محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844822668
از تاریخی که کشف کردیم تا هویتی که پس گرفتیم
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: از تاریخی که کشف کردیم تا هویتی که پس گرفتیم
سال 93 یکی از معدود سالهایی بود که علاوه بر کشفیات بهدست آمده در محوطههای تاریخی که بر غنای فرهنگ ایران افزود، با استرداد بخشی از آثار تاریخی ایران، این فرهنگ بیشتر به چشم آمد.
آفتاب : کشفیات بهدست آمده از کاوشها، استردادها و کشف آثار عتیقه و تاریخی از قاچاقچیان، نمونههایی در این راستا هستند. از تاریخی که در طول یک سال گذشته از شهر سوخته تا قزوین و تاکستان به تمدن ایران افزوده شد تا آثاری که از کشورهای اروپایی به ایران برگردانده شدند. نگاهی داریم به مهمترین اتفاقات این حوزه در سال گذشته.
۲۴ آبان
«محوطه دانشگاه آزاد تاکستان هم تاریخی شد!» عملیات کاوش به کشف آثار تاریخی از استقرار جوامع انسانی پیش از تاریخ در محوطه دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان منجر شد.
محمد بهرامزاده، رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان پس از مشخص شدن دو تپه باستانی در میان حصار محوطهی آموزشی دانشگاه، طرح پژوهشی کاوش باستانشناختی این تپهها را در چند ماه گذشته ارائه کرد که عملیات کاوش با مجوز پژوهشکده باستانشناسی و حمایتهای سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد. نتیجهی این عملیات باستانشناختی در آن زمان به دست آمدن آثار قابل توجهی از استقرار جوامع انسانی پیش از تاریخ و همچنین آثاری از فعالیتهای صنعتی احتمالا از دورهی تاریخی بود.
2 آذر
«کشف آثار تاریخی 400 ساله در تهران»؛ با این کشف قدمت سکونت در تهران چند برابر شد.
خبر نخست از حفر چاه با هدف ایجاد فاضلاب در بافت تاریخی منطقه 12 تهران آغاز شد که یک دانشجوی باستانشناس با دیدن تکههای سفال، استخوان و آجر با قدمت تخمینی 400 ساله در این منطقه، استادان خود را از آن مطلع کرد.
دیدن اتفاقی این یافتهها با تکههای سفال و آجرهای لعابدار و یک پی سنگ در زمان انجام حفر چاه برای لولهگذاری فاضلاب باعث توقف پروژهی فاضلاب و آغاز کار کاوش و بررسی و مطالعهی منطقه شد.
نخست آثاری با قدمت 400 سال کشف شدند. بررسیها ادامه یافت و پس از بهدست آمدن یافتههایی دیگر در این منطقه و همچنین اسکلتی از هزارهی پنجم پیش از میلاد، «قدمت سکونت در تهران به 7هزار سال پیش رسید».
محمداسماعیل اسماعیلی جلودار، سرپرست گروه باستان شناسی طرح پژوهش باستانشناسی در جنوب بازار تهران در این زمینه اعلام کرد: این کشف منحصربهفرد سابقه سکونت در محدوده شهری تهران را تا هفت هزار سال به عقب میبرد.
وی افزود: تا کنون قدیمیترین بقایای باستانی شناسایی شده در شهر تهران به تپههای قیطریه و حدود سه هزار سال پیش اختصاص داشت، این در حالی است که کاوش در خیابان مولوی حدفاصل میدانهای محمدیه تا قیام به کشف آثار متنوع و پرشمار زیرسطحی زیادی انجامید.
۲ اسفند
«کشف یک خانهی اعیانی زیر پارکینگ سعدالسلطنه».
در نخستین کشفیات پس از تخریبهایی که در شهر باستانی قزوین توسط شهرداری این شهر انجام شد، یک خانه با تمام متعلقات آن بهدست آمد که قدمت لایههای آن، تاریخ این منطقه را تا اواسط دورهی قاجار به عقب برد.
کاوش اضطراری و نجاتبخشی در محدودهی پارکینگ «سعدالسلطنه» قزوین بهدلیل گودبرداری، به کشف بقایای خانهای مسکونی و اعیانی، فضاهایی از معماری یک حمام سرخانه و سفال کتیبهدار متعلق به قرن ششم هجری قمری منجر شد.
کاظم عرب، سرپرست هیئت کاوش سرای «سعدالسلطنه»، کشف یک سفال کتیبهدار متعلق به قرن ششم با کتیبهی کوفی را که به خط کوفی مشجر نوشته و به شیوهی سفال قالبی ساخته شده است، یکی از مهمترین نتایج کاوش در این محوطه دانست و گفت: این خط شبیه خط کوفی است که در کتیبهی گلوبندی مسجد جامع قزوین به کار رفته است.
***
در کنار این کاوشها، استرداد یا اهدای آثاری که در طول سالهای گذشته از کشور بهطور قانونی و غیرقانونی خارج شده، نیز گواهی بر تاریخ و تمدن غنی ایران است که در طول سال 93 چند مورد از آنها به ایران بازگردانده شدند.
۱۲ فروردین
براساس مصوبه سال 1314 هیئت دولت وقت، 30 هزار قطعه از الواح بهدست آمده در کاوشهای تخت جمشید، در قالب 50 صندوق برای انجام کارهای مطالعاتی به موسسه شرقشناسی دانشگاه شیکاگو ارسال شد. در سال 1327، 150 قطعه و در سال 1380، 200 قطعه از این الواح به کشور بازگردانده شدند.
در یک دهه گذشته، بهدنبال شکایت مطرحشده در دادگاه فدرال ایالت شیکاگو در آمریکا، حکمی مبنی بر حراج الواح هخامنشی متعلق به ایران و پرداخت غرامت به شاکیان صادر شده بود. اوایل فروردین سال گذشته با برگزاری دادگاه فدرال شیکاگوی آمریکا، اجازه فروش الواح گلی هخامنشی را که بهصورت امانت در اختیار موسسه شرقشناسی شیکاگو هستند، صادر نشد.
رابرت گتلمن، قاضی این پرونده، تأکید کرد که این آثار به منظور پژوهشهای باستانشناسی در اختیار مؤسسه شرقشناسی شیکاگو هستند و اهداف تجاری در آن وجود ندارد. بنابراین نمیتوان آنها را مصادره کرد.
پس از این جریانها، در 12 فروردین سال گذشته معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی بر بهحق بودن رأی دادگاه فدرال شیکاگو دربارهی الواح هخامنشی امانت دادهشده به آمریکا تأکید کرد.
18 خرداد
یحیی نقیزاده، مدیرکل وقت میراث فرهنگی و گردشگری استان اردبیل، از کشف یک جام طلا و نقره از محمولهی حفاران غیرمجاز خبر داد.
او با بیان اینکه 300 قلم شیء تاریخی در چند روز گذشته از حفاران غیرمجاز کشف شدند، اظهار کرد: در میان آثار کشفشده، یک جام طلا که با جام «مارلیک» برابری میکند نیز بهدست آمده است و اکنون در حال بررسی آن هستیم.
در این کشف همچنین از بهدست آمدن یک جام نقره نیز صحبت شد که با همکاری «معاونت اطلاعات سپاه» شهرستان مشکینشهر در استان اردبیل کشف شدند. البته به گفتهی مسوولان میراث فرهنگی، این دو جام طلا و نقرهی منقوش به اشکال حیوانی که با جامهای مارلیک و حسنلو (دو اثر تاریخی باارزش) برابری میکنند که برای پی برده به اصالتشان، باید بررسی شوند؛ اما پس از آن، دیگر هیچ کسی دربارهی این محموله و صحت اطلاعات اولیهی ارائهشده صحبتی نکرد.
«جام مارلیک» اثری ساختهشده از طلا به ارتفاع حدود 18 سانتیمتر است که در تپهای به همین نام واقع در استان گیلان کشف شد. تپهی مارلیک حدود سههزار سال قدمت دارد.
