واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در حالی که به گفته وزارت جهاد کشاورزی حدود دو میلیون تن پرتقال در کشور تولید شده و به دلیل بینیازی، واردات این محصول ممنوع است، بازار میوه از ماه پایانی سال گذشته شاهد پرتقالهای مصری و ترکیهای است که گفته میشود به صورت قاچاق وارد شده است.
به گزارش تراز ، سالانه حدود دو میلیون تن پرتقال در شمال و جنوب کشور برداشت می شود که به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی علیرغم سرانه مصرف پنج برابری این محصول در کشور نسبت به میانگین جهانی، نه تنها نیازی به واردات پرتقال وجود ندارد بلکه برای جلوگیری از زیان تولیدکنندگان باید به صادرات هم اندیشید.
گرچه حجتی و معاونانش طی سال گذشته همواره مخالف سرسخت واردات پرتقال و دیگر میوه ها به کشور بودند و هیچگاه مجوزی برای واردات آن صادر نکردند اما از آخرین ماه سال گذشته تا کنون بازار میوه و تره بار شاهد پرتقال های ترکیه ای و مصری است که یکی حاصل قاچاق و دیگری واردات پیله وری مرزنشینان است.
در این میان وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید تا بازار محصولات کشاورزی منفعلانه اقدامی در راستای جلوگیری از توزیع و عرضه این محصول ممنوعالورود نکرده و این محصولات قاچاق و غیر قانونی در بازار کشور از مرزهای غربی تا پایتخت آزادانه عرضه می شوند.
وزارت جهاد کشاورزی دستگاه های نظارتی مانند تعزیرات، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و... در اختیارش نیست اما حسب تکیلفی که قانون تمرکز وظایف بازرگانی بخش کشاورزی در خصوص تنظیم بازار محصولات کشاورزی برایش تعریف کرده، موظف است با هماهنگی و تعامل مثبت با این دستگاه ها با متخلفان و عرضه کنندگان محصولات غیرقانونی برخورد کند.
چراکه همین عرضه کنندگان میوه های قاچاق در عمده فروشی و خرده فروشی ها نه در انبارهای پنهان و دور از چشمان ماموران بلکه محصولات غیرقانونی شان را در روز روشن و انظار عمومی می فروشند که برخورد با آن ها که منافع ملی و تولید داخلی کشور را نادیده می گیرند، کار چندان مشکلی نیست.
جالبتر اینجاست که پرتقال مصری که از مرزهای غربی و به صورت پیله وری به کشور وارد شده به عنوان ذخیره شب عید و پرتقال دولتی به بسیاری از مردم فروخته شده است!
پیگیریهای خبرنگار ایسنا از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی برای توضیح در این زمینه بینتیجه مانده و مسئولان مربوطه حاضر به پاسخگویی در خصوص در این زمینه و همچنین گرانی پرتقال در ایام نوروز نیستند و برخی از مقامات مربوطه تنها به اظهارنظرهای درگوشی بسنده میکنند و میگویند "ما متولی تولید هستیم و برخورد با محموله های قاچاق وظیفه وزارت جهاد کشاورزی نیست".
حال که برخی از مخالفان دیرین تصویب قانون تمرکز وظایف بازرگانی بخش کشاورزی و انتقال وظایف بازار محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی به انتظار نشسته اند تا حجتی و یارانش در اجرای این قانون که مهمترین بخش آن تنظیم بازار به نفع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است، شکست بخورند، وزارت جهاد کشاورزی باید از حالت انفعال و سکوت خارج شود و جدی تر به این موضوعات ورود پیدا کند.
منبع: ایسنا
سه شنبه 18 فروردين 1394 ساعت 13:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]