تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى على هر كس حلال بخورد، دينش صفا مى يابد، رقّت قلب پيدا مى كند، چشمانش از ترس خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812777332




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شايد وقتي ديگر


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: شايد وقتي ديگر


مرور- ابراهيم اسماعيلي اراضي:
حالا ديگر اينكه بيشتر يا همه شاعران جوان سعي مي‌كنند مجموعه‌هاي شعرشان را به نوعي آماده چاپ كنند كه هنگام برگزاري نمايشگاه كتاب، ترخيص شده باشد به يك اصل يا بهتر بگوييم قانون نانوشته تبديل شده است.

ساير شاعران جواني كه به حكم احتياط و خوش‌شانسي و... مجموعه‌شان در ماه‌هاي پيش از نمايشگاه آماده شده نيز تمام هم و غم خود را مصروف عرضه كتاب خود در نمايشگاه مي‌كنند بلكه آرزوهايشان را تعبير شده بيابند. به اينكه چنين مجموعه‌هايي در نمايشگاه تا چه حد با استقبال مواجه مي‌شوند مي‌توان در نگاه مفصل ديگري نگريست ولي پيش از هر چيز بايد به اين نكته توجه كرد كه دلايل تدوين قانون نانوشته فوق‌الذكر چه بوده است.

براي پي بردن به پاسخ اين پرسش نيز لازم نيست بيش از حد كنكاش كنيم چرا كه اگر فهرست مشكلات پيش روي مؤلفان جوان به‌طور اعم و شاعران جوان به‌طور اخص را به‌عنوان مبنايي براي بررسي خود تنظيم كنيم، در پيشاني فهرست مشكلات با عمده‌ترين و اصلي‌ترين آنها يعني «پخش» مواجه خواهيم شد و همين جاست كه پاسخ خود را درمي‌يابيم. البته اين مشكل نيز بيشتر گريبانگير آنهايي است كه «مستقل» عمل مي‌كنند و از طرف هيچ ارگان، نهاد يا مؤسسه‌اي (حتي ناشر) حمايت نمي‌شوند.

مسلماً كساني كه بخشي از شمارگان آثارشان از سوي «خانه كتاب»‌ و ساير ارگان‌هاي فرهنگي و شبه‌فرهنگي و... خريداري مي‌شود، با خيال آسوده‌تري، بيشتر به عرضه معنوي اثر خود مي‌انديشند و به لحاظ مالي دغدغه‌هاي كمتري دارند؛ چه بسا بابت اثر خود حق‌التأليف خوبي هم دريافت كرده و اصلاً دغدغه‌اي نداشته باشند. اگر هم مؤلف از دارودسته «كتاب‌سازان» باشد كه خيالش راحت راحت است و ديگر دغدغه عرضه فرهنگي اثرش را نيز نخواهد داشت؛ اگر متوهم باشد و كم‌مايه، به امضاي چند جلد از كتاب خود فكر مي‌كند و تقديم كردن آنها و... و اگر باسواد و فهيم (دليل كتاب‌ساز شدن چنين فردي نيازي به واگويه ندارد)، خود را از انظار مخفي خواهد كرد.

اما وقتي به اصل مصيبت گريز بزنيم، باز هم به همان جماعت مستقل خواهيم رسيد؛ كساني كه به دليل نداشتن روابط يا شرايط(!) لازم براي نشر اثرشان به هزار و يك در كوفته‌اند و حالا پشت دروازه بزرگ اصلي مشت بر سندان مي‌كوبند. متأسفانه تجربه ثابت كرده كه اين گروه، از نمايشگاه طرفي آنچنان نخواهند بست؛ چرا كه نه از سوي ناشر موجهي پشتيباني شده‌اند و نه امكان تبليغات قابل توجهي داشته‌اند. اين گروه تنها به همين دلخوش هستند كه در طول برگزاري نمايشگاه، از برخي غرفه‌ها به‌عنوان پاتوق فرهنگي استفاده كنند و نوشته‌هايشان را حداقل به دست ديگر جوانان مستقل و البته چهره‌هاي صاحب‌نظر برسانند.

با توجه به آنچه مرور شد شايد بتوان همان‌گونه كه در حوزه‌هايي مثل سينما شرايطي براي حمايت از جوانان فراهم شده، در حوزه تأليف نيز چنين تسهيلاتي را قائل شد و براي اين كار نيز مسلماً نمايشگاه كتاب مي‌تواند يكي از مناسب‌ترين مكان‌ها باشد؛ مثلاً اختصاص بخشي از نمايشگاه به «كتاب اولي‌ها» و تقسيم‌بندي موضوعي آن بخش مي‌تواند در اين راستا مؤثر باشد و به نوعي توجه بيشتر به مؤلفان نوخاسته را باعث شود.

آنچه گفتيم البته به شرايط «كافي» براي عرضه كتاب جوانان شاعر مربوط مي‌شد ولي مسئله مهم اين است كه در اين بين، تمهيداتي نيز براي فراهم شدن شرايط «لازم» در نظر گرفته شود؛ اينكه به‌نحوي اجازه داده نشود هر كسي كه به تصور «شاعري»‌چند صفحه‌اي را منتشر كرده است، به بخش «كتاب‌اولي‌ها» راه يابد.

مسلماً اگر اين گزينش صرفاً با نگاه فني و ادبي صورت گيرد، شركت در اين بخش نمايشگاه مي‌تواند به نوعي به اثر شاعر اعتباري ديگر ببخشد و همين عامل، شوق لازم را براي حضور در بخش مذكور خواهد آفريد.

به هر تقدير «كتاب اولي‌ها»ي امروز همان كساني هستند كه تعدادي از آنها در آينده بايد نويسندگان و شاعران شاخص ما باشند.

تاريخ درج: 22 ارديبهشت 1387 ساعت 09:25 تاريخ تاييد: 22 ارديبهشت 1387 ساعت 10:36 تاريخ به روز رساني: 22 ارديبهشت 1387 ساعت 10:23
 چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن