تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860482340
![نمایش مجدد: امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: امامزاده سید حمزه (علیه السلام) از سادات صحیح النسب آذربایجان بوده و در دربار سلطان محمود غازان و سلطان محمد خدابنده (اولجایتو) از تقرب و احترام خاصي داشت، حتي روزگاري نيز سِمت وزارت و دفترداري الجايتو را متعهد بود كه بعد كناره گرفت و باقي عمر به زهد و تقوی و عبادت سپری کرده است. با وجود اینکه از مشاغل دولتی فاصله گرفته بود، باز مورد توجه و اکرام سلطان بوده و شبی که از پیشگاه سلطان عازم منزلش بود، در کوی سرخاب تیری به وی اصابت کرد و در همانجا رخت به سرای فانی کشید و در محل فعلی بقعه به خاک سپرده شد. آستان سید حمزه در طی سده های گذشته مورد احترام مردم و حکومت های وقت بوده و محلی برای «بست» نشستن و تخفیف در مجازات مجرمین وجود داشت. عده ای از نویسندگان و محقیقن در طول ادوار گذشته به برخی از خصوصیات جناب امامزاده سید حمزه و آستانش پرداخته اند.
ملا محمد امین حشری ضمن تکرار مطالب مربوط به وجود مصحف شریف در بقعه می نویسد:
مولد شریفش از خواف است و سلطان غازان به صحبت لازم البهجت ایشان میل تمام داشته اند و در اکثر سفرها ایشان را با خود می برده اند، وفاتش در سنه سبع عشر و سبعمائه واقع شده.
شجره نامه ی جناب امامزاده سید حمزه مورد تأیید گروهی از نسب شناسان و محققان است. آن ها در سده های مختلف به تأیید نسب نامه ی ایشان پرداخته اند. اولین کسی که نسب نامه ی آن جناب را ذکر کرده، جناب نسابه عظیم الشأن ابن عنبه معاصر با امامزاده سید حمزه (علیه السلام) می باشد. متن نسب نامه ی ایشان که با 16 واسطه به هفتمین امام معصوم شیعیان حضرت امام موسی بن جعفر (علیه السلام) می رسد بدین ترتیب است:
حمزة بن حسن بن محمد بن حمزة بن امیرکا بن علی بن محمد بن محمد بن علی بن حسین بن علی بن حسین بن محمد بن عبدالله بن محمد بن القاسم بن حمزة بن الامام الهمام موسی الکاظم (علیه السلام).
پس از ابن عنبه، گروهی از محققین و نسب شناسان، نسب نامه ی ایشان را در کتاب های خود ذکر کرده اند و برخی نیز به اشتباه واسطه ها را از 16 مورد به سه مورد تقلیل داده اند. گویا در زمان سید محمدرضا طباطبایی جناب سید حمزه را در زیارت نامه ها موجود در بقعه، فرزند بلاواسطه ی حضرت موسی کاظم (علیه السلام) معرفی کرده بودند. وی ضمن ردّ آن می نویسد:
در تخته ها و الواح زیارت نامه ها نوشته ا ند که جناب سید حمزه مرحوم پسر صُلبی بلاواسطه ی جناب امام همام حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) است، اشتباه است و جناب سید حمزه (علیه السلام) که پسر صلبی آن حضرت است در یک فرسخی دارالخلافه تهران در نزدیک شاهزاده شاه عبدالعظیم مدفون است. آستان مقدس امامزاده سید حمزه (علیه السلام) در شهرستان تبریز، خیابان ثقة الاسلام و در جنب مقبرة الشعراء قرار دارد. بنا بر شواهدی، بقعه و بارگاه جناب امامزاه سید حمزه (علیه السلام) پس از وفاتش توسط فرزندش سید حسین یا میرابوالحسن ساخته شده است. ملا حشری در توصیف بنای بقعه می نویسد:
مرقد منور حضرت سید حمزه در حوالی سرخاب در عمارتی واقع است فی الواقع گنبد و عمارت او از کمال ارتفاع با آفتاب لاف برابری می زند و عمارت مرقدش با بهشت عدن در هوا و صفا دعوی بهتری می کند.
بقعه در زمان های مختلف و به دفعات مورد تعمیر و بازسازی قرار گرفته است. اسرار علیسشاه به این موضوع توجه داشته و در مورد تعمیراتی که در دوره ی صفوی و قاجار در بقعه انجام شده، می نویسد:
… از آن جمله در سال 1007 ق در زمان بنای مسجدی متصل به این بقعه و مشهور به «قزلی مسجد» است، ابراهیم خان را مباشر این امر خیر فرموده در ضمن بنای مسجد به تعمیر مقبره آن بزرگوار مبادرت کرد. دوباره به مرور دهور و تقاضای روزگار رو به انهدام نهاد تا در سال 1279 ق از طرف ناصرالدین شاه قاجار که منبع فیض و مصدر خیرند، رستم خان را مأمور به تعمیر و ازدیاد رونق زیب و زینت آستانه ی مقدس سید بزرگوار فرمودند و صحن مبارک او را پناهگاه و بست نشین عموم مقروضین و مقصرین دولت و ملت کردند.
عبدالعلی کارنگ هم دیده های خود از آستان امامزاده سید حمزه را که متعلق به قبل از پیروزی انقلا ب اسلامی است، چنین توصیف می کند:
آنچه اکنون پابرجاست عبارت از صحن بالنسبة وسیعی است که در سمت جنوب این مقبره قرار گرفته و در سمت مشرق و شمال آن حجرات و مدرس ها، که از دهها سال پیش متروک است و مبدل به امانتگاه اموات شده بودند، در تعمیر سال های 1333 ـ 1334 شمسی که از محل اوقاف ظهیریه به عمل آمد، دوباره به حجره و اقامتگاه طلاب علوم دینی مبدل گردید.
بقعه امامزاده سید حمزه (علیه السلام) متشکل از صحن، مسجد سیدحمزه، گنبدخانه، مدرسه ظهیریه (قسمت اداری بقعه) و سرویس های بهداشتی است. مسجد سید حمزه در غرب صحن، مدرسه ظهیریه و سرویس های بهداشتی در شمال صحن و ایوان ورودی و گلدسته در جنوب صحن قرار دارد.
درب ورودی صحن از ضلع جنوبی تعبیه شده و جنس در از چوب است. طاق مرمرین سر در صحن از چهار قطعه سنگ مرمر درشت تشکیل شده است. دو قطعه پایه و دو قطعه سنگ سه گوش که در پیشانی در به طور متقابل به کار رفته اند، سنگ های طاق مرمرین، سردر محسوب می شوند که در طی گذشت زمان همچنان زیبایی خود را حفظ کرده ند. سنگ های پایه، صاف بوده و نوشته ندارد ولی سنگ هایی که در پیشانی در از دو سو به طور متقابل قرار گرفته اند دارای خط ثلث عالی و حاوی آیه ی شریفه ی «اُدخُلوها بسلام آمنین» و در زیر هر یک از آنها در میان ترنج عبارت «یا مفتح الابواب» به طور برجسته نقر شده است. در جانب شرقی درب ورودی و بر روی دیوار، کتیبه مرمرینی نصب شده که متن آن حاوی اطلاعاتی در خصوص تعمیر بقعه در زمان قاجاریه است.
در کرانه های طاق در جانب شرقی مصراع «به امر شاه جهان آصف بلند اقبال» و در جانب غربی مصراع «مقام دانش و آمرزش است نام خدا» به خط نستعلیق حک گردیده و با یک رشته اسلیمی زیبا تزیین یافته است. گنبدخانه در ضلع جنوب شرقی صحن قرار دارد. برای ورود به گنبدخانه از دو طریق می توان عمل نمود.اول از طریق ورودی بانوان که از فضای دهلیز امکان پذیر است و دوم از طریق ورودی آقایان از راه کفشکن. دهلیز بقعه در بین کفشکن و ایوان ورودی قرار دارد. در ضلع جنوبی دهلیز راه پله ای است که به طبقه ی بالا منتهی می شود. ایوان عتیق بقعه، در ضلع شمالی گنبدخانه قرار دارد و پنجره ی ارسی آن را از جا کنده اند و هم اکنون بین ایوان و صحن حائلی وجود ندارد.
در دیوار شرقی ایوان دو قطعه ازاره ی مرمری بسیار زیبایی همراه با نقوش گل و بوته وجود دارد و احتمال می رود مربوط به دوره ی آق قویونلوها و ترکمان باشد. در صحن ایوان چند نفر از شخصیت های مذهبی، سیاسی و فرهنگی دفن شده و دور تا دور ایوان نقاشی های زیبایی وجود دارد. سراسر طاق ایوان آیینه کاری شده و در ضلع جنوبی آن دری با طاق مرمری قرار دارد که به داخل گنبدخانه باز می شود. این در از چوب بوده و متعلق به دوره ی صفویه است.
در قسمت هر یک از پایه های طاق، یک ترنج قندیلی گلدار تعبیه گردیده که در توی ترنج دست راست عبارت «بنده آستان ولایت نشان» و در توی ترنج دست چپ عبارت «میرزا محمد ابراهیم وزیر آذربایجان» به طور برجسته کنده شده است و نشان می دهد که جسد میرزا محمد ابراهیم ظهیرالدین وزیر آذربایجان، معاصر با شاه سلیمان صفوی در آستانه بقعه به خاک سپرده شده است.دری که زر طاق قرار گرفته نیز خالی از لطف هنری نیست و حلقه و شبکه های فلزی متعددی دارد، نوشته ی شبکه ها عبارت از «بسم الله الرحمن الرحیم»، «یا مفتح الابواب» و «یا قاضی الحاجات» است.
دو قطعه ازاره مرمرین بسیار زیبا در پشت پایه های طاق مرمرین مزبور بر دیوار شمالی بقعه نصب شده است. در وسط این قطع سنگ ها یک ترنج قندیلی به مثابه گلدان و بالای آن گل و برگ متنوع و فروانی که سر به در آورده اند حجاری شده است.
در گنبدخانه، محراب مقرنس کاری و گچبری شده ای قرار دارد که متعلق به دوره ی قاجاریه بوده و بالای آن تمثالی از جناب سید حمزه و پسرش توسط استاد الله وردی، نقاش تبریزی ترسیم شده است. مقرنس کاری و آینه کاری سطح درونی گنبد و تزیینات و آرایه های نمای داخلی در سال 1381 ش نصب شده است. مزار امامزاده سید حمزه (علیه السلام) چسبیده به دیوار غربی و جنوبی در سرداب قرار دارد. فضای سرداب حدود دو متر پایین تر بوده و بر روی آن سنگ مزاری وجود ندارد. قبر دیگری مربوط به ضیاءالدوله امان الله میرزا طالب در سرداب وجود دارد که چسبیده به دیوار جنوبی و شرقی است و اسم وی بر روی سنگ مرمری حک شده و بر روی مزارش نهاده شده است.
بقعه سید حمزه (علیه السلام) دارای موقوفات مفصل و گسترده ای بوده و واقف آن مرحوم میرزا محمد ابراهیم ظهیرالدین وزیر آذربایجان بوده است. این موقوفات معروف به «ظهیریه» است. در کنار بقعه ی امامزاده سید حمزه تعدادی از مشاهیر علم و ادب و مذهب دفن شده که متأسفانه در اثر گذشت زمان و توسعه مقبرةالشعراء و آستان امامزاده سیدحمزه، آثار قبور آن ها از بین رفته است.
هم اکنون آستان مقدس سید حمزه (علیه السلام) از بقاع بسیار معروف شهر تبریز بوده و هر روز شاهد حضور زائران از اقصی نقاط کشور می باشد. این بقعه توسط هیأت امناء و با نظارت اداره اوقاف تبریز اداره می شود.
![امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2015/04/904-1030x733.jpg)
![امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2015/04/905-1030x642.jpg)
![امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2015/04/906-1030x730.jpg)
![امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2015/04/911-1030x664.jpg)
![امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2015/04/912.jpg)
![امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2015/04/913.jpg)
![امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2015/04/914.jpg)
![امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2015/04/907.jpg)
![امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2015/04/908.jpg)
![امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2015/04/910.jpg)
![امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2015/04/915.jpg)
![امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2015/04/916.jpg)
منبع : سایت امامزادگان
![View PDF امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز](http://seeiran.ir/wp-content/plugins/pdf-print/images/pdf.png)
![Print Content امامزاده سیدحمزه (ع) تبریز](http://seeiran.ir/wp-content/plugins/pdf-print/images/print.gif)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]
صفحات پیشنهادی
امامزاده ابراهیم(ع) تبریز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
از بین منابع و مصادری که درباره ی مزارات تألیف شده حافظ حسین کربلایی و ملا محمد امین حشری به این بقعه اشاره ای نکرده اند گویا مزار ایشان بعد از آن ها کشف شده است دیدگاه بزرگان و صاحبان اندیشه در مورد شخصیت صاحب بقعه متفاوت است عده ای دیگر وی را از اُمرای خاندان دُنبُلی که درامامزاده موسی (ع) پاکدشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان امامزاده موسی علیه السلام در شهرستان پاكدشت دهستان کریم آباد روستای خلیفه آباد واقع شده است اضافه به لیست علاقمندی ها نام مکانی را در این قسمت وارد کنید تا فاصله آن با این مطلب را روی نقشه ببینید اگر به هر دلیلی مکان مطلب فوق در نقشه درست نمایش داده نشد قبلا از شماامامزاده سیدغفار (ع) پاکدشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
به امامزاده ملا علیه السلام معروف می باشد آستان امامزاده غفار علیه السلام در شرق روستای یبر و در فاصله 5 کیلومتری پاکدشت واقع شده است اصل بناي ساختمان بقعه متعلق به دوره قاجاريه است و داراي گنبد كوچك و كاهگلي است و اين بقعه با 40 متر مربع مساحت نياز به تعمير و بازسازي دارد كامامزاده محمد (ع) پاکدشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
نسب شريف آن امامزاده به امام موسي بن جعفر علیه السلام مي رسد آستان امامزاده محمد علیه السلام در فاصله 100 متری غرب روستای ده امام و 3 کیلومتری شمال دهستان حصار امیر بر بلندای تپه های مشرف به روستا همچون نگینی در منطقه می درخشد بنای بقعه دارای طرحی مربع شکل با گنبدی شلجمی بهامامزاده ابراهیم ( ع) اسلامشهر | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان امامزاده ابراهیم علیه السلام در جنوب شهرستان اسلامشهر واقع و از شمال به روستای ده عباس و کمربندی الغدیر اسلامشهر و از شرق به روستای کاشانک و از غرب به روستان میان آباد و از جنوب به بزرگراه تهران ـ قم و روستای طرقوزآباد محدود می شود این بقعه در کنار رودخانه ی کن کانارستوران باختر تبریز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آدرس تبریز دروازه تهران بالاتر از پمپ بنزین خیابان باختر تلفن 04133304080 ساعت کار 12 30-17 انواع غذا چلو کباب سالاد بار ندارد دسر ندارد صبحانه ندارد پیک دارد ظرفیت سالن 180امامزاده یعقوب (ع) پاکدشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان امامزاده یعقوب علیه السلام در شهرستان پاکدشت شهر پاکدشت روستای عباس آباد واقع شده است اضافه به لیست علاقمندی ها نام مکانی را در این قسمت وارد کنید تا فاصله آن با این مطلب را روی نقشه ببینید اگر به هر دلیلی مکان مطلب فوق در نقشه درست نمایش داده نشد قبلا از شما پوزشامامزاده حسن (ع) پاکدشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
