديدني هاي ديگري هم وجود دارد گنبد کيا داوود:بعد از موزه نيما حتما سراغ مقبره کيا داوود برويد.اگر از موزه نيما به سمت جنوب حرکت کنيد بعد از حدود 300-200متر به مقبره کيا داوود مي رسيد که يکي از بزرگان اين روستا بوده. اين مقبره براي اهالي روستا محل متبرکي است . خانه ميرزا مهدي خان: اين خانه از خانه هاي قديمي و تاريخي يوش است که البته اين روزها غيرمسکوني است و چون مالکيت خصوصي دارد، نمي توانيد وارد آنجا شويد. مردم محلي شايعات زيادي درباره اين خانه براي شما دارند. اين خانه در کوچه نيما يعني يک کوچه بالاتر از کوچه سيروس طاهباز قرار دارد. زمين سرآسياب: در مسير ورود به روستا از جاده بلده، در سمت چپ جاده، جايي است که محلي ها به آن زمين آسياب مي گويند. در اينجا مي توانيد بقاياي يک آسياب قديمي و بناي مسکوني متصل به آن را تماشا کنيد، حتي اگر هوا خوب باشد، مي توانيد غذايي را که با خودآورده ايد اينجا بخوريد. طبيعت اطراف:از بناهاي تاريخي يوش که بگذريم، اين روستا از ييلاق هاي خوش آب و هوا است که فقط در خود روستا14چشمه وجود دارد. در نزديکي اين چشمه ها باغ هاي گردو، فندق، گيلاس و زردآلو فراوان است که البته در فصل گرم پرميوه مي شوند. اگر قصد پياده روي در طبيعت اطراف روستا را داريد، بعد از مطمئن شدن از مناسب بودن هوا با يک راهنماي محلي مي توانيد راهي شويد.



ده نکته طلايي   مراقب مه سنگين باشيد   اگر قصد کرديد سالگرد توليد نيما را در يوش سپري کنيد، حتما پيش از آغاز سفر به اين نکات دقت کنيد: در اين فصل حتما لباس گرم همراه خود برداريد، چون اواسط آبان زمان بارش در يوش هم هست. در صورت بارندگي وبارش برف، بهتر است زنجير چرخ با خود داشته باشيد. ارتفاعات منتهي به يوش حتي در فصل گرم همه پرمه مي شود، اما در فصل سرما بيشتر بايد مراقب بود. براي آنکه سالم به مقصد برسيد و از زيبايي هاي جاده لذت ببريد، بهتر است در جاده آرام برانيد. بخش هايي از جاده منتهي به يوش کم تردد است، به همين خاطر توصيه مي کنيم، پيش از تاريک شدن هوا به روستا برسيد. اگر با خودروي شخصي قصد سفر داريد، از سالم بودن برف پاکن ها و ديگر وسايل مطمئن شويد. با آنکه بيشتر روستا سنگفرش شده، اما براي پياده روي در روستا و طبيعت اطرافش بهتر است کفش مناسب کوهنوردي به همراه داشته باشيد. چراغ قوه را در اين سفر فراموش نکنيد. اگر از زبان مازني چيزي مي دانيد، مردم روستا به خصوص مسن ترها دوست دارند به زبان مادرشان با آنها صحبت کنيد. منبع:مجله سرزمين من شماره 60  
#فرهنگ و هنر#





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: راسخون]
[مشاهده در: www.rasekhoon.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 905]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن