واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ (۱۱:۱۵ق.ظ)
فردا؛ برگزاري مراسم بزرگداشت «شهيد سيد مرتضي آويني» موج - به مناسبت بيست و دومين سالگرد شهادت «سيد مرتضي آويني» مراسم بزرگداشت شهيد در روز پنجشنبه بيستم فروردين ماه ۱۳۹۴ برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، به مناسبت بيست و دومين سالگرد شهادت «سيد مرتضي آويني» مراسمي در روز پنجشنبه بيستم فروردين ماه 1394 برگزار ميشود.
اين مراسم ساعت 17، در مسجد امام صادق عليهالسلام واقع در ميدان فلسطين، توسط مؤسسه فرهنگي روايت فتح برگزار خواهد شد.
شهيد سيد مرتضي آويني در شهريور سال 1326 در شهرري متولد شد تحصيلات ابتدايي و متوسطهٔ خود را در شهرهاي زنجان، کرمان و تهران به پايان رساند و سپس به عنوان دانشجوي معماري وارد دانشکده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران شد او از کودکي با هنر انس داشت؛ شعر ميسرود داستان و مقاله مينوشت و نقاشي ميکرد تحصيلات دانشگاهياش را نيز در رشتهاي به انجام رساند که به طبع هنري او سازگار بود، ولي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي معماري را کنار گذاشت و به اقتضاي ضرورتهاي انقلاب به فيلمسازي پرداخت. شهيد آويني فيلمسازي را در اوايل پيروزي انقلاب با ساختن چند مجموعه آغاز کرد.
اواخر سال 1370 «موسسه فرهنگي روايت فتح» به فرمان مقام معظم رهبري تاسيس شد تا به کار فيلمسازي مستند و سينمايي درباره دفاع مقدس بپردازد و تهيه مجموعه روايت فتح را که بعد از پذيرش قطعنامه رها شده بود ادامه دهد.
شهيد آويني و گروه فيلمبرداران روايت فتح سفر به مناطق جنگي را از سر گرفتند و طي مدتي کمتر از يک سال کار تهيه شش برنامه از مجموعه ده قسمتي «شهري در آسمان» را به پايان رساندند ومقدمات تهيه مجموعههاي ديگري را درباره آبادان، سوسنگرد، هويزه و فکه تدارک ديدند. شهري در آسمان که به واقعه محاصره، سقوط و باز پسگيري خرمشهر ميپرداخت در ماههاي آخر حيات زميني شهيد آويني از تلويزيون پخش شد، اما؛ برنامه وي براي تکميل اين مجموعه و ساختن مجموعههاي ديگر با شهادتش در روز جمعه بيسم فروردين 1372 در قتلگاه فکه ناتمام ماند.
شهيد آويني فعاليتهاي مطبوعاتي خود را در اواخر سال 1362، هم زمان با مشارکت در جبههها و تهيه فيلمهاي مستند درباره جنگ، با نگارش مقالاتي آغاز کرد، او در سال 1367 يک ترم در مجتمع دانشگاهي هنر تدريس کرد، ولي چون مفاد مورد نظرش براي تدريس با طرح دانشگاه همخواني نداشت، از ادامه تدريس صرفنظر کرد.
مجموعه مباحثي که براي تدريس فراهم شده بود، با بسط و شرح و تفسير بيشتر در مقالهاي بلند به نام «تاملاتي در ماهيت سينما» که در فصلنامه «فارابي» به چاپ رسيد و بعد در مقالاتي با عناوين «جذابي در سينما»، «آينه جادو»، «قاب تصوير و زبان سينما» و... در ماهنامه هنري «سوره» منتشر شد، تفصيل پيدا کرد.
مجموعه اين مقالات در کتاب «آينهٔ جادو» که جلد اول از مجموعه مقالات و نقدهاي سينمايي اوست، جمعآوري و به چاپ سپرده شد. سالهاي 1368 تا 1372 دوران اوج فعاليت مطبوعاتي شهيد آويني است، او در کنار تاليف مقالات تئوريک درباره ماهيت سينما و نقد سينماي ايران و جهان، مقالات متعددي در مورد حقيقت هنر، هنر و عرفان، هنر جديد اعم از رمان، نقاشي، گرافيک و تئاتر، هنر ديني و سنتي، هنر انقلاب و... تاليف کرد که در ماهنامه «سوره» به چاپ رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]