واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: برق در تابستان از بیآبی خاموش میشود
درحالي كه پيشبيني ميشد با بارشهاي اخير جيرهبندي آب در تابستان منتفي شده باشد، روز گذشته وزير نيرو خبر داد كه تابستان آب و برق كافي نداريم و برنامههاي ويژهاي براي جبران كسري برق و مقابله با خاموشي احتمالي برق درنظر گرفته شده است.
درحالي كه پيشبيني ميشد با بارشهاي اخير جيرهبندي آب در تابستان منتفي شده باشد، روز گذشته وزير نيرو خبر داد كه تابستان آب و برق كافي نداريم و برنامههاي ويژهاي براي جبران كسري برق و مقابله با خاموشي احتمالي برق درنظر گرفته شده است.
بهرغم بارشهاي نخستين ماه سال در سراسر كشور، مسئولان وزارت نيرو همچنان از كمبود آب و مشكلات تأمين برق در فصل تابستان سخن ميگويند، به طوري كه به دليل كمبود آب، توليد برق نيز دچار مشكل شده و تعدادي از نيروگاههاي برق آبي خوزستان به زودي از مدار توليد برق خارج ميشوند. وزير نيرو تأكيد ميكند اگر مصرف مديريت نشود و مردم همكاري نداشته باشند امكان قطعي برق و جيرهبندي آب براي تابستان وجود دارد.
چيتچيان با اشاره به كاهش ۲۰ درصدي حجم و ذخيره آب در سدها و نيروگاههاي برقآبي كشور در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته، تصريح كرد: بارندگيهاي چند روز گذشته هم نتوانسته كاهش بارندگي دي، بهمن سال گذشته را جبران كند و در اكثر استانها با بحران كمبود آب در سد و مخازن نيروگاههاي برق آبي روبهرو هستيم.
وي همچنين از افزايش ۵ درصدي مصرف برق در سال گذشته خبر داد و يادآور شد: پيشبيني ميشود امسال هم ۵ درصد افزايش مصرف برق داشته باشيم.
كسري ۳۰۰۰ مگاواتي برق براي تابستان ۹۴
به گزارش مهر، مسئولان وزارت نيرو اين روزها انگشت اتهام خود را بار ديگر به سمت مسئولان سابق اين وزارتخانه نشانه گرفتهاند و تأكيد ميكنند در طول چند سال گذشته آهنگ نيروگاهسازي در ايران كند شده است.
آمارهاي رسمي ارائه شده توسط معاونت برق و انرژي وزارت نيرو نشان ميدهد كه در طول حدود 5/1 سال گذشته حدود 3 هزار و 800 مگاوات به ظرفيت توليد برق ايران افزوده شده و در خوشبينانهترين حالت حدود 800 تا يكهزار مگاوات ديگر تا پيش از تابستان به ظرفيت توليد برق ايران افزوده خواهد شد.
نيروگاههاي خوزستان خاموش شدند
هم اكنون ظرفيت توليد برق ايران حدود ۷۳ هزار مگاوات است، اين در حالي است كه پيشبيني مسئولان وزارت نيرو از افزايش پيك مصرف برق تابستاني به بيش از ۵۰ هزار مگاوات حكايت دارد.
در اين بين، در كنار كند شدن آهنگ احداث نيروگاههاي جديد برق در كشور، كاهش ذخيره آب در سد و نيروگاههاي برق آبي و احتمال خروج نيروگاههاي بزرگ برقابي در روزهاي گرم سال جاري از مدار توليد به دليل كمبود آب قطعي شده است.
نادر افشاري، معاون بهرهبرداري سد و نيروگاه سازمان آب و برق خوزستان در گفتوگويي با بيان اينكه به دليل نبود آب كافي در مخازن سدهاي كرخه و مارون، واحدهاي نيروگاهي اين سدها امسال از مدار خارج بوده و توليد برق نخواهند داشت، گفت: اين واحدها به ترتيب از ظرفيت توليد ۴۰۰ و ۱۵۰ مگاواتي برق برخوردار هستند.
در شرايط فعلي حدود ۱۵ درصد برق ايران از طريق نيروگاههاي برق آبي توليد و به شبكه مصرف عرضه ميشود كه كاهش ذخيره آب سدها و نيروگاههاي برق آبي به يك چالش اساسي براي صنعت برق كشور براي تابستان سال جاري تبديل شده است.
ورود آب به مخازن سدها منفي شد
از ابتداي سال آبي جاري تا پايان هفته گذشته حجم آب ورودي به مخازن سدهاي كشور ۲۰ درصد كاهش يافت. حجم آب ورودي به مخازن سدهاي كشور از ابتداي سال آبي جاري تاكنون به ۱۵ ميليارد و ۸۴۰ ميليون مترمكعب رسيده كه اين ميزان در مدت مشابه سال آبي گذشته ۱۹ ميليارد ۷۷۰ ميليون مترمكعب گزارش شده بود.
تخفيف به كارخانهها و ادارات در صورت همكاري
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي با بيان اينكه برنامههاي ويژهاي براي جبران كسري برق و مقابله با خاموشي احتمالي برق داريم، گفت: اگر كارخانهها و ادارهها و مشتركان با مصرف بالا در ساعات اوج مصرف برق با ما همكاري كنند از تعرفههاي تخفيفي برخوردار خواهند شد.
هوشنگ فلاحتيان در گفتوگو با فارس، در پاسخ به اين سؤال كه آيا برنامههاي مقابله با خاموشي برق در تابستان آغاز شده است يا خير گفت: معمولاً پيك بار و نياز مصرف برق در فصل تابستان به شدت نسبت به ساير فصول افزايش مييابد هرچند توليد برق نيز در اين فصل افزايش مييابد اما به دليل شدت گرما كارايي نيروگاهها نيز كم ميشود، بنابراين براي پوشش نياز حداكثري مصرف برق نيازمند مديريت مصرف برق در اين فصل هستيم.
وي گفت: قول ميدهيم كه اگر مشتركان برق در كشور 10 درصد نسبت به سال گذشته صرفهجويي برق را سرلوحه كار خود قرار دهند با كمبود برق مواجه نخواهيم شد و نيازي به اعمال خاموشي نخواهيم داشت بنابراين اميدوار هستيم كه در سال جاري دولت و ملت با هم همكاري بيشتري كنند.
اعمال تعرفههاي تخفيفي
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي در آغاز برنامههاي مقابله با خاموشي احتمالي برق در تابستان و كاهش مصرف انرژي تأكيد كرد: يكي از اين برنامهها اين است از شركتهاي توزيع و برق منطقهاي خواسته شده است تعاملات خود را با كارخانجات و صنايع بزرگ و متوسط و ادارههاي دولتي و مشتركاني كه نيازمند مصرف بالاي برق هستند، افزايش داده، تفاهمنامههايي را تنظيم و امضا كنند تا براساس اين تفاهمنامهها چنانچه اين مشتركان در ساعات اوج بار مصرف برق با آنها همكاري كنند، از تعرفههاي تخفيفي برخوردار شوند.
فلاحتيان خاطر نشان كرد: به عنوان مثال در سال گذشته به چاههاي كشاورزي كه 4 ساعت از مصرف برق در ساعات اوج مصرف استفاده نكرده بودند اجازه داديم 20 ساعت برق مجاني استفاده كنند، بنابراين اگر كارخانههاي بزرگ از مصرف برق خود در ساعات اوج بار كم و برنامههاي خود را به نيمههاي شب منتقل كنند تعرفههاي تخفيفي براي آنها اعمال خواهد شد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]