واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
الجزیره: لاوروف رفت، اما فابیوس و اشتاینمایر ماندند؛ خبری خوش در راه است!
منابع روسی اعلام کردند علائم موفقیت کاملا مشخص است. وقتی منابع روسی چنین اظهاراتی ایراد می کنند به این معناست که اتفاقی در حال روی دادن است.
روز نو : منابع روسی اعلام کردند علائم موفقیت کاملا مشخص است. وقتی منابع روسی چنین اظهاراتی ایراد می کنند به این معناست که اتفاقی در حال روی دادن است.
الجزیره گزارش داد: اظهارات مقامات روسیه و باقی ماندن وزرای خارجه آلمان و فرانسه در لوزان این احتمال را در بردارد که اتفاقی در خصوص برنامه هسته ای ایران در حال وقوع است.
به گزارش روز نو، تاکید لوران فابیوس و فرانک والتر اشتاینمایر وزرای خارجه فرانسه و آلمان بر ادامه حضور در لوزان پس از اعلام تصمیم سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه برای ترک اینجا علائم و نشانه هایی در بر دارد. یکی از علائم این است که هنوز مسائل حل نشده ای باقی مانده است و طرفین هنوز درباره آنها به توافق نرسیده اند و برخی منابع ایرانی هم در سخنان خود به این موضوع اشاره کرده اند، اما ادامه حضور فابیوس و اشتاینمایر و آغاز مذاکرات دوجانبه آمریکا و ایران شاید این علامت را در بر داشته باشد که امکان دستیابی به توافق وجود دارد و در صورتی که اتفاق جدیدی نیفتد ممکن است توافق در ساعات آینده به دست آید.
مسئله دیگر این است که منابع روسی اعلام کردند علائم موفقیت کاملا مشخص است. وقتی منابع روسی چنین اظهاراتی ایراد می کنند به این معناست که اتفاقی خوش در حال روی دادن است.
سوال دیگر این است که اگر توافقی به دست نیامد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا (مذاکرات) تمدید خواهد شد؟ طرف ها در این شرایط می توانند به دنبال جایگزین دیگری یعنی «یادداشت تفاهم» یا «تفاهم سیاسی» برای دستیابی به یک چارچوب قانونی برای پشت سرگذاشتن مرحله نهایی باشند که تا حدود سی ساعت آینده به پایان می رسد.
موضوعات مورد اختلاف زیاد نیست، به عنوان مثال یکی از آنها مسئله لغو تحریم هاست. در مذاکرات سابق آمریکا پیشنهاد کرده بود تحریم ها یک سال پس از حصول توافق لغو شوند و ایران مدت شش ماهه را مطرح کرده بود و وقتی فرانسوی ها وارد میدان شدند مسئله ده سال مطرح شد اما اکنون فرانسوی ها می گویند در صورتی که ایران توافق های به دست آمده را رعایت نکرد، قطعنامه دیگری در شورای امنیت برای اعمال تحریم های جدید علیه این کشور صادر شود. بنابراین چنین اظهاراتی که فرانسوی ها ایراد کرده اند می تواند این توافق را از بین ببرد. مسئله دیگری که اختلاف درباره آن وجود دارد، موضوع نظارت و تفتیش است. قدرت های بزرگ می خواهند نظارت های شدیدی بر ایران اعمال کنند به گونه ای که بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بتوانند بدون اجازه وارد مراکز هسته ای شوند. یکی دیگر از موضوعات مورد اختلاف مسئله تحقیقات در تاسیسات هسته ای ایران و امکان ساخت نسل های جدیدی از دستگاه های سانتریفیوژ است.
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]