واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
چهار فصل خاطرهانگیز در کنار پررونقترین جاذبه سیاحتی قروه
دریاچه زیبای سراب قروه، تفرجگاهی خاطرهانگیز برای چهار فصل سال است که پررونقترین جاذبه سیاحتی این شهرستان در ایام مختلف سال به شما میرود.
به گزارش خبرگزاری فارس از قروه، با نزدیک شدن به ایام تعطیلات نوروز، اهالی سفر به این فکر میافتند که امسال به کدام نقطه از سرزمین پهناور ایران که هر گوشهاش آراسته به تاریخ نیاکان و جاذبههای گردشگری است بروند و از نزدیک با فرهنگ و آداب و رسوم مناطق مختلف آشنا شوند و در این میان اگررچه به جرأت میتوان گفت، همه جای ایران سرای من است اما میهمان نوازی مردم کردستان خود مهمترین معیاری است که در جذب گردشگران موثر بوده است. البته این نقطه قوت که مختص بیشتر مردم ایران زمین است در کنار طبیعت زیبای این استان موجب شده است که همه ساله بسیاری از هموطنانمان این خطه را برای گذران تعطیلات خود انتخاب کنند که امسال شاهد آن بودیم که مردم این دیار مهر و مهربانی، میهماننوازی خود را در نقاط مختلف بیش از پیش نشان دادند و با اسکان میهمانانی که بارش برف آنان را غافلگیر کرده بود در خانههای مسکونی خود نشان دادند که کردستان و کردستانی میهمان را برکت خانه خود میداند. شهرستان قروه یکی از شهرستانهای این استان فرهنگی و میهمان نواز است که همه مسافرانی که از مناطق مرکزی کشورمان قصد سفر به کردستان را داشته باشند از این شهرستان که دروازه ورودی کردستان است، حتما عبور خواهند کرد و حیف است در این گذر خود سری به جاذبهها و چشماندازهای زیبای این شهرستان نزنند. قروه در دشت وسیعی در شمال غربی همدان و در طول جاده سنندج به همدان واقع شده است که علاوه بر موقعیت ویژه اقتصادی از نظر کشاورزی و معدن در منطقه، دارای جاذبههای گردشگری و تاریخی زیادی است که بنا به گفته رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قروه تاکنون 165 اثر تاریخی در این شهرستان شامل بناها، تپهها و محوطههای تاریخی به ثبت ملی رسیده است. یکی از جاذبههای زیبای این شهرستان سراب نام دارد، سرابی که رویایی است و چشمانداز روحنواز آن میتواند خستگی سفر را از تن هر رهگذر و مسافری برباید.
شاید نخستین واژهای که پس از شنیدن نام سراب به ذهن شما خطور میکند، همان سرابی است که در اوج تشنگی در صحرای سوزان به سراغ افراد میآید و آنها را در حسرت آب به دنبال خود میکشد.
اما سراب قروه دریاچهای طبیعی و بینهایت زیباست که اگر سری به آن بزنید خواهید دید که زیبایی این دریاچه طبیعی از سراب رویاهای هر تشنهای بسیار زیباتر است.
نزدیکترین و در دسترسترین جاذبه تفریحی سیاحتی در قروه، همین دریاچه سراب کوثر است که از مناطق جذاب و گردشگرپذیر شهرستان به شمار میرود، این دریاچه از چشمههای متعدد جوشان سرچشمه میگیرد و به نام تک آغاج (واژهای ترکی به معنای تک درخت) نیز معروف است.
این جاذبه چشمنواز در فاصله یک کیلومتری جنوب شهر قروه واقع شده است و آب آن از گذشتههای دور آب آشامیدنی و کشاورزی قروهایها را تأمین کرده است.
شواهد و قرائن موجود حاکی از آن است که زیربنای شهر قروه در گذشته که در اصل روستائی به همین نام بوده در کنارههای شمالی این چشمه بنیان نهاده شده است و در سالهای اخیر اقدامات اولیه و زیربنائی در راستای افزایش امکانات رفاهی و گردشگری آن اجرا شده است.
گذشتن از پل آهنی دریاچه و رفتن به جزیرهای که در وسط آن سر از آب بیرون آورده است، بیشک شما را به یاد داستانهایی با مضمون ساکنان جزیره خواهد انداخت با این تفاوت که این جزیره با نورپردازی منحصر به فرد و زیبا اصلا شبیه به جزایر پرت و دورافتاده آن داستانها که ساکنانش مدام با دلهره و وحشت دست و پنجه نرم می کنند، نیست و آرامشی که در آن موج میزند به عمق وجود شما منتقل خواهد شد.
این پل شاهد عبور زوجهای جوان بسیاری بوده است که در آغاز زندگی مشترک خود از روی آن عبور کرده و به جزیره زندگی پا گذاشتهاند و هنوز هم که سالها از زندگی مشترکشان میگذرد، این پل آهنی یادآور شیرینترین روز زندگی آنان است. آب خنک این دریاچه توسط 12 دهنه چشمه تامین میشود و آب آن در تمام ایام سال جریان دارد، چشمههای جوشان آن هرچند قابل دیدن از سطح آب نیست، اما وجود گیاهان آبی در کف دریاچه به زیبایی آن افزوده است.
به گفته رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قروه، در دور دوم سفر هیئت دولت به قروه این منطقه عنوان منطقه نمونه گردشگری به تصویب رسیده است.
خداداد مولودی میگوید: طرح مطالعه این منطقه با هدف طراحی و مکان یابی اماکن توریستی وگردشگری وایجاد سایت قایقرانی به مشاور واگذار شده است.
البته در حال حاضر امکان قایقرانی در این دریاچه فراهم است و علاقه مندان هر از گاهی در کنار دوستان و خانواده دلی به آب میزنند. دارا بودن ظرفیت مناسب برای اجرای ورزشهای آبی در این دریاچه آرام و زیبا بسیاری از علاقهمندان به این رشتههای ورزشی را به سمت خود جلب مینماید که اگر شما هم سررشته ای در این زمینه دارید حتما سری به سراب ما بزنید.
هرچند شنا در این دریاچه به دلیل خطرات ناشی از شنا در آبهای آزاد ممنوع اعلام شده است، اما مهمترین اقدامی که دو سال قبل در این دریاچه و برای اولین بار از سوی برخی علاقه مندان به شنا در آبهای آزاد انجام شد، راهاندازی رشته آب نوردی در این دریاچه زیبا بود.
علی کوثری رییس هیئت شنای قروه به همراه یکی از اعضای این هیئت با پوشیدن لباس مخصوص شنا در آب های آزاد در سردترین روزهای زمستان در این دریاچه با شکستن یخها شنا کردند تا پایهگذار یک رشته ورزشی نو در استان کردستان باشند. حاشیه این دریاچه زیبا نیز طی سالهای اخیر ساماندهی شده است و با ایجاد فضای سبز در حاشیه دریاچه و درختانی که بر دل سبزهها دلربایی میکنند، در همه روزهای سال پذیرای خیل مسافران، گردشگران و علاقهمندان به طبیعت است. این جاذبه سیاحتی در زمستان و تابستان، میهمانان خود را به خوبی پذیرا می شود، در زمستانهای سرد مانند زمستان امسال سطح دریاچه یخ میبندد و مکانی مناسب میشود تا خانوادهها فارغ از سرمای زمستان به روی دریاچه بروند و بازیهای زمستانی از سطح خاکی بر روی سطح یخ بسته آب سراب انتقال یابد.
البته این تنها سراب شهرستان قروه نیست و همنام این دریاچه زیبا در روستای وینسار هم وجود دار که از چشمههای قدیمی شهرستان قروه بوده و با آب بسیار گوارا و عالی در داخل روستای "وینسار" از دل زمین بیرون میآید.
در حقیقت روستای وینسار پیرامون این چشمه شکل گرفته و سالهای سال است که تامینکننده آب روستا، هم برای شرب و هم کشاورزی است.
اطراف چشمه اصلی، سنگچین شده و قدمت سنگچین آن حدود دو تا سه قرن برآورد شده است.
تا حدود سی سال پیش، مردم روستا در ماه خرداد مراسم شکرگذاری و قربانی برای "سراب"، برگزار میکردند. در این مراسم ضمن قربانی کردن گوسفندان به جشن و شادمانی میپرداختند و احترام ویژهای برای این چشمه قایل بودند.
سرابهای قروه، نگینهای فیروزهای دشتهای حاصلخیز این شهرستان امسال چشم به راه همه مسافرانی است که دوست دارند با یکی از جاذبههای طبیعی خاطراتی خوش را رقم بزنند.
این دریاچه آرام چشم به راه آنانی است که سالهای قبل میهمان سراب بودند بی آنکه سرابی از تشنگی بخواهد رنج و عذابشان بدهد.
نوروز 94 در سراب به یاد ماندنیتر خواهد بود... انتهای پیام/79009
94/01/06 - 12:40
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]