تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روزه سپر آتش (جهنم) است. «يعنى بواسطه روزه گرفتن انسان از آتش جهنم در امان خواهد بود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802811187




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آيين كنفوسيوس به مثابه يك سبك زندگي


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: آيين كنفوسيوس به مثابه يك سبك زندگي
كنفوسيوسيسم بيش از هر چيز يك سبك زندگي است، سبكي از زندگي كه هدفش رسيدن سرزمين آبا و اجدادي به حداكثر رفاه و سعادت و به سامان كردن زندگي خانوادگي و فردي است.
آفتاب: كنفوسيوسيسم مذهب به آن معنا كه از مذهب مراد مي‌شود نيست. كنفوسيوسيسم بيش از آنكه مذهبي آن جهاني بوده باشد آييني مربوط به اين جهان است. «آيين كنفوسيوس را، كه گاه چون يك فلسفه و گاه چون يك دين تلقي مي‌شود، مي‌توان انسان باوري، همه شمولي دانست كه خدا را نه انكار مي‌كند و نه سبك مي‌شمرد».

كنفوسيوسيسم بيش از هر چيز يك سبك زندگي است، سبكي از زندگي كه هدفش رسيدن سرزمين آبا و اجدادي به حداكثر رفاه و سعادت و به سامان كردن زندگي خانوادگي و فردي است. در نزد چينيان كنفوسيوس «نه تنها مردي حكيم وفرزانه است بلكه انساني كامل و داراي قلب سليم و سرمشق شرافت و بزرگواري شمرده مي‌شود. اخلاق شريف او خود مبين و نماينده دو قاعده انتظام و تناسب است كه مبنا و پايه‌ تعاليم او قرار دارد». از اين رو پيش از هر چيز بايد

” كنفوسيوسيسم بيش از هر چيز يك سبك زندگي است، سبكي از زندگي كه هدفش رسيدن سرزمين آبا و اجدادي به حداكثر رفاه و سعادت و به سامان كردن زندگي خانوادگي و فردي است.... “

به اين نكته مهم پرداخت كه كنفوسيوس كه بود.

كنفوسيوس تاريخي

كنفوسيوس مبدع آيين كنفوسيوسيم نيست چرا كه كنفوسيوسيسم ريشه در گنجينه غني اما فردي تجربه امر قدرسي ندارد به اين معنا، كنفوسيوس واجد تفاوتي معنا دارد با بودا و عيسي و زرتشت است. كنفوسيوس گردآورنده سنت حكيمانه ولي بسيار باستاني است كه ريشه‌هايش به پادشاهان فرزانه عهد باستان مي‌رسد. كنفوسيوسيسم پاسداري از سنت است.كنفوسيوس پيرو سنتي است كه تاريخ‌نويسان چيني از آن به عنوان جو-جيا (Ju- Chia) يا "سنت حكيمانه" نام مي‌برند و اين سنتي است كه نسب از آرا و افكار پادشاهان فرزانه چيني مي‌برد.

بزرگترين منبع موجود درباره كنفوسيوس كتاب «آنالكت» است كه مجموعه‌اي از سخنان وي است. منابع چنين ذكر مي‌كنند كه كنفوسيوس در خانواده‌اي فقير و شريف در شهر چو-فو

” كنفوسيوس مبدع آيين كنفوسيوسيم نيست چرا كه كنفوسيوسيسم ريشه در گنجينه غني اما فردي تجربه امر قدرسي ندارد به اين معنا، كنفوسيوس واجد تفاوتي معنا دارد با بودا و عيسي و زرتشت است. ... “

(chu- fu) در ولايت لو در استان شانتونگ متولد شد. او در عصري به دنيا آمد كه شاهان ژوئو بر اثر فشار هجومهاي مداوم وحشيان آسياي مركزي ضعيف شده بودند و قدرت واقعي در دست اربابان فئودال بود و در عين حال نظام اخلاقي دچار فروپاشي كامل شده بود. گفته مي‌شود كه نياكان كنفوسيوس از اشراف قديم ناحيه بودند كه پس از انقلاب وشورش رخ داده در ايالت سونگ از آنجا فرار كرده بودند و به ايالت لو آمده بودند.

مورخين تاريخ احتمالي تولد او را سال 551 ق.م يعني سال بيست و دوم حكومت امير شيانگ از سلسله لو مي‌دانند. به طور سنتي او را متولد روز بيست‌و هفتم از ماه هشتم قمري مي‌دانند. كنفوسيوس در سه سالگي پدر را از دست داد و با مادرش در تنگدستي زندگي را گذرانيد. در 19 سالگي ازدواج كرد و از پانزده سالگي زندگي را به كلي صرف آموختن كرد. بسيار دلباخته شعر و ادب باستاني چين بود. او همچنين محقق موسيقي باستاني چين بود و وقت زيادي را صرف آموختن فن‌كلاسيك موسيقي

” كنفوسيوس از پنجاه‌وپنج سالگي تا شصت‌وهفت‌سالگي به همراه تني چند از شاگردان در اقصي نقاط چين گشت تا پادشاهي را بيابد كه بتواند در مقام وزارت به او خدمت كند اما موفق نشد.... “

چين كرد.

«مهارت كنفوسيوس در شش فن- مراسم مذهبي، موسيقي،‌ كمان‌گيري، ارابه‌راني، خوشنويسي و حساب- و آشنايي او با سنتهاي كهن، به ويژه شاعري و تاريخ- او را قادر ساخت كه در سي سالگي حرفه آموزگاري درخشان را آغاز كند». در آسياي شرقي سالروز تولد او را به عنوان روز معلم جشن مي‌گيرند و في‌الحقيقه نيز او نخستين معلم برجسته چين است كه خواهان نظام آموزش همگاني شد. در 50 سالگي در دستگاه حكومت لو وزارت داشت و به مقام وزير اعظم نيز رسيد اما در رقابتهاي دروني دربار شكست خورد و محترمانه عزل شد.

از پنجاه‌وپنج سالگي تا شصت‌وهفت‌سالگي به همراه تني چند از شاگردان در اقصي نقاط چين گشت تا پادشاهي را بيابد كه بتواند در مقام وزارت به او خدمت كند اما موفق نشد. در شصت و هشت‌سالگي به لو برگشت در اين هنگام به خاطر گردشش در چين شاگردان بي‌شمار در تمامي چين داشت بقيه عمر را به نوشتن و آموزش پرداخت و در سال 479 پيش از ميلاد در 72 سالگي درگذشت و بيش از سه هزار شاگرد ثابت‌قدم و 72 استاد تمام تربيت كرد كه راه او را پس از او ادامه دادند.

منابع:
1- آيين‌هاي كنفوسيوس، رائو و بودا، ترجمه غلامرضا شيخ‌زين‌الدين
2- تاريخ جامع ايران، جان مابين
 چهارشنبه 1 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 576]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن