تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834717966




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیزده بدر بدرقه نوروز با امید به فردا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سیزده بدر بدرقه نوروز با امید به فردا خرم آباد - ایرنا - نوروز امسال هم همانند سال های گذشته به پایان رسید و مردم از هر ایل و نژادی به امید به فردا و روشنی های آینده نوروز را در روز سیزده بدر بدرقه می کنند.


به گزارش خبرنگار ایرنا، آیین کهن سیزده بدر از آیین های مشترک در ایران است که مردمان خطه های مختلف کشور این آیین را به طور کلی و به یک نحو برگزار می کنند.
هرچند در باور عامه مردم روز سیزده بدر روز به در کردن بدی و شر است، اما در برخی بررسی های ادبی این روز به معنی رفتن به دامن دشت و طبیعت است.
در این بررسی ها " در" نه به معنای فروگذاشتن و بیرون کردن بلکه به معنی دشت و طبیعت عنوان شده، همالنطور که در تقویم رسمی ایران روزسیزدهم فروردین روز طبیعت نامگذاری شده است.
به هر حال سیزده بدر با هر تاریخچه و معنای ادبی، روز بدرقه و وداع با نوروز است که رسوم جالبی را با خود به همراه دارد.
* رها سازی سبزه های هفت سین و گره زدن سبزه *
یکی ازاصلی ترین آیین سیزده بدر در ایران و لرستان " گره زدن سبزه" است، در این رسم که بیشتر مورد پسند زنان و دختران است سبزه ای را هفت بار با آهنگ " سبزی من از تو زردی من از تو" به هفت نیت گره می زنند و با توجه به فلسفه "گندم" در باور ایرانی، ترجیح می دهند گیاه گره زده گندم باشد.
بردن سبزه های نوروزبه بیرون از خانه و رها کردن در طبیعت از دیگر رسوم 13 فروردین در لرستان است، به نحوی که در مسیرهای منتهی به جنگل و مناطق تفریحی استان، بسیاری از خانواده ها با قرار دادن سبزه روی سقف یا کاپوت خودرو طی طریق می کنند.
* تفریح چندخانوادگی و کباب *
به طور معمول اصلی ترین غذای لرستانی ها به ویژه مردم خرم آباد در روز سیزده بدر چلوکبابی است که نه با زغال و یا منقل های مدرن بلکه به جمع آوری هیزم های خشک و آتش زدن انها آماده می شود.
یکی از نکات مورد توجه در سیزده بدر مردم لرستان، این است که مردم به صورت خانواده های تنها و منفرد به طبیعت نمی روند بلکه چندین خانواده متشکل از زنان، مردان و کودکان از قبل با یکدیگر هماهنگ کرده و صبح روزسیزده به سمت مقصد از پیش تعیین شده حرکت می کنند به نحوی که در برخی موارد تعداد افراد کمتر از یک کمپ نیست و می توان تا 50 نفرهمسفر سیزده بدری را با یکدیگر مشاهده کرد.
البته این سنت به سنت های دیرین لرستان و صمیمیت مردم با یکدیگر بر می گردد که علیرغم زندگی های مدرن مروزی، کماکان در میان مردم لرستان حفظ شده و جایگاه خود را از دست نداده است.
* "دال پلو "محبوبترین و پرطرفدارترین بازی روز سیزده بدر *
یکی از پر هیجانترین بخش های روزسیزده بدر در لرستان، انجام بازی های محلی و بومی است که طرفداران بسیاری دارد که رده های سنی مختلف و زنان و مردان می توانند بازی کنند.
در گذشته اسب سواری از اصلی ترین این بازی ها بوده که امروز به دلایل مشخص، کمرنگ شده و جای خود را به بازی هایی از جمله " دال پلو" داده است.
در این بازی افراد شرکت کننده به 2 گروه تقسیم می شوند. در صورتی که تعداد بازیکنان در این بازی فرد باشد، گروهی که یک نفر عضو کمتر دارد به عوض عضوی که کم دارد می تواند یک نوبت بیشتر سنگ پرتاب کند. هر گروهی 3 عدد سنگ نسبتا بزرگ به عنوان دال یا نشانه به فاصله 1٫5 الی 2 متری پشت سر هم روی زمین قرار می دهند، در ضمن گروه مقابل نیز باید دال های خود را درست روبه روی دال های این گروه در فاصله مشخصی بنا به توافق دو گروه قرار دهند.
برای مشخص شدن گروه شروع کننده بازی به روش تر یا خشک اقدام می کنند یعنی یک تکه سنگ را برمی داشتند یک طرف آن را خشک و طرف دیگر را تر می کردند و هر گروه یک طرف را انتخاب می کردند و گروهی که سمت سنگی که داخل زمین قرار گرفته را انتخاب کرده اند شروع کننده بازی هستند. پس از مشخص شدن اینکه کدام گروه ابتدا باید تیراندازی با سنگ را شروع کند هر عضوی از آن گروه به نوبت سنگی را به طرف دال های گروه مقابل پرتاب می کند و فقط در صورتی که یکی از آن ها بتواند دالی از گروه مقابل را بزند یا به اصطلاح محلی (بکشد) می تواند به عنوان جایزه سنگ دیگری نیز به طرف دال های گروه مقابل پرتاب کند. زمانی که تعداد افرادی که در این گروه هستند همگی سنگ های خود را پرتاب کردند اگر موفق شوند همه دال های گروه مقابل را بیندازند ولی دالی از خودشان بر زمین نیفتد، یک فرو برای آن ها محسوب می شود. اگر گروهی بتواند هر 3 دال طرف مقابل را بیندازد یک فرو برای او محسوب می شود و ضمنا اگر یک یا 2 عدد از دال های خودش هم زده شود یک تیل معادل نصف فرو است و برای او محسوب می شود. بازی به همین نحو تا زمانی که به حدود و شرایطی که از قبل برای بازی تعیین کرده اند برسد، ادامه پیدا می کند.
گذشته از برخی بازی های محلی دیگر از جمله کلورونکی (کلاورکنی)، ترفه بازی و جفتو، سرگرمی مورد علاقه زنان لر، گردش در دشت و صحرا و جمع آوری گیاهان بهاری است.
* چیدن گیاهان بهاری *
گیاهانی مثل " پاقزو، کنگر ، قارچ کوهی، شنگ با دقت خاصی چیده و بعضا در همانجا پاک و برای طبخ آماده می شود.
با توجه به وجود رودخانه ها و چشمه سارهای فراوان در لرستان، رویش گیاه پونه در این فصل متداول است و بسیاری از زنان و دختران با رفتن به درون رودخانه های سطحی و کم عمق و طی طریق درون مسیر آبی رودخانه، علاوه بر تفریح، نسبت به چیدن گیاه خوش عطر و بویس پونه اقدام می کنند و البته اگر خوش شانس باشند می توان گفت به اندازه مصرف یکسال خود ، پونه می چینند.
روز سیزده بدر بسیاری از خانوده ها با گذراندن شب سیزده در طبیعت همراه می شود و پس از خوردن شام به منزل بر می گردند و با خاطره ای خوش، نوروز را با امید به موفقیت، آینده ای روشن و سلامتی پشت سر می گذارند.
7269/6001/1756



13/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن