تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هیچ کس روز قیامت در امان نیست، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826253332




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

10 رويداد مهم حوزه موسيقي در سالي که گذشت/


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۹ اسفند ۱۳۹۳ (۱۰:۰ق.ظ)
10 رويداد مهم حوزه موسيقي در سالي که گذشت/ موج - رد نشان شواليه توسط حسين عليزاده، بدرقه باشکوه پيکر مرحوم مرتضي پاشايي، انتشار آخرين آلبوم آريان، آغاز به کار ارکستر سمفونيک تهران و... از جمله اتفاقات مهم حوزه موسيقي در سال گذشته بود.
به گزارش خبرگزاري موج، امسال يکي از سال‌هاي پرحاشيه موسيقي ايران بود، اتفاقات زيادي در اين حوزه روي داد که در ادامه به اختصار به 10 تا از مهمترين‌هاي آن اشاره مي‌کنيم.
۱- برجي که کنسرت پاپ ندارد
يکي از مهم‌ترين اتفاقاتي که امسال رخ داد لغو کنسرت‌هاي موسيقي پاپ در سالن همايش‌هاي برج ميلاد بود که با واکنش‌هاي زيادي روبرو شد. تا اينکه همزمان با برگزاري سي‌امين جشنواره موسيقي فجر اجراها در اين سالن از نو آغاز شد، اين مساله آنقدر پيامد داشت که مديرعامل برج ميلاد در مورد برگذار نشدن کنسرت‌هاي موسيقي پاپ پاسخ داد.
۲- لغو تدريس موسيقي در فرهنگسراها
اصل خبر اين بود: «کلاس‌هاي تدريس موسيقي در فرهنگسراهاي تهران تا اطلاع ثانوي تعطيل شد»، مصوبه‌اي که ظاهرا به همه مراکز فرهنگي و فرهنگسرا‌ها و خانه‌هاي فرهنگ همه مناطق تهران ابلاغ شد و به مرحله عمل رسيد، اين مساله تا به امروز ادامه داشته، هرچند صحبت‌هايي براي برپايي مجدد کلاس‌هاي تدريس موسيقي مطرح شده است.
۳- لغو مداوم کنسرت‌ها
امسال با وجود اينکه آلبوم‌هاي موسيقي مجوزهاي زيادي صادر شد، اما؛ از طرف ديگر در يک برهه زماني خاص تعداد زيادي از کنسرت‌ها در تمام بخش‌ها اعم از پاپ، سنتي و... با وجود داشتن مجوزهاي لازمه لغو شدند. کار به جايي رسيد که خانه موسيقي ايران توافقنامه‌اي با امضاي اساتيد، بزرگان موسيقي و تهيه‌کنندگان در اعتراض به اين امر امضا کرد.
۴- بدرقه باشکوه مرتضي پاشايي
اواخر آبان‌ماه مرتضي پاشايي خواننده موسيقي پاپ پس از حدود يک سال مبارزه با بيماري سرطان از دنيا رفت، درگذشت اين خواننده جوان با واکنش گسترده در ميان اقشار مردم روبرو شد، مراسم تشييع پيکر مرحوم پاشايي با حضور انبوهي از علاقه‌مندان او برگزار شد.
۵- خداحافظي با آريان بعد از ۱۵ سال
گروه پاپ موسيقي ايران که در يک مقطع زماني خواص هواداران بسياري را داشت بعد از افت و خيز‌هايي که در کارهاي خود داشت تصميم به خداحافظي از عرصه موسيقي گرفت، هرچند اين خبر آنچنان براي آرياني‌ها خبر خوبي نخواهد بود چرا که پس از انتشار اين اثر ديگر آريان فعاليت رسمي نخواهد داشت و هر يک از اعضا به صورت انفرادي در زمينه موسيقي فعاليت خواهند کرد.
گروه آريان در سال‌هاي شروع به کار خود به سرعت جاي خود را در ميان مخاطبان باز کرد و با استقبال زياد جامعه‌اي قرار گرفت که موسيقي پاپ در آن تنها چندسالي به صورت رسمي اجازه انتشار يافته بود، اين گروه در تاريخ موسيقي پاپ ايران بسياري از عنوان‌هاي اول را يدک مي‌کشد: اولين گروه پاپ بعد از انقلاب اسلامي، اولين گروه پاپ دارنده گروه کر و صاحب عنوان پرفروش‌ترين آلبوم تاريخ موسيقي پاپ ايران. از ميان اعضاي آن‌ها محمدرضا گلزار با ورود به سينما همکاري خود را با اين گروه قطع کرد و برخي از اعضاي آن هم جاي خود را به ديگران دادند، اين گروه با انتشار آلبومي با نام «خداحافظ» بعد از ۱۵ سال خاطره سازي به کار خود پايان دادند.
۶- حسين عليزاده خود را از هر نشاني بي‌نياز کرد
نشان هنر و ادب شواليه که از سوي وزارت فرهنگ فرانسه به هنرمندان و نويسندگان اعطا مي‌شود، بيش از ۵۰ سال سابقه دارد و تا کنون تعدادي از هنرمندان و نويسندگان ايراني اين جايزه را از آن خود کرده‌اند، اين نشان تا به امرو نصيب خيلي از بزرگان عرصه هنر شده است، اما؛ حسين عليزاده موزيسين برجسته کشورمان با انتشار نامه‌اي سرگشاده، خود را از دريافت هر نشاني بي‌نياز اعلام کرد و گفت که به «حسين عليزاده بودن» قناعت مي‌کند.
۷- مجاز شدن خواننده‌هاي زيرزميني و موسيقي رپ
يکي ديگر از اتفاقات مهمي که امسال رخ داد اعطاي مجوز به تعدادي از خوانندگان زير زميني چون سينا حجازي، سامان جليلي و... بود که به صور‌ت رسمي مجوز فعاليت رسمي را دريافت کردند، در کنار اين داستان مجاز شدن موسيقي رپ با نام «کفتآواز» بود که جنجال زيادي به پا کرد. مديرکل دفتر موسيقي وزارت ارشاد گفت: اين موسيقي ريشه در فرهنگ ايران دارد، ما در فرهنگمان ترتيل‌خواني، رجزخواني و بحر طويل‌خواني داريم حتي حماسه‌سرايان ايراني که رجزخواني يا شاهنامه‌خواني مي‌کردند به‌نوعي از موسيقي شبه‌رپ استفاده مي‌کردند.
همچنين پيروز ارجمند گفته بود که ارتباط دادن موسيقي رپ به مسائلي مانند «شيطان‌پرستي» درست نيست.
ارجمند گفت: ماهيت رپ اعتراض و انتقاد اجتماعي است پس به سمت گرايش‌هاي شيطان‌پرستي نمي‌رود و نرفته است.
۸- موزيک‌ويدئوهاي مجاز با جشنواره ققنوس
تالار وحدت تهران در شامگاه يکشنبه بيست و هشتم دي ماه ميزبان آيين اختتاميه نخستين دوره جايزه «ققنوس» با موضوع مبارزه و زندگي بود. اين جشنواره از تابستان امسال و به دبيري جلال مشفق از فعالان باسابقه موسيقي کشور، با انتشار يک فراخوان کار خود را رسما آغاز کرد، حرکتي که مبناي آن انتخاب بهترين نماهنگ‌هاي خوانندگان مجاز داخلي و تشويق آن‌ها براي حضور بيشتر در اين عرصه است تا پايان مهلت دريافت آثار، دبيرخانه اولين دوره جايزه ققنوس بيش از 150 نماهنگ را دريافت کرد.
سرانجام و پس از بررسي هيأت داوران که متشکل از چهره‌هاي مطرح سينمايي و موسيقي بود، در مراسم اختتاميه از برندگان تقدير به عمل آمد،رضا يزداني، مازيار فلاحي و حامد زماني از برندگان اولين دوره اين جشنواره بودند.
۹- آلبومي بعد از ۱۵ سال
محمد اصفهاني آلبوم تازه خود را بعد از ۱۵ سال با ۵ قطعه با نام‌هاي قاب، ديوار، سراب، ابر و ماهي‌ها به بازار داد، ترانه‌هاي آلبوم سروده عبدالجبار کاکايي، سيدحسن حسيني، مشفق کاشاني و عليرضا قزوه است و مجيد اخشابي، عليرضا کهن‌ديري و پدرام کشتکار نيز وظيفه آهنگسازي و تنظيم قطعات اين آلبوم را برعهده داشته‌اند، اين مجموعه شامل يک سي‌دي صوتي و يک دي‌وي‌دي تصويري است.
۱۰- ارکستر سمفونيک تهران با بهار آمد
ارکستر سمفونيک تهران بعد از يک دوره تعطيلي کامل بالاخره اواخر اسفند ماه به مديريت هنري علي رهبري در تالار وحدت فصل جديد کاري خود را آغاز کرد، نوازندگان بنام چون برديا کيارس، علي جعفري پويان، امير عظيمي و… در اين ارکستر حضور دارند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن