واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ فروردين ۱۳۹۴ (۲:۱۱ق.ظ)
«دردنوشتههاي يک روزنامه نگار نگونبخت» با «هنر دقت» به بازار آمد موج - کتاب هاي «هنر دقت» (کلام و تصوير در مردمنگاري) تاليف احمد الستي و مايکل اوپيتس و «دردنوشته هاي يک روزنامه نگار نگونبخت» نوشته کريم پورزبيد توسط بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه چاپ و عرضه شدند.
به گزارش خبرگزاري موج، کتاب «هنر دقت» در سالهاي اوج نظريهپردازيهاي سينماي مردمنگار و از سوي دو محقق و استاد ايراني و آلماني نوشته شد. آنها در پي پاسخ به اين سوالها بودند که آيا فيلمهاي مردمنگار بايد به وسيله مردمشناس ساخته شود؟ آيا کارگردان چنين فيلمهايي بايد خود فيلمبردار باشد؟ آيا فيلمبردار فيلمهاي مردمنگار بايد آگاهيهاي وسيع مردم شناختي داشته باشد؟ و...
مايکل اوپيتس که در رشته مردمنگاري و جامعه شناسي تحصيل کرده بود، پس از زندگي در ميان قوم ماگار، ۲ کتاب در اين زمينه نوشت و چندين سال طول کشيد تا فيلمي درباره آنها بسازد. او سپس به عنوان استاد مدعو در دانشگاه ايالتي تگزاس به تدريس پرداخت و همان جا بود که دکتر احمد الستي - مدرس و پژوهشگر سينما - گفتگوهايي را درباره اين موضوع با وي آغاز کرد که دستمايه همين کتاب شد.
الستي و اوپيتس در اين کتاب سينمايي - مردم شناختي، در پي آن هستند که چگونه ميتوان حس همکاري مردم را برانگيخت تا امکان ضبط تصاويري واقعگرا فراهم شود؛ آنها را به مشارکت در توليد فيلم تشويق کرد و با کمکشان فيلمي درباره خودشان ساخت. اين کتاب شرح ميدهد که چگونه ميتوان آگاهيهاي علمي و يافتههاي مردمشناسي را از برداشتهاي شخصي کارگردان تفکيک کرد و مردمنگار تا چد حد ميتواند بر مسائل زيباييشناسي سينما تاکيد کند.
«هنر دقت» (کلام و تصوير در مردم نگاري) تاليف مايکل اوپيتس و احمد الستي توسط بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه با همکاري مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي منتشر شده است، کتاب با ۲۲۷ صفحه و قيمت ۱۴هزار تومان راهي بازار کتاب شده است.
ديگر کتاب تازه اين ناشر، «دردنوشته هاي يک روزنامه نگار نگونبخت» است که يادداشت هاي کوتاه يک روزنامه نگار را بادغدغه هاي فردي و اجتماعي خود در بر مي گيرد که اين دغدغه ها با زباني کنايي و طنزگونه بازگو شده اند.
راوي کتاب، هم ناظر است و هم فاعل، اما؛ گويي قوه فاعليت و عملگرايي اش در تار و پود مشکلات حاد اجتماعي و جبري که ناخواسته بر او و ساير افراد جامعه عارض شده، عقيم شده و از اين رو به روايتگري رو آورده است با اين وصف مي توان نوشته هاي روزانه يا گاه به گاه اين روزنامه نگار نگون بخت را ناشي از تعهد و عادت روزنامه نگاري اش دانست که در قبال کوچک ترين صحنه ها و مشاهدات روزانه، ساکت و منفعل نيست - يا دستکم مي خواهد از انفعال دربيايد.
اين يادداشتها آميزهاي از تخيل و واقعيت در خود دارند. يک پا در دنياي اطراف نويسنده دارند و يک پا در ذهن او، نويسنده تلاش کرده است با قلمي مطايبهميز و لحني کنايي به سراغ عادات و خلقيات فردي، اجتماعي و سياسي شهروندان متوسط ايراني برود و برش هايي کوتاه از زندگي روزمره و اغلب آشفته ما ارائه دهد.
کريم پورزبيد که در مطبوعات و خبرگزاري ها فعاليت مي کند، اين قسم از يادداشت نويسي را در شبکههاي اجتماعي نظير فيس بوک و ساير رسانهها آزموده است و آنها و بيشتر از آنها را در قالب اين کتاب منتشر کرد، او يک شخصيت واقعي را به عنوان مخاطب نوشته هايش فرض گرفته و هر آن چه روايت ميکند، خطاب به او و بهانه اي براي طرح دغدغهها و دردنوشته هايش است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]