محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843729362
امامزاده سیدجمال الدین (ع) تبریز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: آستان امامزاده سید جمال الدین(علیه السلام) در شهرستان تبریز و در محل قدیمی قبرستان کهنه در محله راسته کوچه (خیابان شهید مطهری فعلی) قرار دارد. بنای امامزاده سید جمال در بافت قدمی شهر واقع شده و با نام هایی همچون «امامزاده موسی»، «امامزاده کهنه» و «امامزاده» راسته کوچه نیز شناخته می شد.
بقعه امامزاده سید جمال (علیه السلام) از سه سمت شمال، جنوب و شرق به کوچه های همجوار محدود بوده و از قسمت غربی منتهی به مدرسه دخترانه دانش است. این مدرسه در سال 1391 ش از طرف اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تخریب گردید تا طرح توسعه آستان آن امامزاده از ضلع غربی ادامه یابد.
تاریخ ساخت نختسین بقعه ی امامزاده سید جمال (علیه السلام) معلوم نیست ولی با توجه به منابع معتبر مزار ایشان پیش از قرن دهم هجری معروف به امامزاده بوده و پس از قرن دهم حسب و نسب ایشان کشف و به کتاب های مربوطه راه یافته است. آیا امامزاده سید جمال از سده های قبل دارای بقعه و بارگاه بوده و یا در سده های اخیر احداث شده است؟ از قرار معلوم بنای بقعه از سده ی یازدهم به بعد ساخته شده و حشری از «گنبد مرقدش به رنگ گنبدفلک نیلگون» خبر داده و طباطبایی هم از گنبد او «بر نوک آسمان نیلگون و کبود» تعبیر آورده است.
مساحت بنای قدیمی مشخص نیست، حشری در حوالی مزار از مسجدی به نام «مسجد حاجت» نام می برد.
طباطبایی هم بعد از ذکر مطالب حشری در مورد مسجد حاجت مطلبی آورده است.
نادر میرزا برخی از مشخصات و طول و عرض مسجد را ذکر می کند و می نویسد:
ابتدا که شخص داخل می شود مسجدی است 30 قدم در طول و شش قدم در عرض، و در بالای درِ بیرون مسجد، در روی سنگ مرمر این کلمات را مرقوم کرده اند:
«بسم الله الرحمن الرحیم
مرقد منور الانوار امامزاده موسی بن جعفر المشتهر به «سید جمال الدین» او به امام همام موسی کاظم (علیه السلام) منتهی می شود، نمّقه حسین الموسوی، سنه 1244.»
در انتهای مسجد درِ علیحده نصب کرده اند، و از این در داخل بقعه می شود. بقعه گنبد و صندوق چوبی دارد و در محراب بقعه سنگ سیاهی را به طور گلسازی حجاری نموده اند و در جای محراب به کار برده اند، علامت خطی و آثاری غیر از آنچه گفته شد، ندارد.
عبدالعلی کارنگ که از نزدیک بقعه را دیده در مورد ساخت و خصوصیات بنای مسجد و بقعه می نویسد:
در ورودی مسجد از سوی شمال است. این در به کفشکن مسجد باز می شود و در رو به روی آن در مسجد قرار گرفته است. در ضلع جنوبی مسجد راهی به زیارتگاه تعبیه گردیده است. مرقد امامزاده درست در زیر گنبد بالنسبه بزرگی واقع شده که پاطاق مقرنسی دارد. روی آن صندوق چوبی زیبایی نهاده اند. صندوق کهنه؛ ولی سالم است. روی آن پرده و پارچه ی سیاهی انداخته اند. در کنار قبر، منبر سه پله ای گذاشته شده است… محراب سنگی مقرنسی نیز در زیارتگاه تعبیه کرده اند که تزییناتی از گل و بوته و اسلیمی دارد و روی آن ها را رنگ زده اند. در حیاط زیارتگاه که گورستان کوچکی است طرح چند قبر مندرس و یک قوچ سنگی سالم دیده می شود. اخیراَ یک در آهنی به جای در پیشین آن که به سوی جنوب باز می شود نهاده اند، کتیبه ای نیز بالای آن نصب کرده اند که مضمونش چنین است:
هذا باب البقعة الشریفة لمرقد السید الجلیل النبیل، ابوالحسن موسی الجمال بن ابی القاسم جعفر الجمال بن ابی جعفر محمد بن ابراهیم الیمامی او الیمانی بن عبیدالله بن الامام الهمام موسی بن جعفر (علیه السلام).
