تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خواب روزه دار عبادت ، سكوت او تسبيح ، دعايش پذيرفته و عملش دو چندان است. دعاى روزه دار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820483346




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چین وارد خط لوله صلح می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
چین وارد خط لوله صلح می‌شود
چین وارد خط لوله صلح می‌شود براساس آخرین توافق صورت گرفته بین ایران و پاکستان قرار است، خط لوله صادرات گاز ای پی در خاک پاکستان احداث شود.


به گزارشفرهنگ نیوز زنگنه وزیر نفت با اشاره به اینکه پاکستان منتظر است تحریم‌های نفتی برداشته شود تا بتواند خط لوله صادرات گاز به این کشور را احداث کند، در نشست خبری خود با خبرنگاران اعلام کرد: پاکستان می‌گوید به دلیل تحریم نمی‌تواند خط لوله را بکشد و در عین حال بر اساس قرارداد باید خسارت به ایران پرداخت کند، آنها (پاکستانیها) گفتند از ما خسارت نگیرید که ما هم گفتیم بخشی از قرراداد هم دچار مشکل است و بیایید روی آن بحث کنیم که یک جلسه بحث شده، اما اگر تحریم برداشته شود، دلیلی برای تاخیر وجود ندارد.

این گزارش اضافه می کند، اخیرا برخی از منابع پاکستانی اعلام کردند، چین می تواند گره خط لوله صلح را باز کند، به طوری که این کشور قرار است در احداث خط لوله صلح سرمایه‌گذاری کند.

اخباری که رسانه‌های خارجی اعلام کرده‌اند، حاکی از آن است که دولت پاکستان و دولت چین برای اجرای یک خط لوله انتقال گاز مایع به طول 800 کیلومتر به توافق رسیدند.

شرکت خط لوله چین از طرف دولت چین مأموریت اجرای این خط لوله را بر عهده خواهد داشت و هزینه اجرای آن حدود 1.5 میلیارد دلار ارزیابی شده است که تماما توسط دولت چین تأمین خواهد شد.
دولت پاکستان، همچنین از احتمال اتمام اجرای لوله گذاری خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان موسوم به خط لوله صلح توسط دولت چین خبر داد.

دولت پاکستان اعلام کرده است که نسبت به اجرای این خط لوله متعهد بوده و در صورت لغو تحریم‌های بین المللی علیه ایران، 70 کیلومتر لوله گذاری مورد نیاز برای اتصال به ایران را اجرایی خواهد کرد.

خط لوله صلح همان خط لوله گاز صادراتی ایران به هند و پاکستان است که براساس تفاهم‌ انجام شده، قرار بود ایران به مدت 25 سال، گاز خود را با قیمت توافقی به هند و پاکستان بفروشد.

ساخت این خط لوله که از سال 2002 شروع شد، قرار بود، در 31 دسامبر سال 2014 به بهره‌برداری برسد، اما از سوی پاکستان تا کنون به منظور احداث خط لوله صلح کوچکترین کار هم انجام نشده است.

پاکستان علت عدم شروع فعالیت را ناتوانی در تامین هزینه‌ها عنوان کرده است. قرار بود پاکستان در صورتی که نتواند به تعهداتش عمل کند، ماهانه 200 میلیون دلار به عنوان خسارت بپردازد.

 طرف پاکستانی بارها مشکلات مالی را برای ناتوانی در عمل به تعهدات مطرح کرده‌ و این اواخر هم بحث تحریم‌های ایران از سوی آمریکا را بهانه کرده است، تا شاید راه گریزی برای پرداخت جریمه باشد.

 از سوی دیگر سال گذشته بود که فایننشیال تایمز از حصول توافق گازی جدید وزیر نفت پاکستان با مقامات ایرانی خبر داده و اعلام کرد: این توافق جدید که از سوی شاهد خاقان عباسی وزیر نفت پاکستان به صورت عمومی در این کشور اعلام شد، دریافت غرامت از سوی ایران را منتفی می‌‌کند.

همچنین دیلی‌تایمز، به نقل از جم کمال از مقامات وزارت نفت پاکستان اعلام کرد که اسلام‌‌آباد قصد ندارد که پروژه خط لوله انتقال گاز ایران را کنار بگذارد، اما فعالیت بر روی این پروژه به محض پایان یافتن تحریم‌های آمریکا علیه ایران آغاز می‌شود.

 این مقام پاکستانی خاطرنشان کرد، ایران ضرب‌الاجل اتمام این خط لوله را تمدید کرده است، از این‌رو پاکستان با هیچ جریمه‌ای روبرو نخواهد شد و دو کشور موضوعات مختلفی در رابطه با خط لوله آی‌پی را پس از اعمال تحریم‌ها علیه ایران، برطرف کرده‌اند.

منبع: فارس


94/1/28 - 12:27 - 2015-4-17 12:27:45





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن