واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبری؛
نوای موسیقی لری در فلک الافلاک پیچید/ باغ گلستان روی موج نشاط
شناسهٔ خبر: 2523985 شنبه ۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۸
استانها > لرستان
خرم آباد - قلعه تاریخی فلک الافلاک و باغ تایخی گلستان خرم آباد میزبان برنامه های مختلف بوده که با استقبال کم نظیر مسافران مواجه شده است. به گزارش خبرنگار مهر، اجرای موسیقی محلی لرستان در محوطه قلعه باستانی فلک الافلاک و برنامه های طنز در محطوه باغ تاریخی گلستان موجب استقبال کم نظیر گردشگران و مسافران نوروزی از برنامه های این گروهها شد به طوریکه مشتاقان ساعتها قبل از آغاز برنامه اجرای گروههای موسیقی لری را انتظار می کشند.مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی استان لرستان به منظور معرفی فرهنگ بومی لرستان به گردشگران نوروزی اقدام به اجرای موسیقی محلی در قلعه فلک الافلاک خرم آباد کرده است.
عبدالرضا مهاجری نژاد با اشاره به اجرای گروههای موسیقی لری عنوان کرد: هنرمندان لرستاني با اجراي موسيقي زنده و اجراي نمايش، لحظاتي شاد براي مسافران نوروزی و بازدید کنندگان فراهم می آورند.وی یادآور شد: در این راستا طی روز ششم فروردین مجموعه فرهنگی-تاریخی قلعه فلک الافلاک با اجرای برنامه های شاد هنرمندان لرستان همراه بود.مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان ادامه داد: با پایان یافتن مراسم عزاداری سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) از روز گذشته اجرای موسیقی زنده در محوطه قلعه فلک الافلاک آغاز شده است.وی افزود: همچنین به صورت روزانه برنامه های طنز در محل سالن موسیقی روباز محوطه باغ گلستان انجام می شود.
بنابر این گزارش، بر اساس کاوشهای باستان شناسی در مناطق لرنشین، تصویری پایکوبی بر قطعهای سفالی به دست آمده که قدمت موسیقی در این منطقه را به هزاره چهارم پیش از میلاد مسیح رقم میزند.همچنین از آثار و شواهد به دست آمده در این مناطق تصاویری از آلات موسیقی دوران مانند شیپور و تنبور بر روی ظروف نقره وجود دارد که حاکی از رواج موسیقی نزد این قوم در عهد ساسانی است. امروزه نیز برخی از نغمههای باستانی در قالب مقامهای موسیقی قومی باقیمانده است.موسیقی آوازی یا کلامی از کهن ترین موسیقیهای لرستان است. این نوع موسیقی بیشتر در مراسم عروسی، سوگواری و فعالیتهای روزمره زندگی عشایر و روستائیان و توسط زنان و برخی موارد نیز توسط مردان اجرا می شود.
آوازهای شادمانه مربوط به عروسی، ترانه هایی هستند که عملا بدون همراهی ساز و با هم آوایی زنان در مراسم عروسی اجرا می شود و شامل سیت بیارم، بینا بینا، بزران بزران و ... است.موسیقی سازی لرستان نیز آنچنان که از نامش پیداست با استفاده از سازهای بومی و توسط نوازندگان محلی اجرا می شود. مقامهای این نوع موسیقی شامل مقامهای شادی، مقامهای سوگواری، مقامهای مذهبی، مقامهای حماسی، مقامهای دلتنگی و عاشقانه است. سرنا، دهل، کمانچه (تال)، تنبک (تمک)، دوزله و بلور از جمله سازهای لری هستند.هر ساله همزمان با ایام تعطیلات نوروزی اجرای موسیقی لری در محل بناهای تاریخی لرستان به ویژه قلعه فلک الافلاک پیش بینی می شود که این برنامه با استقبال کم نظیر مسافران نوروزی همراه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]