واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
مصرف برق مشترکان خانگی بازهم افزایش یافت
میانگین مصرف مشترکان خانگی در پایان سال 93، نسبت به سال پیش از آن افزایش یافت که نشان از بالاتر رفتن مصرف انرژی برق در بخش های غیرتولیدی دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس، درحالی که میانگین مصرف مشترکان خانگی در دنیا 900 کیلووات است، در ایران این میزان سه برابر استاندارد جهانی است.
آمارها نشان می دهد که میانگین مصرف برق در میان مشترکان خانگی در پایان سال گذشته به 2740 کیلووات ساعت رسید که این میزان نسبت به سال پیش از آن 126 کیلووات ساعت رشد نشان می دهد.
بررسی آمارها درعین حال نشانگر آن است که میانگین مصرف مشترکان خانگی از سال 90 تاکنون حرکتی صعودی داشته و تنها در سال 92 اندکی ناچیز کاهش یافته است.
براین اساس این شاخص از 2500 کیلووات ساعت در سال 90 به ناگاه به 2622 کیلووات ساعت در سال 91 رسیده است.
این رقم در سال 92 با کاهشی اندک به 2614 کیلووات ساعت رسید اما دوباره در سال 93 روند افزایشی یافت وبه پله 2740 کیلووات ساعت صعود کرد.
برپایه این گزارش مصرف انرژی در اقشار گوناگون اجتماعی متفاوت و این امر بویژه در شهرها محسوس است. خانوارهای کم درآمد مصرف انرژی بسیار کمتری نسبت به خانوارهای پردرآمد دارند، در حالی که خانوارهای ثروتمند انرژی بسیار زیادی مصرف می کنند و از آنجا که دولت یارانه زیادی برای بهای انرژی می پردازد، این امر باعث مصرف بی رویه و غیر منطقی انرژی در اقشار ثروتمند جامعه شده است. نتایج تحقیقات نیز نشان داده انگیزه صرفه جویی انرژی در خانواده های مرفه کمتر از خانواده های متوسط و پائین است.
خانوارهای شهری و خانوارهای روستایی از لحاظ مصرف انرژی با یکدیگر متفاوت هستند. مصرف برق خانوارهای شهری بیشتر است زیرا در شهر امکان برخورداری از وسایل گوناگون خانگی بیشتر است. همچنین نحوه زندگی در شهر (ساعات بیشتری از شب را بیدار بودن و...) نیاز به انرژی بویژه روشنایی را افزایش می دهد. روشنایی معابر شهری نیز که برای حفظ امنیت و آرامش محیط زندگی لازم است، خود هزینه سنگینی دارد. از این گذشته میزان رفت و آمد در شهر بیشتر است و این خود مصرف انرژی را افزایش می دهد. مصرف انرژی در روستاهای کشور ما نسبت به شهرها کمتر است. خانوارهای روستایی از وسایل برقی کمتری استفاده می کنند و زندگی آنها بیشتر با طبیعت هماهنگ است و لذا نیاز کمتری به انرژی دارند.
نگاهی به آمارها
طی یک مطالعه در شهر تهران بر روی 6 هزار مشترک خانگی در سال 1383 نشان داده شد که 68 درصد از چرخ گوشت برقی، 53 درصد پلوپز برقی، 28 درصد ماکرووفر، 63 درصد رادیو ضبط، 50 درصد کامپیوتر، 11 درصد چای ساز، 69 درصد از ویدئوکاست و CD استفاده می نمایند. در صورتی که یقیناً فراوانی استفاده از این دستگاه ها در روستاها کمتر است. شواهد موجود حاکی از آن است که پرکاربردترین وسایل برقی خانگی در حال حاضر وسایلی نظیر جاروبرقی، اتو، یخچال و فریزر، کولر آبی، ماشین لباسشویی، تلویزیون و سشوار هستند.
این شاخص ها به طور حتم در طول 10 سال گذشته تغییر کرده و وسایل برقی دیگری نیز به آن اضافه شده که خود در افزایش میانگین مصرف مشترکان خانگی موثر است. انتهای پیام/ک
94/01/20 - 10:53
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]