واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وقتی جاذبه گردشگری تبریز به تهدید تبدیل میشود
مهرانهرود بوی تعفن میدهد/ ورود فاضلاب با سرعت 700 لیتر در ثانیه
ماجرای مربوط به ورود فاضلاب به میدان چایی و مشکلات، آلودگی و بوی بدناشی در مهرانهرود این روزها ظرفیت گردشگری تبریز را به تهدید تبدیل کرده و مسئولان امر در این زمینه همچنان سکوت اختیار کردهاند.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، همچنان که ماجرای مربوط به ورود فاضلاب به میدان چایی و مشکلات، آلودگی و بوی بد ناشی از آن برای مردم تبریز داستان تازهای نیست، قصه وعدههای مسئولان و مدیران شهری هم برای حل این معضل و البته تبدیل میدان چایی به جاذبه گردشگری شهر تبریز سر دراز دارد. برای مثال شهردار تبریز خرداد ماه سال 93 در کارگروه مشترک دفع پسماند از فرصت دو هفتهای به اداره آب و فاضلاب برای مسدود کردن لولههای پساب منتهی به این رود خبر داده و با وعده آبدار شدن میدان چایی در سال 93 از فرا رسیدن روزهایی جدید برای این ظرفیت گردشگری تبریز حرف زد. با این حال نه در دو هفته موعود و نه اصولا در سال گذشته تغییری در میزان ورود فاضلاب به این محل حاصل نشد و البته بعضی کارشناسان «تعجیل در عملیات آبدار کردن میدان چایی» را سبب بدتر شدن وضعیت اعلام کردند تا جایی که در روزهای اخیر بوی نامطبوع ظرفیت گردشگری شهرمان حتی با بالا بردن پنجره اتومبیل و بستن پنجره خانهها رفع نشد و وعده فرصتهای دو هفتهای تکرار و تکرار شد. سعید حاجیزاده سخنگوی شورای شهر تبریز در ارتباط با آخرین وضعیت مهرانه رود با تاکید بر اینکه شهرداری آغاز به شناسایی و انسداد لولههای پساب و فاضلاب منتهی به این رود کرده است، گفت: البته نمیتوان به نتیجه این مسئله مطمئن بود چرا که در زمانهای گذشته، مسدود کردن این لولهها باعث برگشت فاضلاب به محل زندگی افراد شده و مشکلات زیادی را برای شهروندان ساکن منطقه ایجاد کرده بود. وی با تاکید بر اینکه لازمه حل این مشکل بوجود آمدن مدیریت واحد شهری است و شهرداری و اداره فاضلاب به تنهایی نمیتوانند به حل این مشکل بپردازند، گفت: شورای شهر تبریز برای کمک به این مشکل لایحه افزایش عوارض آب و فاضلاب را تصویب کرد و از مدیران آب و فاضلاب خواست در برابر تصویب این لایحه، در اسرع وقت به حل این مشکل بپردازند. ایرج شهین باهر عضو کمیسیون عمران شورای شهر نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در این باره گفت: حل مشکل فاضلابهای ریخته شده به مهرانه رود به هزینه و زمان بالایی احتیاج دارد و اگر قرار بود این مشکل با شناسایی و مسدود کردن پسابها به سرعت حل شود تاکنون حل شده بود. فریدون باباییاقدم عضو دیگر شورا در جلسه گذشته شورای شهر تبریز هم با اشاره به افزایش مشکلات میدان چایی به واسطه تعجیل در طرح آبدار کردن مهرانه رود، از نیاز به هزینه بالا برای حل این مشکل خبر داده و از شهرداری خواست برای حل این مشکل راسا وارد عمل شود.
با این وجود اگر چه بیشتر اعضای شورای شهر، حل قطعی این مشکل را نیازمند وقت، هزینه زیاد و اقدامات کارشناسی شده میدانند؛ روابط عمومی شهرداری منطقه در روزهای گذشته با انتشار خبری از اجرای عملیات لایروبی و قطع فاضلابهای شهری برای آبدارکردن و ساماندهی میدان چایی خبر داد و البته در این خبر آغاز اقدامات لایروبی منطقه یک، به روزهای ابتدایی سالجاری نسبت داده شده بود و این مسئله در حالی بود که احتشام حاجیپور در کنفرانس خبری هفته گذشتهاش در شورای شهر تبریز، تعلل در عملیات لایروبی و البته گرمای نامنتظر هوا را دلیل عمده افزایش بوی تعفن در روزهای اخیر عنوان کرد.
حال باید صبر کرد و دید آیا مسئولان و مدیران شهری برای حل قطعی مشکل میدان چایی که بارها آن را ظرفیت گردشگری شهر و زاینده رود تبریز نامیدهاند، کاری خواهند کرد و یا امسال هم وعدهها به تعویق و فراموشی خواهد افتاد؟ گزارش فارس حاکی است، یازدهم دی ماه سال 93 بود که معاون فنی و عمرانی شهردار کلانشهر تبریز در اولتیماتوم برای جلوگیری از ورود فاضلاب به مهرانه رود تبریز خبر داد. محبوب پورعبدالله از عزم شهرداری تبریز برای جلوگیری از ورود فاضلاب شهری به مهرانه رود خبر داد. وی اظهار داشت: در هیچ کلانشهری در دنیا فاضلاب شهری از رودخانه داخل شهر عبور نمیکند و ورود فاضلاب به مهرانه رود این مکان را از یک فرصت به تهدیدی برای تبریز تبدیل کرده است. وی با اشاره به اینکه باید سازمانهای محیط زیست و مراجع تصمیم گیری به این موضوع توجه کنند، افزود، واقعا نمیدانیم چرا سازمان محیط زیست نسبت به این مسئله و به خطر افتادن سلامتی شهروندان در نتیجه ورود فاضلاب به رودخانه اعتراض و توجهی نمیکند. معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز با اشاره به اینکه تنها در حد فاصل منصور تا قاری کورپوسی 700 لیتر در ثانیه فاضلاب وارد مهرانه رود میشود، گفت: ورود فاضلاب به داخل رودخانه باعث آلودگی و نابودی منابع زیرزمینی آب می شود که باید در این زمینه سازمان آب منطقهای توجه خاصی به مسئله داشته باشد. وی اظهار داشت: شهرداری تبریز تا پایان بهمن ماه به شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی اولتیماتوم داده است تا نسبت به ساماندهی و هدایت فاضلاب به شبکه فاضلاب شهری اقدام کنند. عبدالله پور با اشاره به سرمایهگذاری استانداری خوزستان برای ساحل سازی رود کارون اظهار داشت: شاهد هستیم که استانداری خوزستان برای ساحل سازی رود کارون بودجه دولتی را به کار می بندد و یک پروژه شهری را اجرا میکند اما در شهر تبریز چنین اعتباراتی برای پروژههای شهری در نظر گرفته نمیشود. گزارش فارس حاکی است، تا به امروز مدیران شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی تا به امروز درباره جاری شدن 700 لیتر فاضلاب در ثانیه در مهرانهرود تبریز اظهار نظری نکردهاند. ****************** نگارنده: حنانه منشی ***************** انتهای پیام/60002
94/01/25 - 13:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]