اما بنای کنونی امامزاده سید جمال (علیه السلام) در مساحتی در حدود 835 متر مربع قرار دارد و از سنگ، آجر، ملاط، گچ، آهن و چوب ساخته شده است. بقعه متشکل از صحن، مسجد حاجت، حسینیه، گنبدخانه، سرویس های بهداشتی زنانه و مردانه و کفشکن است. نمای بیرونی بقعه آجری است و دارای ازاره ای از سنگ مرمر می باشد. دو گلدسته در نمای جنوبی است و در بالای هر کدام پرچم سبزرنگی نصب شده است.
محدوده ی صحن با دیوارهایی از سنگ تیشه ای و نرده های آهنی در ضلع جنوبی و شرقی از کوچه های همجوار جدا شده و دو ورودی آهنی از ضلع های شرقی و جنوبی دارد. در ضلع غربی صحن، آشپزخانه و حسینیه قرار دارد که در سال های اخیر ساخته شده است. کف صحن با آسفالت پوشانده شده و یک قوچ سنگی در صحن قرار دارد.
ورودی بنا و کفشکن در ضلع شمالی صحن قرار دارد. بر بالای ورودی کفشکن تابلوی سبزرنگی قرار دارد و عبارت «السلام علیک یابن رسول الله، حرم مطهر امامزاده حضرت موسی بن جعفرالجمال» بر روی آن نوشته شده است. در ضلع شرقی کفشکن سرویس بهداشتی قرار داد.
در ضلع شرقی کفشکن درِ پیش فضای مسجد، قرار دارد و جنس آن از آلومینیوم بوده و دارای نعل درگاهی قوس شبدری است. در ضلع شمالی پیش فضا درِ قدیم مسجد وجود دارد، در ضلع غربی آن راه پله ای که به انباری منتهی می شود. در ضلع جنوبی پیش فضا مسجد دالانی است که در سمت شرقی دالان، آبدارخانه واقع شده است. مسجد دارای دو ورودی در ابتدا و انتهای دالان بوده و جنس درهای ورودی از چوب با نعل درگاهی قوسی شکل است.
مسجد دارای قرنیزی از چوب بوده و سقف آن همچون سقف سایر قسمت های بقعه با طاق اجرا شده و لایه ی بین آجرها دارای بندکشی است. مسجد دارای شش پنجره از نمای شرقی و چهار پنجره از نمای غربی است. نعل درگاهی آنها قوس شبدری کُند بوده و از حفاظ آهنی برخوردارند. محراب مسجد با کاشی هفت رنگ اجرا شده و آیه ی شریفه 144 سوره مبارکه بقره در زمینه لاجوردی کاشی کاری شده است. در دو طرف محراب دو در چوبی قرار دارد که به گنبدخانه باز می شوند. ورودی غربی مخصوص بانوان و ورودی شرقی از آن آقایان است. گنبدخانه دارای قرنیز چوبی و گنبدی آجری است. سطح درونی گنبد مقرنس کاری و رنگ آمیزی شده است. محراب مقرنسی گنبدخانه سنگ قبری با خط نستعلیق جلی در ترنج های بیضی شکل به دیوار نصب شده است.
ضریح آلومینیومی به ابعاد 1/90×1/25 متر در زیر گنبد قرار دارد. روی ضریح با پارچه ی سبزرنگی پوشانده شده و به علت پوشیده بودن روی قبر عبارات سنگ قبر معلوم نشد. بر روی قبر دو شمعدانی قرار دارد.
در داخل بقعه یک تابلوی بزرگی است که حاوی مکتوبه ای از آیت الله حاج شیخ هدایت الله غروی تبریزی در مورد تکریم و احترام و تأیید نسب نامه ی امامزاده سید جمال (علیه السلام) است.
آستان مبارکه امامزاده سید جمال (علیه السلام) در سال 1374 ش با حمایت آیت الله سید مرتضی مرعشی نجفی با همکاری های جناب آقای مهندس عبدالعلی زاده استاندار وقت و با همت متولی سخت کوش امامزاده، آیت الله سیدمهدی مرعشی نجفی به سبک سنتی تعمیر و مرمت گردید و هم اینک از امکانات خوبی برخوردار است.