2 مهر
پس از 9 سال سکوت مسؤولان گذشتهی سازمان میراث فرهنگی، مسؤولان یگان حفاظت استان تهران از هزار و 344 شیء تاریخی که در فصل تابستان سال گذشته کشف کرده بودند، رونمایی کردند.
از جمله آثار به نمایش درآمده، یک ظرف سیاه کشفشده در جیرفت با حدود شش هزار سال قدمت، یک پیراهن زنانه نسبت دادهشده به فرح پهلوی، یک تفنگ مربوط به 500 سال قبل و آثار و اشیایی دیگر متعلق به دورههای هخامنشی، ساسانیان، سلجوقیان، دوره اسلامی و ایلخانی از قاچاقچیان در تهران بود.
8 مهر
خبر «هدیه جالب پوتین به روحانی» در تیتر اخبار قرار گفت. این خبر را پرویز اسماعیلی، معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهوری در صفحه فیسبوک خود گذاشته بود.
او در صفحه شخصیاش در رابطه با تصویر مربوط به هدیهی پوتین نوشت: «دیدار عصر دوشنبه (7 مهر 93) ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه با دکتر روحانی (که بعد از نشست موفق سران ساحلی دریای خزر در آستاراخان روسیه برگزار شد) بسیار صمیمی بود. چهار دیدار دو رییس جمهور طی یک سال، نشان از شتابی دارد که دو کشور بزرگ و همسایه برای توسعه روابط آغاز کردهاند.
پایان دیدار گرم پوتین - روحانی خاطرهانگیز هم شد. رییس جمهور روسیه دستور داد کارکنان کاخ کرملینِ آستاراخان (قلعه تاریخی تسیخ هاوس که در جنگ جهانی اول دژ و انبار مهمات بوده است) قابی را برای هدیه به رییس جمهور ایران بیاورند. آوردند. سنگین و با ابهت بود. کمی هم ضربه خورده بود. درون قاب، سپر رزمی یکی از سربازان شاه عباس اول (قرن هفدهم) از جنس برنز و طلا، و مربوط به جنگی بود که در آن دوره (1603 تا 1618 میلادی) میان ترکیه و ایران رخ داده است.»
4 دی
نخستین خبر از یک مقام آگاه در مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری منتشر و براساس آن اعلام شد: «پس از ۳۵ سال پیگیری و مبارزه حقوقی، بالاخره دادگاه استیناف در شهر «لی پژ» بلژیک در دعوای مربوط به اشیاء عتیقه «خوروین» نزدیک ساوجبلاغ، به نفع دولت ایران رای داد.»
ساعت 9 شب 4 دیماه هواپیمای "ایرانایر" با پرواز مستقیم از فرودگاه "بروکسل" بلژیک بر زمین فرودگاه مهرآباد نشست تا 13 جعبه شامل 349 قلم شی تاریخی ایران را که حدود 50 سال پیش به طور غیرقانونی از کشور خارج شده بود، به خانهی اصلیشان برگرداند. این آثار در موزهی ملی ایران برای بازدید عموم بهنمایش درآمدند.
به گزارش ایسنا، البته در مهرماه سال 92 و در ابتدای کار دولت تدبیر و امید نیز پس از نخستین سفری که حسن روحانی، رییس جمهور ایران به همراه محمدعلی نجفی، رییس وقت سازمان میراث فرهنگی به آمریکا داشت با هدف بهتر شدن ارتباطات فرهنگی میان ایران و آمریکا یک «جام شیردال» به رییس سازمان فرهنگی و گردشگری داده شد.
