واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ايران دنبال كاهش توليد و عرضه نفت نيست
سرويس اقتصادي: ايران به دنبال كاهش توليد و عرضه نفت نيست.
به گزارش خبرنگار ما، دكتر علي كردان، قائم مقام وزير نفت روز گذشته در جمع خبرنگاران با بيان مطلب فوق گفت: بررسي روش هاي حركت از خام فروشي به فروش فرآورده در دستور كار دولت است.
وي افزود: براساس سند چشمانداز و جهتگيريهاي كلان نظام جمهوري اسلامي ايران بايد خام فروشي نفت را كاهش دهيم.
كردان ادامه داد: به دنبال مسيري هستيم تا بتوانيم مواد خام را به فرآورده تبديل كنيم كه اين اقدام به مفهوم كاهش توليد و عرضه نفت نيست.قائم مقام وزير نفت خاطرنشان كرد: پيشبينيها حكايت از آن دارد كه رشد توليد نفت كشورمان امسال به 100 هزار بشكه برسد.وي گفت: براي جلوگيري از خام فروشي به دنبال مشاركت با برخي از كشورها براي توليد فرآورده هستيم.
كردان در بخش ديگري از گفتگوي خود افزود: مالزيياييها تمايل به سرمايهگذاري و فعاليت در صنايع نفت و گاز ايران را دارند اما نميخواهند اقداماتشان جنبه تبليغاتي و رسانهاي پيدا كند.
قائم مقام وزير نفت ميانگين بهاي گاز وارداتي از تركمنستان را 140 دلار در هر هزار مترمكعب عنوان كرد و گفت: از زمان عملياتي شدن تفاهمنامه ايران و تركمنستان بهاي گاز در 6 ماهه اول 130 دلار و 6 ماهه دوم 150 دلار محاسبه ميشود.
كردان بهاي گاز پرداختي به تركمنها را قبل از قطع گاز 75 دلار در هر هزار متر مكعب اعلام كرد و گفت: براساس توافق با مقامات تركمنستان از ابتداي سال 2009 ميلادي بهاي گاز وارداتي ايران از تركمنستان براساس قيمتهاي بين المللي محاسبه ميشود.
قائم مقام وزير نفت ادامه داد: افزايش قيمت بنزين به هيچوجه در دستور كار دولت قرار ندارد اما سهميه بنزين خودروها در دوره بعدي تعديل ميشود.وي يادآور شد: ميزان عرضه نفت در اين فصل از سال بيشتر از تقاضا است و عمده دليل براي افزايش بهاي نفت به كاهش ارزش دلار برميگردد.
وي افزود: دلار آمريكا نسبت به 30 سال گذشته 11 سنت ارزش دارد و بانك مركزي اين كشور با تزريق بيشتر نقدينگي به اقتصاد به دنبال افزايش توليد و بالا بردن قدرت خريد مصرفكنندگان است.
قائم مقام وزير نفت ادامه داد: با توجه به تلاشهاي انجام شده به نظر ميرسد كه زمستان امسال از لحاظ تامين گاز مشكلي نداشته باشيم.
كردان تاكيد كرد: بايد همه امكانات مديريتي و مالي كشور را به خدمت گرفته و سرعت بهرهبرداري از پارس جنوبي را بالا ببريم.
قائم مقام وزير نفت تصريح كرد: تا وقتي كه گاز زير بستر قرار دارد وظيفه ملي ما ايجاب ميكند كه هرچه سريعتر به برداشت و استحصال آن بپردازيم.
وي گفت: در برداشت از ميدان مشترك گازي پارس جنوبي از برنامه عقب هستيم و نميتوانيم اظهار خوشحالي كنيم كه در وضعيت مناسبي قرار داريم.كردان افزود: پاكستانيها اعلام كردهاند كه براي امضاي قرارداد خط لوله صلح آمادگي دارند اما طرف هندي معتقد است كه بايد مذاكرات ادامه داشته تا به جمعبندي نهايي نزديك شوند.وي خاطرنشان كرد: در سفر دكتر احمدينژاد به دهلي نو، هنديها يك يادداشت غيررسمي داده و ما پاسخ خود را از طريق سفير جمهوري اسلامي ايران به اطلاع مقامات دهلي نو رساندهايم و منتظر پاسخ آنها هستيم.
وي گفت: هنديها اعلام كردند كه ما گاز را در مرز كشورشان به آنها تحويل دهيم كه تاكيد شد كه براساس تفاهم اوليه ايران گاز را در مرز پاكستان تحويل ميدهد.
قائم مقام وزير نفت افزود: طرف هندي همچنين خواستار گفتگو درباره قيمت گاز بود كه اعلام كرديم مذاكره درباره بهاي گاز صادراتي به اين كشور را از وقتي كه مذاكرات به صورت دوجانبه برگزار شد قابل پيگيري است.
قائم مقام وزير نفت از زمان بهرهبرداري از سكوي نيمه شناور ايران - البرز اظهار بياطلاعي كرد و يادآور شد: اين پروژه نسبت به برنامه زمانبندي عقب است.
وي در بخش ديگري از گفتگوي خود تصريح كرد: شركتهاي نفتي ميدانند كه نبايد به گونهاي رفتار كنند كه رابطهشان با ايران به طور كامل قطع شود.علي كردان درباره خصوصي سازي در صنعت نفت نيز اعلام كرد: مسئولان بايد تدبيري اتخاذ كنند تا شرايط خصوصيسازي در اين صنعت كه بر حجم بسيار زياد سرمايه نياز دارد، فراهم شود. وي مديريت بر مجموعههاي واگذار شده نفتي را نيازمند افرادي دانست كه از دانش و توانايي بالا برخوردار باشند.
كردان ادامه داد: تغيير قوانين عادي و ارائه مشوق به كاركنان نفت را از ديگر عوامل موفقيت خصوصيسازي در صنعت نفت اعلام كرد.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 323]