هم اکنون آستان مقدس امامزاده سید جمال (علیه السلام) یکی از مراکز بسیار باصفا و معنوی شهرستان تبریز بوده و زائران در مناسبت های دینی در طول سال و ایام هفته در آنجا حضور می یابند و به زیارت می پردازند. آدرس :استان آذربایجان شرقی ـ شهرستان تبریزـ شهر تبریز، خیابان شهید مطهری (راسته کوچه).
منبع : سایت امامزادگان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]
صفحات پیشنهادی
امامزاده ابراهیم(ع) تبریز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
از بین منابع و مصادری که درباره ی مزارات تألیف شده حافظ حسین کربلایی و ملا محمد امین حشری به این بقعه اشاره ای نکرده اند گویا مزار ایشان بعد از آن ها کشف شده است دیدگاه بزرگان و صاحبان اندیشه در مورد شخصیت صاحب بقعه متفاوت است عده ای دیگر وی را از اُمرای خاندان دُنبُلی که درامامزاده سیدعبدالله (ع) تبریز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان متبرکه امامزاده سيد عبدالله علیه السلام بر روي تپه اي در بين خانه های ساده سيلاب ملا زينال و سيلاب قوشخانه در كوچه امامزاده و در داخل مسجد امام زين العابدين علیه السلام قرار گرفته كه مردم آن را سیلاب امامزاداسی و امامزاده تازه مي گويند بنای پیشین امامزاده تا سال 12امامزاده حلیمه خاتون تبریز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستانه متبرکه امامزاده حليمه خاتون علیها السلام در شهرستان تبريز بخش مرکزی شهر تبريز خيابان طالقاني محله قديمي چرنداب در كنار مسجد امامزاده واقع شده است مجموعه ی زیارتی امامزاده حلیمه خاتون از شرق به خیابان آیت الله طالقانی از غرب به کوی امامزاده از شمال به یک کوچه ی بنامامزاده سیدحمزه (ع) تبریز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
امامزاده سید حمزه علیه السلام از سادات صحیح النسب آذربایجان بوده و در دربار سلطان محمود غازان و سلطان محمد خدابنده اولجایتو از تقرب و احترام خاصي داشت حتي روزگاري نيز سِمت وزارت و دفترداري الجايتو را متعهد بود كه بعد كناره گرفت و باقي عمر به زهد و تقوی و عبادت سپری کرده استامامزاده حمزه دلیجان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
به اعتقاد اهالی امامزاده حمزه علیه السلام فرزند عون بن علی بن ابی طالب علیه السلام است چگونگي كشف بقعه متبركه امامزاده حمزه علیه السلام بدين شرح است درزمان حضورحضرت عبدالعظیم علیه السلام درایران سیدجلیل القدری به این منطقه عزیمت نموده و مدفن این بزرگواران را برای عموم مردمامامزاده ابراهیم (ع) پاکدشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان امامزاده ابراهيم علیه السلام در فاصله 8 کیلومتری پاكدشت شمال روستای ارمبويه در میان انبوهی از درختان کاج و چنار و مزارع پنبه محصور گردیده و از موقعیت خوبی برخوردار است اصل بنای ساختمان امامزاده مربوط به دوره قاجاریه است ساير قسمتهاي آن جديد الاحداث است گنبد بقعه مدورامامزاده جعفر ابوطالب (ع) اسلامشهر | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
وجود امامزاده ای به نام جعفر ابوطالب مورد تأیید علمای انساب می باشد و شجره ی حضرت در کتاب الفخری فی انساب الطالبیین ص 27 به امام جعفر صادق می رسد آستان امامزاده ابوطالب علیه السلام در شمال اسلامشهر و شمال به بزرگراه تهران ـ ساوه و از شرق به روستای شمس آباد از غرب به روسامامزاده غیبی (ع) اسلامشهر | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان امامزاده غیبی علیه السلام در جنوب غرب شهرستان اسلامشهر می باشد که از شمال به کمربندی الغدیر و از شرق به روستای نظام آباد و از غرب به میدان الغدیر و از جنوب به بزرگراه تهران ـ قم و کانال نواب صفوی محدود می شود در یک سال گذشته مغازه هایی در شمال و جنوب بقعه ساخته شده اندامامزاده