تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دانشمندان وارثان پيامبران هستند
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803754083




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مخفی کاری تل‌آویو درباره تاسیسات دیمونا


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: روزنامه «هاآرتص» در گزارشی با اشاره به اسناد محرمانه افشا شده گزارش داد که رژیم صهیونیستی پنهان از چشم آمریکا و با همکاری فرانسه و نروژ اقدام به ساخت زرادخانه تسلیحات اتمی خود کرده است.

به گزارش تراز ، روزنامه «هاآرتص» در گزارشی به مخفی‌کاری اسرائیل درباره تاسیسات اتمی خود در برابر آمریکا پرداخت و با اشاره به اقدام اسرائیل برای خرید موشک‌های آمریکایی «هوک» در دوران نخست وزیری «دیوید بن گورین» به منظور دفاع از راکتور اتمی «دیمونا» نوشت:‌ غیر از توضیحات رسمی مبنی بر لزوم دفاع از پایگاه‌های نیروی هوایی اسرائیل، مراکز پرجمعیت و نیروهای ذخیره در برابر بمباران هوایی مصری‌ها، بُعد دیگری از این توافق وجود دارد که به دیمونا مربوط می‌شود.

این روزنامه اسرائیلی با اشاره به اینکه بسیاری از جزئیات مربوط به برنامه اتمی اسرائیل از طریق تحقیق و بررسی یا انتشار اطلاعات محرمانه افشا شده است، به اقدام «آونر کوهن» و «بیل بر» محققان تاریخ هسته‌ای در انتشار اسناد قدیمی بر روی وب‌سایت «آرشیو امنیت ملی دانشگاه جرج واشنگتن» اشاره کرد و نوشت: دو عدد از این اسناد تعجب برانگیز بودند؛ یکی به نقش ریچارد کری (پدر جان کری وزیر خارجه آمریکا) مربوط می‌شود و دیگری به ماجرایی که گفته می‌شد راکتور دیمونا صرفا یک کارخانه «پارچه‌بافی» است.

بر اساس این گزارش، «کوهن» و «بر» در این اسناد به تلاش اسرائیل برای برقراری پیوند اتمی با فرانسه و نروژ اشاره کرده‌اند. این دو کشور موافقت کرده بودند تا برای راه‌اندازی راکتور دیمونا، آب سنگین به اسرائیل بفروشند. هدف دومی نیز وجود داشت که پنهان کردن همه چیز از آمریکایی‌ها بود تا راکتور دیمونا تاسیس شود. حدود چهار سال، بین 1957 تا 1960، تلاش برای پنهان کردن این پروژه موفقیت‌آمیز بود؛ حالا این موفقیت به خاطر اقداماتی بود که اسرائیل و فرانسه برای حفاظت از اطلاعات انجام داده بودند یا به خاطر ناکامی در جمع‌آوری، تحلیل و هماهنگی داخلی سازمانی عوامل سیاسی در واشنگتن.

به نوشته هاآرتص، ریچارد کری پدر جان کری که در آن زمان کاردار سفارت آمریکا در نروژ بود، پیام‌هایی را از پایتخت این کشور درباره برنامه هسته‌ای اسرائیل ارسال می‌کرد. او در تابستان 1959 از تلاش‌های خود برای بررسی مسئله فروش آب سنگین به اسرائیل گزارش داد.

بر اساس این گزارش، رژیم صهیونیستی تا امروز اعلام کرده هدف او از ساخت سایت اتمی دیمونا، تحقیق، مطالعه و توسعه اقتصادی بوده است. اسرائیل از همان ابتدا پذیرفت که اهداف هسته‌ای دارد اما مدعی شد دیمونا برای اهداف مسالمت‌آمیز بوده است.

هاآرتص درباره منشاء داستان کارخانه پارچه‌بافی و اینکه چرا به عنوان پوشش برای پروژه دیمونا به کار رفته، نیز نوشت: «اوگدن رید» سفیر آمریکا در اسرائیل هنگام پرواز بر فراز منطقه (Negev) «نگو» در تابستان 1960 از «ادی کوهن» از مقامات وزارت دارایی اسرائیل درباره خاکبرداری در این منطقه سئوال کرد. او که از فشارهای اقتصادی که دولت آیزنهاور بر کابینه بن‌گورین (نخست وزیر اسرائیل) و همین طور سختی‌هایی که وزارت دارایی اسرائیل برای تامین مالی ساخت این راکتور آگاه بود و به علاوه نگران حذف کمک آمریکا به اسرائیل بود، به سفیر آمریکا گفت این یک «کارخانه پارچه بافی» است!


منبع: فارس


چهارشنبه 26 فروردين 1394 ساعت 15:46





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن