واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بسته ویژه مشاور سلامت
مراقبت از پوستهای خشک و چرب/روش بهتر غذا خوردن/علائم سکته مغزی
مشاوران سلامت امروز در پاسخ به پرسش شهروندان درباره خودمراقبتی از پوستهای خشک و چرب، راههای بهتر غذا خوردن و علائم سکتههای مغزی سخن گفتند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، صدای مشاور سلامت خبرگزاری فارس برای ارتقای سطح دانش سلامت مردم جهت حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی خود، مطالب آموزشی را منتشر میکند، همچنین به پرسشهای مطرح شده از سوی شهروندان در این زمینه پاسخ میدهد. شهروندان ایرانی از هر جای ایران میتوانند سؤالات مورد نظر خود را درباره مسائل مرتبط با سلامت جسم، روان، بیمارهای واگیر و غیر واگیر، راههای پیشگیری و درمان آنها طی تماس با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل [email protected] مطرح کنند. خودمراقبتی از پوستهای خشک و چرب کوروش صمدی، متخصص پوست و مو، با بیان اینکه چربیهای سطح پوست در برابر ورود میکروبها و آسیبهای وارده به پوست مانند محافظ عمل میکنند، گفت: کسانی که پوست خشک دارند چربی پوست آنها کمتر بوده و خشکی بیش از حد باعث حساسیت، چروک، ترک خوردن و عفونتهای پوستی میشود.
وی با اشاره به مشکلات افراد دارای پوست چرب افزود: در پوستهای چرب احتمال جوش زدن بیشتر است و هنگام استفاده از ضدآفتاب نیز دچار مشکل میشوند، زیرا چربی پوست آنها را بیشتر کرده و پوست را مستعد جوش زدن میکند.
این متخصص پوست و مو افزود: افراد دارای پوست چرب برای داشتن پوست سالم باید از ضدآفتابها و مرطوب کنندههای فاقد چربی استفاده کنند.
صمدی تصریح کرد: کسانی که دارای پوست خشک هستند باید در موارد خاص به جای صابون از" تن" استفاده کنند، زیرا این شویندهها غیرصابونی بوده و مواد قلیایی صابون در آنها وجود ندارد و به پوست آسیب وارد نمیکند.
متن کامل خبر روش بهتر غذا خوردن سیدحسین داودی، متخصص تغذیه در امور سرطان، گفت: غذاهای با فیبر بالا مثل نانهای جو و پاستا بسیار مناسب هستند البته افرادی که به سرطان مبتلا میشوند نباید مقدار زیادی فیبر بخورند و در این زمینه باید با پزشک خود مشورت کنند.. این متخصص تغذیه در امور سرطان افزود: از محصولات لبنی کمچرب مانند شیر کم چرب استفاده شود همچنین ماستهای کمچرب یا بدون چربی هم مناسب هستند. داودی افزود: میتوان برای غذا درست کردن از روشهای کمچرب مثل بخارپز کردن، پختن یا کبابی استفاده کرد. همچنین بهتر است وعدههای غذایی کوچک و کم شوند و به جای سه وعده غذای پرحجم پنج تا شش وعده غذا خورده شود. وی گفت: نمک کمتری باید مصرف شود چون این امر باعث میشود که اگر افزایش وزن به دلیل نگهداری مایعات در بدن است آب کمتری در بدن ذخیره شود. داودی گفت: روزانه باید ورزش کرد ورزش نه تنها باعث میشود کالری اضافه سوزانده شود بلکه برای افراد مبتلا به سرطان نیز احساس بهتری به دست میآید. متن کامل خبر علائم سکتههای مغزی مسعود مهرپور، متخصص مغز و اعصاب، با بیان اینکه پیشگیری مهمترین عامل در عدم ابتلا به سکتههای مغزی است، اظهار داشت: فشار، قند و چربی خون بالا، مصرف سیگار، عدم تحرک و سابقه بیماریهای قلبی جزو علائم خطر برای ابتلا به سکتههای مغزی محسوب میشود. این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: سکتههای مغزی به دو نوع ایسکمیک و خونریزیدهنده تقسیم میشوند. در سکته مغزی ایسکمیک، لختهای در ناحیه مغز ایجاد میشود و به واسطه عدم خونرسانی به آن ناحیه، عملکرد آن نیز تحتالشعاع قرار میگیرد. حدود 80 درصد سکتههای مغزی از نوع ایسکمیک هستند. وی گفت: در سکتههای نوع خونریزیدهنده نیز رگ در ناحیهای از مغز دچار پارگی میشود و خون وارد آن ناحیه میشود که این دسته نیز 20 درصد سکتههای مغزی را به خود اختصاص میدهد. دبیر علمی هفتمین کنگره سراسری سکته مغزی با بیان اینکه سکتههای مغزی در هر سنی اتفاق میافتد، تصریح کرد: ناهنجاریهای عروقی در هر سنی رخ میدهد. در این دوران ضایعات شدید مانند افت فشار خون، بیماریهای عروقی و ضربه به مادر موجب آسیب رساندن به جنین میشود که یکی از این آسیبها فلج مغزی است و یکی از دلایل فلج مغزی سکتههای دوران جنینی است. وی ادامه داد: زمان طلایی برای درمان دارویی از زمان بروز سکته مغزی بین 3 تا 4.5 ساعت و برای آنژیوگرافی بین 6 تا 8 ساعت است. مهرپور گفت: سه علامت کج شدن صورت، دست و اختلال در تکلم نشانه سکته مغزی است که باید به محض مشاهده با فوریتهای اورژانس تماس گرفته شود، هر چند ممکن است این علائم گذرا باشد و حتی سکته مغزی رخ نداده باشد، اما تأیید این مسئله با اورژانس است، زیرا نباید زمان را از دست بدهیم. وی گفت: پیشنهاد میشود در این مواقع به توصیههای غیرتخصصی اطرافیان توجه نکرده و درمان را به نوشیدن یک لیوان آب قند یا استراحت محدود نکنیم. در بهترین شرایط، فقط یک ساعت برای تصمیم درباره درمان دارویی زمان داریم و در این یک ساعت باید بررسی اولیه، بررسی توسط متخصصان مربوط، سیتیاسکن، تصمیم برای تزریق داروی آنژیوگرافی و درنهایت تزریق دارو در نظر بگیریم. متن کامل خبر یادآوری میشود شهروندان ایرانی از سراسر کشور می توانند سؤالات خود را درباره مسائل بهداشتی و درمانی با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل [email protected] با خبرنگاران گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس در میان بگذارند. انتهای پیام/
94/01/25 - 09:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]