خواجه سیدمحمد کججانی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان امامزاده سیدمحمد علیه السلام در شهرستان تبریز 15 كيلومتري جنوب شرقي تبريز در قبرستان کهن روستاي كججان كُرجان واقع شده است قبرستان کججان متعلق به سده ششم و هفتم هجری است که در نوع خود بی نظیر و میراثی است بر جای مانده از پیشینیان که حرف های ناگفتنی زیادی را در خود نهاامامزادگان دال و ذال (ع) تبریز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان متبرکه امامزادگان دال و ذال علیهما السلام در محله مهادمهین کوچه میارمیار بین خیابان فردوسی و خیابان شریعتی شمالی کنونی و در ضلع غربی مسجد دال ذال قرار دارد تاریخ ساخت بنای اولیه بقعه معلوم نیست ولی در دوره های متعدد تعمیر و بازسازی شده است در پاورقی کتاب تاریخ و جغرافامامزاده خلیل الله (ع) پاکدشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان امامزاده خلیل الله علیه السلام در شهرستان پاکدشت شهر شریف آباد واقع شده است آدرس استان تهران ـ شهرستان پاکدشت ـ بخش ـ شهر شریف آباد منبع سایت امامزادگان اضافه به لیست علاقمندی ها نام مکانی را در این قسمت وارد کنید تا فاصله آن با این مطلب را روی نقشه ببینید اگامامزاده طاهر (ع) پاکدشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
به نقل از اسناد و مدارک نسب امامزاده طاهر علیه السلام به امام زین العابدین علیه السلام میرسد آستان امامزاده طاهر علیه السلام در فاصله ۵۰۰ متری جنوب غربی روستای توچال از توابع شهرستان پاکدشت و در فاصله ۱۲ کیلو متری جاده اصلی پاکدشت قرار دارد ساختمان امامزاده شامل یک اتامامزاده عقیل (ع) | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
حضرت امامزاده عقیل ع از نوادگان حضرت عباس بن علی بن ابی طالب ع است بقعه ایشان در خیابان شهید مدنی اسلام شهر واقع شده است بنای بقعه در مساحتی حدود ۳۷۰۰۰متر مربع قرار دارد این امامزاده در داخل قبرستان و گلزار شهدای اسلامشهر قرار گرفته و هموازه مورد توجه مسئولین هیات امنا اامامزاده عبدالله (ع) پاکدشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
نسب امامزاده را به باب الحوائج امام موسي بن جعفر علیه السلام منتسب مي دانند آستان امامزاده عبدالله علیه السلام درجنوب روستاي عباس آباد لرني در فاصله 6 كيلومتري جاده تهران ـ مشهد واقع گرديده است بنای ساختمان بقعه چهار گوش با پوشش گنبدي مربوط به دوران قاجاريه است با زير بنايمقبرهالشعرای تبریز پذیرای گردشگران نوروزی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 12 29- مقبرهالشعرا که گنجینهی شعر و ادب ایران اسلامی محسوب میشود در ایام نوروز سال 94 پذیرای میهمانان و گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود به گزارس خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه آذربایجان شرقی شعرا و ادبای مدفون در این مجموعه مبیّن تاریخ پرافتخار آذرباامامزاده داود(ع) دلیجان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
بنا به گفته اهالی امامزاده داود و فرزند شش ساله وی در این بقعه مدفون بوده و از نوادگان امام کاظم علیه السلام هستند جناب حجت الاسلام آقای فقیه بحرالعلوم در تحقیقات خود آورده است امامزاده داود علیه السلام فرزند امامزاده ابوعبدالله حسین علیه السلام بوده و نسب شریف وی با شش واسطامامزاده سید دانیال ( ع ) | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
بقعه متبرکه امامزاده سید دانیال ع در روستاى خانقاه سادات و در بالاى تپه کم ارتفاعى واقع شده است این روستا در 5 کیلومترى شمال شهرستان خلخال استان اردبیل واقع شده است شجره نامه این بقعه در زمانهای گذشته از بین رفته است طبق روایت اهالى امامزاده سید دانیال ع فرزند امام موسی ال-
گوناگون
پربازدیدترینها