واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ فروردين ۱۳۹۴ (۱۹:۵۱ب.ظ)
پيشنهاد «يدالله صمدي» به جشنواره فيلم شهر: از فيلم هايي که دغدغه فرهنگ شهري دارند، به طور وِيژه حمايت کنند موج- يدالله صمدي کاگردان پيشکسوت سينما، گفت: در شرايطي که بخش خصوصي ناتوان است و بخش دولتي هم به هرکسي پول نمي دهد شايسته است، از فيلم هايي که هم راستاي جامعه شهري و همسو با دغدغه ها و نهادينه سازي فرهنگ شهري است، حمايت ويژه اي صورت گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، يدالله صمدي در تعريف فيلم شهري گفت: فيلم شهري فيلمي نيست که موضوع آن تنها در سطح شهر بگذرد ممکن است فيلمي در اتاق بگذرد اما شخصيتهاي فيلم تاثيرات زيادي در قصه و يا شخصيت داشته باشند.
وي افزود: در تعريف فيلم شهري بهتر است به اتفاقات و ناهنجاريهايي را ببينيم که در سطح شهر رخ ميدهند و متوجه تأثير آن بر روي شهروندان باشيم.
کارگردان فيلم سينمايي «پدر آن ديگري» با بيان اين که جامعه شهري همواره با هنجارها و ناهنجاريها رو به روست، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال، شاهديم که درصد بالايي از مردم اشتباه رانندگي ميکنند و قوانين را رعايت نميکنند و يا اينکه در سطح شهر آلودگي هوا، صوتي و بصري را داريم که با همين آلودگيها به خانهها برميگرديم و متوجه ميشويم که تا چه اندازه خسته هستيم و اينها همه نتيجه آلودگيها است. پرداختن به اينگونه موضوعات در فيلمهاي مستند و داستاني لازم است اميدوارم در جشنواره فيلم شهر، فيلمها به چنين موضوعاتي بيشتر بپردازند.
صمدي همچنين خاطرنشان کرد: بايد متوجه باشيم که زندگي شهري اين نيست که در تهران به دنيا آمده باشيم و تنها به همين شهر بسنده کنيم زندگي شهري شامل همه شهرهاي ايران است.
وي درباره حمايت سازمانها و نهادهاي مربوطه از فيلمهاي شهري نيز گفت: متاسفانه جشنواره فيلم فجر امسال سياستي اتخاذ کرده بود مبني بر اينکه پيشکسوتها ميدان را براي جوانترها باز کنند به همين دليل فيلمم را خارج از بخش مسابقه قرار دادم اما متاسفانه هيچ حمايتي از اين فيلم نشد.
صمدي ادامه داد: بهطور قطع بايد از فيلمهاي شهري و کساني که فيلم شهري ميسازند حمايت شود و همچنين در شرايطي که بخش خصوصي ناتوان است و بخش دولتي هم به هرکسي پول نميدهد شايسته است از فيلمهايي که همراستاي جامعه شهري و همسو با دغدغهها و نهادينهسازي فرهنگ شهري است حمايت ويژهاي صورت گيرد.
کارگردان «ساراي» همچنين گفت: بهتر است شهرداري و سازمانهاي ذيربط در سال به چند فيلم شهري کمک مالي کند و در امور مربوط به آگهينماها و تبليغات شهري، هزينه ارزانتري براي تبليغ فيلمها از فيلمسازان بگيرند و همچنين، اگر فيلمبرداري فيلمي در محدوده لوکيشن هاي مربوط به شهرداري است راه را براي آنها سهلتر کند.
صمدي درباره بخش طرح اوليه فيلمنامهنويسي در جشنواره فيلم شهر نيز گفت: طرح اوليه فيلمنامه بخش بسيار ضروري و خوبي است که در اين جشنواره قرار دادهشده است زيرا از همين طريق اين جشنواره ميتواند، سالهاي بعد فيلمهاي مختص به خود را داشته باشد.
وي با بيان اينکه ما انسانها همگي تشويق و جايزه گرفتن را دوست داريم، ادامه داد: شهرداري ميتواند باني و متولي فليمنامه نويسي شهري شود و پيشنهاد من اين است که مديران جشنواره شهر براي چند نفر از اساتيدي که اهلقلم و مطالعه هستند، هفته يکبار جلسه بگذارد تا آنها رمانهاي ايراني و خارجي را بخوانند و هرکدام را که قابليت فيلم شدن دارند را به فيلمسازي که در اين زمينه تجربه دارد، بدهند تا از آن فيلم بسازند.
کارگردان «معجزه خنده» متذکر شد: دبير جشنواره فيلم شهر بايد مديريتي اتخاذ کند که همانقدر که به صاحبان آثار احترام گذاشته ميشود به مخاطب هم احترام گذاشته شود تا بدين طريق جشنواره رنگ و بوي واقعي جشنواره را داشته باشد.
شايانذکر است، پنجمين جشنواره فيلم شهر توسط سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران ۳ تا ۱۲ خرداد به دبيري سياوش حقيقي در تهران برگزار خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]