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]
صفحات پیشنهادی
كشف شهر تاريخی ناشناخته در هندوراس + تصاویر
كشف شهر تاريخی ناشناخته در هندوراس تصاویر باستان شناسان شهری بسيار قديمی در هندوراس يافتند كه تمدن شهرنشينی آن حتی نامگذاري نشده است به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از آرت نت باستان شناسان در سفر به جنگل های انبوه هندوراس شهر افسانه ای معروف به شهر سفید ووقتی یک چوپان رهگذر، نمایی تاریخی را به همراه عتیقه جات هخامنشیاش کشف میکند
وقتی یک چوپان رهگذر نمایی تاریخی را به همراه عتیقه جات هخامنشیاش کشف میکند غار کلماکره یکی از غارهای پنهان در کوههای لرستان که در شرق یکی از آخرین کوههای شهرستان پل دختر واقع شده از نظر تاریخی بسیار حائز اهمیت است به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران استانبه افزایش بودجه وزارت کمک کردیم، اما مشکلات فدراسیون باقی است هاشمی: بودجهای که از وزارت گرفتیم 10 درصد نیازه
به افزایش بودجه وزارت کمک کردیم اما مشکلات فدراسیون باقی استهاشمی بودجهای که از وزارت گرفتیم 10 درصد نیازهای ما را مرتفع کردرئیس فدراسیون تیراندازی میگوید وزارت ورزش در پرداخت بودجه هنوز به تعهداتش کامل عمل نکرده و 40 درصد آن باقی مانده است سیدمهدی هاشمی در گفتوگو با خمنصوریان: خوشحالم که انتقام پرسپولیس را گرفتیم/ جوانمردانه بازی کردیم
چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰ ۳۳ سرمربی نفت تهران گفت خوشحالیم که توانستیم انتقام شکست پرسپولیس را بگیریم به گزارش ایسنا علیرضا منصوریان پس از پیروزی تیمش برابر الشباب گفت از کسب اولین سه امتیاز جام باشگاههای آسیا خوشحالم از همه کسانی که در ورزشگاه بودند تشکر میکنم بازی سنگکشف ۳۲ هزار قطعه سکه های تاریخی اصل و بدل طی ۶ سال در مازندران
سرهنگ قاسمی خبر داد کشف ۳۲ هزار قطعه سکه های تاریخی اصل و بدل طی ۶ سال در مازندران شناسهٔ خبر 2522836 سهشنبه ۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۶ ۳۵ استانها > مازندران ساری - فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی مازندران گفت ۳۲ هزار و ۷۳ قطعه سکه تاریخی اصل و بدل مربوط به دوره های اسلامی اشکاناولین اثر طبیعی کشور ثبت ملی شد/یک گام برای کشف اسرارتاریخی
مهر گزارش می دهد اولین اثر طبیعی کشور ثبت ملی شد یک گام برای کشف اسرارتاریخی شناسهٔ خبر 2519099 دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۶ استانها > آذربایجان غربی ارومیه- بالاخره پس از سالها کوه میان تهی زندان سلیمان مجموعه ای بی نظیر از اثر جهانی تخت سلیمان تکاب که در دل خود قصه های نهفپوست اندازی هویتی چهارشنبه سوری با گذر از دوره سنت تا بدعت های عصر مدرنیته
پوست اندازی هویتی چهارشنبه سوری با گذر از دوره سنت تا بدعت های عصر مدرنیته قزوین- ایرنا- آتش از گذشته های دور نقشی بی بدیل در زندگی بشر داشته و همواره روشنایی و گرمابخش خانه ها بوده و توجه به آن در هیچ دوره ای به سردی و فراموشی نگراییده است به گزارش ایرنا توجه به این عنصر در نزگرمابه های تاریخی سنندج، از زیباترین بناهای کشور
گرمابه های تاریخی سنندج از زیباترین بناهای کشور سنندج - ایرنا - در گذشته حمام هایی در سطح شهر سنندج وجود داشت که هم اکنون دارای ارزش تاریخی هستند و همچنان مورد بازدید مردم قرار می گیرند به گزارش ایرنا از این حمام های تاریخی می توان به حمام خان حمام صلاحی حمام شجاع لشگر حمامنماینده ولی فقیه در استان قزوین:حفاظت از آثار و بناهای تاریخی یک مسوولیت مهم فرهنگی است
نماینده ولی فقیه در استان قزوین حفاظت از آثار و بناهای تاریخی یک مسوولیت مهم فرهنگی است قزوین- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین آثار و بناهای تاریخی را بخش مهمی از هویت فرهنگی ملت ها یاد کرد و گفت حفاظت از این مواریث کهن و ارزشمند یک مسوولیت مهم و بزرگ فرهنگیفرماندار: 70 هزار مسافر از اثار تاریخی ابرکوه دیدن کردندذ
فرماندار 70 هزار مسافر از اثار تاریخی ابرکوه دیدن کردندذ یزد- ایرنا- فرماندار ابرکوه گفت از ابتدای تعطیلات نوروزی تاکنون بیش از 70 هزار نفرمسافر نوروزی از اقصی نقاط کشور از جاذبه های گردشگری تاریخی و طبیعی این شهرستان دیدن کردند سیدنبی رسولی روز چهار شنبه درگفت وگو با خبرنگافرماندار کرمانشاه: کاروانسرای تاریخی ماهیدشت جانی دوباره گرفت
فرماندار کرمانشاه کاروانسرای تاریخی ماهیدشت جانی دوباره گرفت کرمانشاه - ایرنا - فرماندار کرمانشاه از ساماندهی کاروانسرای تاریخی ماهیدشت پس از 20 سال رکود خبر داد و گفت این کاروانسرا در نوروز 94 نزدیک به یکصد خانوار را در اماکن تعیین شده اسکان داده است فضل الله رنجبر روز چهارشناجرای تئاتر خیابانی در محوطه تاریخی طاقبستان کرمانشاه
اجرای تئاتر خیابانی در محوطه تاریخی طاقبستان کرمانشاه کرمانشاه - ایرنا - نمایش های خیابانی فاتحان آسمان برای گردشگران و مردم کرمانشاه در محوطه تاریخی طاقبستان اجرا شد به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه نمایش یک پسته بی اربازدید 474 هزار و 774 نفر از آثار تاریخی کاشان
بازدید 474 هزار و 774 نفر از آثار تاریخی کاشان کاشان– ایرنا– مسؤول کمیته استخراج و پردازش آمار و اطلاعات شهرستان کاشان از بازدید 472 هزار و 774 مسافر و گردشگر نوروزی در طول 12 روز تعطیلات نوروزی از آثار تاریخی این شهرستان خبر داد علیرضا عبدالله زاده روز سه شنبه در گفت وگو با ایرمجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران تا ساعت 14 فعال است
همزمان با آخرین شب چهارشنبه سال مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران تا ساعت 14 فعال است همزمان با آخرین شب چهارشنبه سال مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در تاریخ سه شنبه 26 اسفند ماه تا ساعت 14 فعال است به گزارش حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومشناسایی سد تاریخی روبند با یکهزار سال قدمت در کاشان
شناسایی سد تاریخی روبند با یکهزار سال قدمت در کاشان کاشان- ایرنا- سومین سد تاریخی کاشان با حدود یکهزار سال قدمت در شهر جوشقان قالی شناسایی شد به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کاشان مهران سرمدیان سرپرست میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کاشان22 هزار گردشگر نوروزی از بیت تاریخی امام (ره) در خمین بازدید کردند
22 هزار گردشگر نوروزی از بیت تاریخی امام ره در خمین بازدید کردند خمین - ایرنا - مسوول موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی ره در خمین گفت از ابتدای تعطیلات نوروزی امسال بیت قدیمی امام راحل در خمین پذیرای 22 هزار گردشگر بوده که 120 نفر آن ها گردشگران خارجی است حجت الاسلامجنتی خواستار تلاش کشورها برای حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی منطقه شد
در واکنش به جنایات تروریست های تکفیری درعراق و سوریه جنتی خواستار تلاش کشورها برای حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی منطقه شد بیروت – ایرنا – علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران خواستار تلاش مشترک کشورهای منطقه برای حفاظت از میراث فرهنگی و آثار ارزنده تاریخی منطقه-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها