واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
سال گذشته به وقوع پیوست؛
تولید گوگرد آلی و گوگرد غنیشده در کشور
کود آلی گوگرد غنیشده برای نخستین بار در کشور با تکیه بر دانش ملی و سرمایهگذاران داخلی تولید میشود
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، امیرناصر احمدی رئیس پژوهشکده علوم و فناوریهای شیمیایی پژوهشگاه صنعت نفت اظهار داشت: این کارخانه با همکاری شرکت سینکو به عنوان مجری ساخت و پژوهشکده صنعت نفت احداث میشود فاز اول آن تا اردیبهشت سال 90 به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: سالانه دو میلیون تن گوگرد از فرآوردههای نفتی تولید میشود که با تهیه کود آلی میتوان از آن در بخش کشاورزی استفاده نمود.
احمدی اضافه کرد: صادرات گوگرد تنها زمانی صرفه اقتصادی دارد که قیمت آن بیشتر از 200 دلار باشد و در صورتی که از این قیمت پایینتر باشد به علت عدم صادرات نگهداری آن در انبارها بسیار هزینهبر است اما با استفاده از آن در تولید کودهای اورگانیک میتوان به ارزش افزوده بالایی دست یافت.
رئیس پژوهشکده علوم و فناوریهای شیمیایی پژوهشگاه صنعت نفت گفت: آزمایشات صورت گرفته نشان داده فرمولاسیونهای متعددی که از گوگرد تهیه شده موجب افزایش برداشت محصول در کشت گیاهانی مانند ذرت، کلزا و سویا میشود.
احمدی افزود: میبایست فرهنگ استفاده از ارگانیک در بین کشاورزان کل کشور ترویج یابد.
وی تصریح کرد: اضافه شدن گوگرد در تهیه کودهای آلی موجب افزایش ارزش افزوده محصول نهایی میشود.
احمدی تأکید کرد: رسالت پژوهشگاه صنعت نفت تولید و تدوین دانش فنی است که منجر به ارتقای ظرفیت تولید در کشور شود. در ادامه عظیمیان معاون مدیریت پسماند شهرداری تهران اظهار داشت: یکی از مهمترین شاخصههای استراتژی هر کشوری امنیت غذایی است.
وی ادامه داد: کشور ما به لحاظ اقلیمی خشک و نیمه خشک است و ترس از قحطی بیانگر این مطلب است که حفظ امنیت غذایی کشور یک اصل اجتنابناپذیر است.
معاون مدیریت پسماند شهرداری تهران تصریح کرد: در گذشته زمانی که کودهای شیمیایی وارد کشور شد با استقبال گسترده روبهرو شد اما آثار زیانباری در بخش کشاورزی ایجاد کرد.
عظیمیان تأکید کـرد: بومیسازی تولید کودهای گرانول ارگانیک در کشـور موجب صرفهجویی ارزی و عدم واردات کـودهای شیمیایی میشود که این امر در تولید نقش مهمی دارد.
وی بـا بیان این که تـولید ارگانیک باید سرلوحه امـور قرار گیرد ادامه داد: در تهران روزانـه هفت هزار تن پسمانـد خانگی تولیـد میشود و نیـاز به کنترل و دفع دارد.
عظیمیان گفت: سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با اختصاص زمین رایگان و برق و تسهیلات در کشور سرمایهگذاران را برای بهرهوری از پسماند و تولید کود کمپوست تشویق میکند.
وی تأکید کرد: شرایط اقلیمی در کشور بهصورتی است که میتوان با کمترین هزینه کود آلی تولید کرد.
معاون مدیریت پسماند شهرداری تهران اضافه کرد: صنعت تولید کود در کشور با توجه به ارزش افزوده بسیار مناسب نوپا است و نیاز به حمایت و همیاری همه مسوولان و دستاندرکاران دارد تا به رونق دست یابد.
در ادامه علی اشرفیپور مدیرکل سازمان محیط زیست اظهار داشت: استفاده از کودهای آلی و گرانوله باید سرلوحه همه امور در بخش کشاورزی باشد.
وی ادامه داد: تولید کود آلی ارزآوری بالایی دارد و در کل اراضی کشورقابل استفاده میباشد. توجه به تولید کودهای اورگانیک صرف نظر از مدیریت زباله، در سطح کشور یک ضرورت است.
وی افزود: قسمت اعظم کشور از نظر داشت مواد عالی فقیر است و حاصلخیزی خاک با استفاده از کودهای شیمیایی تنها برای کوتاهمدت پاسخگو است./باشگاه/110
۱۳/۰۱/۱۳۹۴ - ۱۲:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]