امامزاده حسن علیه السلام از فرزندان و احفاد امام موسي كاظم علیه السلام است آستان امامزاده حسن علیه السلام در مرکز روستای یبر داغلان در فاصله ۱۲۰۰ متری شمال جاده تهران ـ مشهد و درمیان فضای سبز واقع گردیده است و تا شهر پاکدشت ۵ کیلومتری فاصله دارد اصل بنای این بقعه قاجاریامامزاده سید دانیال ( ع ) | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
بقعه متبرکه امامزاده سید دانیال ع در روستاى خانقاه سادات و در بالاى تپه کم ارتفاعى واقع شده است این روستا در 5 کیلومترى شمال شهرستان خلخال استان اردبیل واقع شده است شجره نامه این بقعه در زمانهای گذشته از بین رفته است طبق روایت اهالى امامزاده سید دانیال ع فرزند امام موسی الامامزاده محمد (ع) ایرین | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
حدود یک کیلومتری روستای ایرین بقعه این امامزاده قرار دارد بنای آن از دوران قاجاریه به یادگارمانده و از نظر فرم و ساختار معماری بسیار ساده است به طوری که عمده مصالح به کار گرفته دربنای آن خشت است این بنا نیز طی سالهای اخیر مرمت شده است بنای امامزاده محمد ع همانند دیگر بنامامزاده اسحاق (ع) دلیجان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
بنا به گفته اهالی از نوادگان امام موسی کاظم علیه السلام می باشد به نظر مرحوم فیض مدفونین در این بقعه ابوالحسین عیسی بن علی بن الحسن بن عیسی الرومی بن علی بن الحسن مدفون در درب بهشت قم ازاحفاد علی بن جعفرالصادق علیه السلام و مادرش مریم و سیداسحاق از سادات موسوی هستند گنجیامامزاده جعفر ابوطالب (ع) اسلامشهر | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
وجود امامزاده ای به نام جعفر ابوطالب مورد تأیید علمای انساب می باشد و شجره ی حضرت در کتاب الفخری فی انساب الطالبیین ص 27 به امام جعفر صادق می رسد آستان امامزاده ابوطالب علیه السلام در شمال اسلامشهر و شمال به بزرگراه تهران ـ ساوه و از شرق به روستای شمس آباد از غرب به روسامامزاده ابراهیم (ع) پاکدشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان امامزاده ابراهيم علیه السلام در فاصله 8 کیلومتری پاكدشت شمال روستای ارمبويه در میان انبوهی از درختان کاج و چنار و مزارع پنبه محصور گردیده و از موقعیت خوبی برخوردار است اصل بنای ساختمان امامزاده مربوط به دوره قاجاریه است ساير قسمتهاي آن جديد الاحداث است گنبد بقعه مدورامامزاده اولیا (ع) پاکدشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
از نوادگان دختري امام موسي كاظم علیها السلام است آستانه امامزاده اوليا علیها السلام در فاصله 150 متري غرب روستای قوهه سفلی درمحوطه ای وسیع قراردارد بنای آن بسیار کوچک و متعلّق به دوره قاجاریّه و در حال تخریب بوده و طرح بازسازی و مرمت آن با هماهنگی شورای فنی سازمان اوقاف وامامزاده حمزه دلیجان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
به اعتقاد اهالی امامزاده حمزه علیه السلام فرزند عون بن علی بن ابی طالب علیه السلام است چگونگي كشف بقعه متبركه امامزاده حمزه علیه السلام بدين شرح است درزمان حضورحضرت عبدالعظیم علیه السلام درایران سیدجلیل القدری به این منطقه عزیمت نموده و مدفن این بزرگواران را برای عموم مردمرستوران کاکتوس هتل شهریارتبریز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
ادرس تبریز جاده ائل گلی هتل شهریار تلفن 04133291420 ساعت کار 12-24 انواع غذا سالاد بار دارد دسر ندارد صبحانه ندارد پیک ندارد ظرفیت سالن 500 توضیحات رستوران کاکتوس در طبقه اول بالای لابی هتل بین المللی شهریار تبریز واقع شده که با چیدمان شیک و کامل هم مناسب برای مراسم خانواامامزاده اسماعیل (ع) اسلامشهر | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آستان امامزاده اسماعیل علیه السلام در غرب شهرستان اسلامشهر واقع شده است و از شمال به روستای بهمن آباد و از شرق به ایرین شهرک اللهاکبر و از غرب به شهر نسیم شهر و از جنوب به خیابان آیت الله کاشانی اسلامشهر محدود می شود چشم انداز روستا بیشتر شبیه شهر است تا روستا اشتغال عم-
گوناگون
پربازدیدترینها