تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):پرخورى و سستى اراده و مستى سيرى و غفلت حاصل از قدرت، از عوامل بازدارنده و كند كننده ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826135946




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس از هیاهوی سنت چهارشنبه آخر سال در همدان گزارش می‌دهد سایه بالن‌های چینی بر سر چهارشنبه آخر سال


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از هیاهوی سنت چهارشنبه آخر سال در همدان گزارش می‌دهد
سایه بالن‌های چینی بر سر چهارشنبه آخر سال
سنت دیگر رنگ باخته و جای خود را به ترقه و مواد محترقه داده و این روزها هم سر و کله بالن‌های چینی پیدا شده است.

خبرگزاری فارس: سایه بالن‌های چینی بر سر چهارشنبه آخر سال



به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، چند روز بیشتر به شب چهارشنبه آخر سال نمانده و جوانان و نوجوانان از مدت‌ها قبل شروع کرده‌اند به خرید انواع و اقسام مواد محترقه؛ بساط دستفروشان در همدان نیز پهن است و بازارشان از هر کس دیگری داغ‌تر؛ برخی سینی پر از فشفشه و ترقه خود را در معرض دید مردم گذاشته‌اند و با صدای بلند، رهگذران را ترغیب به خرید می‌کنند، بعضی دیگر ترقه‌ها و فشفشه‌ها را به دست گرفته‌اند، مسیرهای طویل خیابان‌ها را طی می‌کنند و بلند بلند از بی‌خطر بودن محصولاتشان خبر می‌دهند.

قیمت هر یک از اقلام فرق می‌کند، قیمت فشفشه‌ها بین 2 تا 5 هزار تومان است و قیمت مدل آبشاری 10 تا 40 هزار تومان! علاقمندان به سر و صدای ترقه، آنها را می‌خرند و می‌برند، بر زمین می‌زنند و اهمیتی به آزار و اذیت دیگران نمی‌دهند.

از یکی از فروشندگان مواد محترقه می‌پرسم «خودت هم از اینها استفاده می‌کنی؟» لبخند معناداری تحویلم می‌دهد و می‌گوید «نه، فقط می‌فروشم، کاسبم!».
از پاسخش به فکر فرو رفته ام که می‌گوید «خریدار نیستی، مزاحم نشو»، به کناری می‌روم و کاسبی‌اش را از نظر می‌گذرانم؛ نیم ساعتی می‌گذرد و او در این مدت کوتاه، تقریباً 80 هزار تومان عایدش می‌شود!

به چهره معصوم کودکان و شیطنت‌های نوجوانان و جوانان نگاه می‌کنم، با خودم می‌گویم «خدا کند چهارشنبه سوری‌شان، نسوزاند!».

کمی آن طرف‌تر، صحنه دیگری توجهم را به خود جلب می‌کند، فروش «بالن‌های آرزو» ساخت چین! رنگ‌های شادش، آدم را مجذوب می‌کند، مردم هم می‌خرند و می‌برند، چندتا فروشنده فریاد می‌زند «بالن‌های آرزو، بخر و ببر؛ فقط 3 هزار تومن! ارزان و بی‌خطر»، نمی‌دانم تبلیغات داغ فروشنده کارساز است یا ارزانی آن نسبت به مواد محترقه، هرچه هست مردم اقبال خوبی برای خرید بالن‌های آرزو نشان می‌دهد.

خود را وارد جمع می‌کنم، گفت‌وگوی دو خانم توجهم را جلب می‌کند، یکی از آنها می‌گوید «این بالن‌ها هم خوشگلن، هم بی‌خطر؛ خیالم راحته بچه‌ها نمی‌رن سمت ترقه» دیگری در پاسخ به او سرش را به نشانه تأیید تکان می‌دهد و می‌گوید «آره، تازه نسبت به ترقه، ارزون‌تره».

دو سه نفری که بالن‌های آرزوهایشان را می‌خرند، دیگر رهگذران هم علاقمند می‌شوند و با خرید بالن‌های آرزو، آرزوی فروشنده را جامه عمل می‌پوشانند.

فروشنده بالن‌ها هم پول خوبی عایدش می‌شود، خودش می‌گوید «مردم هم علاقمند به خرید کالای بی‌خطر هستند؛ هم دنبال تفریح و خوشگذرانی در این شب، چه چیز بهتر از بالن آرزو؟!»

رهگذر دیگری وارد جمع خریداران می‌شود، به نشانه تأسف سری تکان می‌دهد و با صدای بلند می‌گوید «این دیگه چه جور رسم و رسومیه؟ از اون طرف که خرافات وارد رسم چهارشنبه آخر سال شده و حالا فرهنگ چینی‌ها! چند سال دیگه خبری از اصل این سنت نمی‌مونه!»

اینجاست که با خودم می‌گویم «جانا! سخن از زبان ما می‌گویی»... چرا باید برای کاستن از خطرات ناشی از این بدعت‌ها، به سراغ رسم کشوری دیگری رفته و آن را وارد سنت خود کنیم تا جایی که سنت‌ها کم‌کم در بوته فراموشی خاموش شود و سنت آنها در آسمان سرزمین ما، پرنور و رنگارنگ ظاهر شود؟

چرا باید سنت‌ها از یاد برود و بالن‌های آرزوی زرد و سرخ ساخت چین، بازار رسم و رسوم ما را فتح کند؟

چرا باید جشن‌های سنتی امروز با صدای وحشتناک ترقه‌ها و مواد منفجره، عجین شود تا آرامش را از مردم بگیرد؟

یکی از انگیزه‌های پیشینیان ما از مراسم‌هایی نظیر چهارشنبه آخر سال، گردهمایی خانوادگی و جمع شدن مردم در کنار یکدیگر برای گذراندن شبی خوش بوده؛ موضوعی که متأسفانه در حال فراموشی است.

اگر کارکرد اصلی این مراسم‌ها را در بین مردم برجسته کنیم و هدف اصلی از این سنت را به آنان بگوییم، نه تنها شبی خاطره انگیز را برای رقم خواهیم زد که دیگر نه خطری جان کسی را تهدید می‌کند و نه سنتی کشور دیگری خود را وارد رسم و رسوم ما خواهد کرد.

راهکار تحقق این امر توجه به نگاه جامعه‌شناختی است و نیازمند یک مهندسی فرهنگی؛ باید نهادهای اجتماعی فرهنگساز وارد عرصه شده و در تشریح آسیب‌های بدعت‌ها و خرافه‌ها اقدام شایان توجهی داشته باشند و در مقابل بدعت‌ها و فرهنگ‌های وارداتی جایگزین مناسبی نیز ارائه شود.

انتهای پیام/3140/غ40

93/12/24 - 14:27





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن