واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: «سازمان اوقاف و امور خیریه به یک زمین خوار بزرگ تبدیل شده»!
ساخت و سازها و تغییر کاربریها در برخی از روستاها، 15 درصد آمار کمی و 90 درصد آمار ریالی را در بر میگیرد چراکه در برخی از مناطق به ویژه روستاهای اطراف تهران، تغییر کاربری باعث ایجاد ارزش افزوده بالایی خواهد شد؛ در حالی که تغییر کاربری این زمین ها ولو برای ایجاد منطقه نمونه گردشگری، فاقد ارزش قانونیست.
کد خبر: ۴۸۹۰۸۲
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۰ - 07 April 2015
تعجب نکنید؛ عنوان مطلب از سخنان یکی از مسئولان گرفته شده که با توجه به فراوانی پرونده هایی که زیر دستش میرسد، معتقد است برخی نهادها مانند اوقاف و امور خیریه با سوءاستفاده از ولایت، به بزرگ ترین زمینخواران تبدیل شدهاند.
به گزارش «تابناک»، به فاصله یک ماه از روزی که رهبر انقلاب در جمع فعالان و مسئولان محیط زیست کشور، از افزایش میزان دخل و تصرف در اراضی ملی و عمومی ابراز نگرانی کرد و از مسئولان خواست که برای مقابله با این پدیده با تمام توان وارد عمل شده و مانع از آن شوند که برخی ثروت های عمومی را به ثروت شخصی خود تبدیل کنند، یکی از مسئولان مرتبط سخنانی در این باره بیان کرده که بسیار کلیدی به نظر میرسد.
محمدعلی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی که در روزهای گذشته در بیست و دومین نشست ملی مدیران کل دفاتر امور روستایی استانداریهای سراسر کشور در همدان حضور یافته بود، سخنانی بیان کرد که در عین اهمیت بسیار بالایشان، تا کنون هیچ واکنشی به همراه نداشته است.
وی با بیان این نکته که «روز به روز به میزان ساخت و سازهای غیرمجاز افزوده میشود» و «کمیسیون اصل 90 در 9 ماه گذشته با ورود به ساخت و سازهای غیرمجاز با یک فاجعه بزرگ روبهرو شد»، از تشکیل کارگروه ویژهای برای اخذ تدابیر لازم در راستای جلوگیری از این نوع ساختوسازها خبر داد تا از جدیت این کمیسیون برای حفظ زمینهای کشاورزی، منابع طبیعی و جنگلها خبر بدهد.
پورمختار در ادامه به نشات گرفتن برخی از مشکلات از قوانین موجود اشاره کرد و ساخت و ساز و تغییر کاربری زمین ها در حومه روستاها را مثال زد و گفت: «ساخت و سازها و تغییر کاربریها در برخی از روستاها، 15 درصد آمار کمی و 90 درصد آمار ریالی را در بر میگیرد چراکه در برخی از مناطق به ویژه روستاهای اطراف تهران، تغییر کاربری باعث ایجاد ارزش افزوده بالایی خواهد شد.»
وی با تاکید بر اشکالات این روند (مانند کاهش اراضی زیر کشت، فراهم آمدن زمینه برای تداوم این تغییر کاربری ها در این مناطق، دگرگونی چهره زندگی روستایی به شهری، نابودی زبان های محلی و فرهنگ روستایی و...)، تغییر کاربری زمین های حومه روستاها، ولو برای ایجاد منطقه نمونه گردشگری، فاقد ارزش قانونی دانست و در آخر مطالبی بیان کرد که توقع میرفت سر و صدای زیادی به پا کند اما هیچ واکنشی به خود ندید!
انتقاد رئیس کمیسون اصل 90 مجلس متوجه نهادی بود که باور برخی، رد پررنگی از آن در تغییر کاربری های زمین های مختلف میتوان یافت اما تاکنون کمتر مسئولی درباره آن تا این اندازه شفاف سخن گفته است؛ «سازمان اوقاف و امور خیریه»!
پورمختار با بیان اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه به یک زمین خوار بزرگ تبدیل شده، گفت: «[سازمان] اوقاف، ادعای موقوفه بودن زمینهای منابع طبیعی را میکند، در حالی که برخی از آنها اجاره داده و مجوز ساخت و ساز صادر کرده است. این در حالیست که [سازمان] اوقاف اجازه صدور مجوز ساخت و ساز را ندارد و تنها از نام ولایت سوء استفاده کرده است؛ نباید این اتفاق روی بدهد.»
بدین ترتیب میتوان گفت یکی از نهادهای متهم به زمینخواری و کوه خواری مشخص شده و برای مقابله با تخلفات گسترده ایشان، کافی است مستندات کمیسیون اصل نود در این باره، در اختیار مراجع قانونی قرا گرفته و متهمان تحت تعقیب قضایی قرار گیرند تا هم پیگیری منویات رهبری در این باره از شعار درآمده و جامه عمل بپوشد و هم حساب کار، دست دیگر نهادهای متخلف بیابد!
شاید بد نیست بخش هایی از سخنان صریح رهبر انقلاب در این باره را مرور کنیم تا همه چیز برایمان روشن تر شود:
«اوّل میروند اجازه میگیرند، یک تأسیساتی در انتهای یک زمین درست میکنند؛ بعد که انتهای زمین مال آنها شد، همهی سطح زمین بهطور طبیعی قابل نقلوانتقال خواهد شد؛ از این کارها میکنند. ... اینها بد است، اینها غلط است؛ جرم بدانید اینها را. یکی از کارهای اساسی «جرمانگاری» در قانون است؛ اینها را باید جرم دانست در قانون و این کسانی که این کارها را میکنند تعقیب قضائی کرد.»
مطالب مرتبط
آیا تبدیل کاربری ۱۲۰ هکتار از باغات کن به مسکونی، قانونی است؟!
آیا این ۱۵۰ نماینده مجلس، سخنان رهبری را شنیدند؟!
آیا نیروهای نظامی میتوانند برای مسکن پرسنل، بوستان را خراب کنند؟!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]